Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Καλτσογιάννης: Ένα διάγγελμα που καθυστέρησε τέσσερα χρόνια
Γ. Καλτσογιάννης:  Ένα διάγγελμα που καθυστέρησε τέσσερα χρόνια

Γ. Καλτσογιάννης: Ένα διάγγελμα που καθυστέρησε τέσσερα χρόνια

Το σημερινό διάγγελμ του κ. από την Ιθάκη για το τέλος των μνημονίων αποτελεί μνημείο πολιτικής κοροϊδίας. Γιατί ποια χώρα έβγαλε από τα μνημόνια ο πρωθ που υπέγραψε με ευθύνη του το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, ενώ ακολουθεί και τέταρτο με τις μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου που θα φτωχύνουν ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία;

Το 2014 η κυβέρνηση της είχε ισορροπήσει τα δημοσιοοικονομικά, είχε πετύχει μια πρώτη έξοδο στις αγορές και βρισκόταν στο τέλος των μνημονίων.

Η τότε αντιπολίτευση με τον άκρατο λαϊκισμό της οδήγησε την χώρα σε εκλογές λόγω της μη συμφωνίας της για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, ακολούθως εγκλωβίστηκε σε μια καταστροφική εξάμηνη με τους δανειστές και στο τέλος έσυρε την Ελλάδα στο τρίτο μνημόνιο με κόστος πάνω από δισεκατομμύρια που θα πληρώνουν και τα δισέγγονά μας, αλλά και σε νέα δυσβάστακτα μέτρα ύψους δέκα δισεκατομμυρίων που εκτίναξαν την ανεργία και την .

Αυτή είναι η «κληρονομιά» της που δυστυχώς έχει και συνέχεια με τις μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο, αλλά και τους συνεχείς ελέγχους των δανειστών σε ένα καθεστώς ιδιότυπης επιτροπείας.
Το διάγγελμα του τέλους των μνημονίων έπρεπε να είχε γίνει πριν τέσσερα χρόνια και η Ελλάδα να έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και την ομαλότητα.

Πλέον με φτωχοποιημένο και πλήρως εξουθενωμένο τον λαό η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει κανέναν και για τίποτα και απλώς μετρά αντίστροφα μέχρι την των εκλογών που δεν θα αργήσει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση