Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την επίθεση από μέλη της κατάληψης “Τερμίτα” στα γραφεία εφημερίδας
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την επίθεση από μέλη  της κατάληψης “Τερμίτα” στα γραφεία εφημερίδας

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την επίθεση από μέλη της κατάληψης “Τερμίτα” στα γραφεία εφημερίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της , Στερεάς ς και Εύβοιας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την που δέχθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, τα γραφεία τοπικής εφημερίδας, από μέλη της ς Τερμίτα.

Άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και , όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας , με ρόπαλα έσπασαν την κάμερα ασφαλείας στην είσοδο της ς, ενώ πέταξαν μπογιές πάνω σε σταθμευμένο μηχανάκι και μπροστά από το ασανσέρ, έγραψαν συνθήματα στον τοίχο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η Ένωση Συντακτών παραμένει αταλάντευτη στις βασικές της αρχές, ότι πρέπει να εκλείψει κάθε μορφή βίας, και σε μια δημοκρατική πόλη όπως ο Βόλος, τέτοιες απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες δεν έχουν καμία απολύτως θέση.

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε τονίζει πως «η προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων είναι πλήγμα στην ελεύθερη διατύπωση της ς και εν γένει του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και δυστυχώς τα ακραία φαινόμενα βίας πολλαπλασιάζονται καθημερινά».

Πληροφορούμε τους δράστες της επίθεσης, ότι και οι της Θεσσαλίας, της Στερεάς ς και της Εύβοιας, θα συνεχίσουν να εκφράζουν ελεύθερα τη τους και την άποψή τους, ασκώντας απρόσκοπτα το λειτούργημα της Ενημέρωσης του κοινού και τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες πρακτικές, δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία, ούτε να τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση