Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο πάρκο του Αγ.Κωνσταντίνου
Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο πάρκο του Αγ.Κωνσταντίνου

Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο πάρκο του Αγ.Κωνσταντίνου

Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατεί! Παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία! Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει και θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στο πάρκο του αγ. Κωνσταντίνου στις 24/6 με πολιτική συζήτηση, λαϊκό παραδοσιακό γλέντι, περίπτερα, βιβλιοπωλείο με πολιτικά και λογοτεχνικά βιβλία και περιοδικά.

Την Παρασκευή 24/6 στις 19:30 συζητάμε «Για να χάσει πλούτο, ιδιοκτησία και εξουσία το κεφάλαιο. Για ένα νικηφόρο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα στην νέα περίοδο», με ομιλητές τους: Αντώνη Νταλακογιώργο, πρόεδρο ΠΕΝΕΝ (πανελλήνιας ένωσης ναυτών εμπορικού ναυτικού), Αλέξανδρο Γεωργίου εργαζόμενο στον κλάδο της πληροφορικής και μέλος του εργατικού σχήματος «Radical IT», Χάρη Μαντά φοιτητή και μέλος του ΦΣ Πολ Μηχ του . Συντονίζει η Ντίνα Ρέππα , μέλος του Σ.Ε.ΠΕ «Αριστοτέλης».

Αναζητούμε τους δρόμους για ένα εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα για να μην θυσιάσουμε ξανά τις εργατικές διεκδικήσεις για την ανάπτυξη των κερδών των πολυεθνικών, για χάρη της εθνικής προσπάθειας για την ισχυρή του κεφαλαίου και του πολέμου. Για ένα εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα ικανό να αποκρούσει την επίθεση, που δε θα υποτάσσει τα εργατικά συμφέροντα στη συναίνεση και την υποταγή στις ανάγκες του κεφαλαίου, για ένα σύγχρονο εργατικό κίνημα που θα σπάσει τα ψευτοδίλημματα, θα θέσει στην προμετωπίδα τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας και θα βροντοφωνάξει «τα θέλουμε όλα πίσω και τα θέλουμε τ».

Συνεχίζουμε με χορό και τραγούδι, με λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα…..

Στο χώρο του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν περίπτερα για τον πόλεμο, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την έμφυλη βία και τον αθλητισμό , βιβλιοπωλείο με τίτλους πολιτικών και λογοτεχνικών βιβλίων. Θα είναι διαθέσιμο το περιοδικό Αναιρέσεις με αφιέρωμα στον πόλεμο, η εφημερίδα ΠΡΙΝ, τα Τετράδια Μαρξισμού, το περιοδικό σελιδοδείκτης αλλά και ανεξάρτητες, κινηματικές εκδόσεις κ.ά.

Στη νέα φάση που έχει διαμορφωθεί μετά από δύο χρόνια πανδημίας, τριπλής κρίσης, απαγορεύσεων και το ξέσπασμα του πολέμου δίπλα μας, θέλουμε να κάνουμε όσο πιο ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα κέρδη του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο που θα χωράει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, γράφοντας νέα ιστορία. Να φωνάξουμε δυνατά πως θα παλέψουμε για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, ενάντια στους τόνους πολεμικών εξοπλισμών, την καταστολή και την εκμετάλλευση.

Πόλεμος, ακρίβεια, εκμετάλλευση, ελαστική εργασία και ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου είναι η καθημερινότητα μας. Μας ζητάνε να συνταχθούμε με την κυβέρνηση, την αστική τάξη και τα «εθνικά συμφέροντα», που γνωρίζουμε ότι ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου. Να μπούμε στο παιχνίδι των ανταγωνισμών και του μοιράσματος της πίτας στους ισχυρούς, σε μια συνέχεια της πολιτικής τους με τα πιο βάρβαρα πολεμικά μέσα, δημιουργώντας την αίσθηση ενός μνημονίου διαρκείας. Για ποιον είναι οι πόλεμοι τελικά; Σίγουρα το κλίμα πολεμικής προετοιμασίας που ζούμε και το ξέφρενο εξοπλισμών έχει ως καύσιμη ύλη σήμερα τις κοινωνικές ανάγκες και αύριο την ίδια μας τη ζωή που θα πρέπει να θυσιαστεί για τα «εθνικά συμφέροντα», του Λάτση, του Μαρινάκη και του Βαρδινογιάννη, του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών ή της «Μεγάλης ς» του Πούτιν. Στο πλαίσιο του καπιταλισμού, των ανταγωνισμών και των πολέμων του, η νέα γενιά δεν μπορεί να δει ένα καλύτερο μέλλον παρά μόνο αδιέξοδα και πάλη για επιβίωση.

Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, οι πόλεμοι τους όχι!

Σε αυτές τις συνθήκες δίνουμε τη μάχη για την αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών, για την αποτροπή επέκτασης του πολέμου, για την ήττα και το σταμάτημα των πολεμικών προετοιμασιών. Δεν θα συνηθίσουμε στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Δεν θα συνηθίσουμε την ύπαρξη της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. Ο αγώνας μας ενάντια στον πόλεμο συνδέεται με τη συνολική αντεπίθεση στην , ενάντια στην κυβέρνηση και τα εξοντωτικά μέτρα για το λαό και τη νεολαία. Είναι αγώνας που ααλεύει συνολικά ΝΑΤΟ και ΕΕ, τις επεμβάσεις των αλλά και της ς, σημαδεύοντας τις αιτίες και τις πολιτικές που οδηγούν σε αυτόν. Αυτό είναι το πρόσωπο του σύγχρονου καπιταλισμού, που αψηφά ζωές και λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους.

Η νεολαία δεν πολεμά, επαναστατεί! Παλεύει, δημιουργεί, γράφει ιστορία!

Αγωνιζόμαστε για τη συλλογική ανατροπή αυτής της επίθεσης στις ζωές μας, κάνοντας το βήμα προς τον κόσμο που μας αναλογεί! Συνεχίζουμε να αναζητούμε τη σύγκρουση και την αντεπίθεση, με φάρο τους κοινούς αγώνες των λαών σε κάθε πλευρά των συνόρων. Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σε μια τέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση