Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον
Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) ανακοινώνουν την προκήρυξη του νέου κύκλου των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the EnvironmentEBAE).

 Για την ανακοίνωση των λεπτομερειών του διαγωνισμού,ο ΠΑΣΕΠΠΕ με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει  Τύπου την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και 13:00 στα γραφεία της Αντιπροσωπείας, οδός Βασιλίσσης 2, Αθήνα.

 Τα αυτά απονέμονται κάθε 2 χρόνια σε όσες επιχειρήσεις των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών διακρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό Ευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος έχει ως στόχο να παρακινήσει τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην υιοθέτηση πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Η πρώτη διοργάνωση ανάγεται στο 1987, ενώ στην Ελλάδα διοργανώθηκαν πρώτη φορά πριν από 11 χρόνια.

Δικαίωμα συμμετοχής στον εθνικό διαγωνισμό έχουν όλες οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Ελλάδα και ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα. Στη συνέχεια οι ελληνικές επιχειρήσεις διαγωνίζονται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο με βραβευθείσες εταιρείες άλλων χωρών της Γηραιάς Ηπείρου. Η τελευταία Πανευρωπαϊκή απονομή έλαβε χώρα το 2014 στην Λυών, όπου συμμετείχαν συνολικά 167 επιχειρήσεις από 24 χώρες (αριθμός ρεκόρ), εκ των οποίων 12 ήταν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες βραβεύτηκαν στην Αθήνα σε ειδική τελετή τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Οι κατηγορίες βράβευσης είναι οι εξής:

·       Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης (Management Award for Sustainable Development)

·       Βραβείο Προϊόντος (Product Award for Sustainable Development)

·       Βραβείο Διεργασίας (Process Award for Sustainable Development)

  • Βραβείο Διεθνούς Επιχειρηματικής Συνεργασίας (International Business Cooperation Award for Sustainable Development)

Οι βραβευθέντες στις παραπάνω κατηγορίες διαγωνίζονται και στην υποκατηγορία Βιοποικιλότητα (Biodiversity).

Μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η πρώτη κατηγορία θα χωριστεί από εφέτος σε δύο υποκατηγορίες: Βραβείο Οργάνωσης & Διοίκησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Βραβείο Οργάνωσης & Διοίκησης για μεγάλες επιχειρήσεις.

Από το 2004 έχουν βραβευθεί πολλές γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες: Α.Ε, ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EFG EUROBANK  ERGASIASCOCOMAT, FRIGOGLASS,INTERAMERICAN, VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε., ΒΙΒΕΧΡΩΜ Α.Ε., ΕΛΒΑΛ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε., ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.,  ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, VITEX, B/S/Α.Β.Ε, NANOPHOS Α.Ε, ΑΜΑΛΙΑ HOTELS, J&ΑΒΑΞ Α.Ε.

Τα Ευρωπαϊκά Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ απευθυνθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείωνhttp://ec.europa.eu/environment/awards/index.html ή επικοινωνήστε με τον ΠΑΣΕΠΠΕ.

Παρακαλείσθε να δηλώσετε απαραιτήτως την συμμετοχή σας στην κα. Αλεξάνδρα Δερβίση, τηλ. 210 82 32 703, a.dervissi@arvis.gr – διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η πρόσβασή σας στο χώρο της συνέντευξης τύπου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση