Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ.Καλτσογιάννης: Δράσεις για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου
Γ.Καλτσογιάννης: Δράσεις για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου

Γ.Καλτσογιάννης: Δράσεις για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου

Η Μαγνησία έχει την τύχη να διαθέτει το πολιτικό της Νέας Αγχιάλου με αναφορά σε όλη την έχοντας μαζί με το λιμάνι  τον κομβικό ρόλο της πύλης προς το εξωτερικό.

Οι που διαθέτει, όπως στο θέμα του αεροδιάδρομου  είναι σύγχρονες και το προσωπικό του έμπειρο. Το  ζητούμενο είναι πώς θα καταστεί δυνατή η προσέλκυση ακόμη περισσότερων εταιρειών και δρομολογίων, με απώτερο στόχο την έλευση και άλλων τουριστών που θα ενισχύσουν την τοπική .

Την περασμένη χρονιά το της Νέας Αγχιάλου κινήθηκε ανοδικά ως προς τις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, μια αναμφίβολα θετική εξέλιξη για την οποία συνέβαλαν πολλοίς φορείς μεταξύ αυτών και η Θεσσαλίας.

Αλλά δεν θα πρέπει να σταθούμε μόνο σε αυτή την ανοδική τάση. Στόχος μας και αγώνας όλων των αρμόδιων θα πρέπει να είναι η ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της επιβατικής κίνησης που θα επιτευχθεί μέσα από την συνεργασία με νέες αεροπορικές εταιρείες, αλλά και την αύξηση των δρομολογίων από τις ήδη υπάρχουσες που συνεργάζονται.

Στόχοι που προδιαθέτουν κάποιες υποδομές και δράσεις. Υποδομές είναι η δημιουργία μεγάλων τουριστικών καταλυμάτων, ώστε οι τουριστικοί πράκτορες να μπορούν να φέρνουν στην περιοχή εκατοντάδες ανά εβδομάδα. Για παράδειγμα χρόνια ακούμε για τις  τουριστικές επενδύσεις στις Νηές και τον Αλατά και προς το παρόν μένουμε με την ελπίδα και την προσδοκία.

Αντίθετα το πολιτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας απογειώθηκε, γιατί εκεί λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια το μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το Costa Navarino.

Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου χρειάζεται προβολή, διαφήμιση, εξωστρέφεια. Και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μέσα από την Θεσσαλίας όπου συμμετέχουμε σε διάφορες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αναδεικνύοντας -εκτός από το πλούσιο φυσικό και - και τις μεγάλες υποδομές μας. Και μια τέτοια υποδομή αποτελεί το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου ο μπορεί να προσεγγίζει από οποιοδήποτε σημείο της Θεσσαλίας  μέσων των οδικών αξόνων πολύ σύντομα και άμεσα.

Το αεροδρόμιο είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας που πρέπει να το αξιοποιήσουμε πολύ περισσότερο, είναι η υποδομή που μπορεί να φέρει μια πιο δυναμική ανάπτυξη για την Μαγνησία και ευρύτερα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση