Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Φώτης Λαμπρινίδης: Στον απόηχο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης
Φώτης Λαμπρινίδης: Στον απόηχο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης

Φώτης Λαμπρινίδης: Στον απόηχο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης

του
Φώτη Λαμπρινίδη

Βάσει ενός νόμου του 1977 “περί πρακτικών διαφθοράς “,η αμερικανική επιβάλλει ύψους 345 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία Novartis,κυρίως για πρακτικές στην . Η εταιρεία αποδέχεται την κατηγορία, επί λέξει, για “την τιμωρία πληρωμών σε ξέ κυβερνητικούς αξιωματούχους “.

Παραδέχεται δηλαδή, ότι την περίοδο των σκληρών μνημονίων, διεφθειρε γιατρούς, υγειονομικές υπηρεσίες και ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΎΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΎΧΟΥΣ. Στην σήμερα, η κυβέρνηση της Δεξιάς πανηγυρίζει ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή κυβερνητικών, πχ ενός εωργιάδη της εποχής. Και τα συστημικα (και όχι διαπλεκόμενα ),αναπαράγουν τις αρλούμπες και θολώνουν τα νερά.

Αυτή λοιπόν είναι η δεξιά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στις μέρες μας:αυτόν τον φιλελεύθερο στα  λόγια και κομπιναδόρικο καπιταλισμό του πλιάτσικου και της αρπαχτής από τους λίγους σε βάρος των πολλών που ψάχνουν ελπίδα και αξιοπρέπεια.

Στην Αθήνα το Σάββατο δεν μαζευτήκαμε σε μια τυπική διαδικασία. Αποφασίσαμε, σε ομοφωνίας, να γίνουμε το κέντρο μιας πλειοψηφικής συμμαχίας, που θα αντιπαλέψουμε ασυμβίβαστα αυτήν την κατάσταση, δίνοντας προοπτική μιας διαφορετικής κυβέρνησης στις δύσκολες για την μέρες που έρχονται.

*Ο Φώτης είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση