Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την επίθεση από μέλη της κατάληψης “Τερμίτα” στα γραφεία εφημερίδας
Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την επίθεση από μέλη  της κατάληψης “Τερμίτα” στα γραφεία εφημερίδας

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την επίθεση από μέλη της κατάληψης “Τερμίτα” στα γραφεία εφημερίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της , Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, τα γραφεία τοπικής εφημερίδας, από μέλη της κατάληψης Τερμίτα.

Άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Αγίου Νικολάου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας , με ρόπαλα έσπασαν την κάμερα ασφαλείας στην είσοδο της οικοδομής, ενώ πέταξαν μπογιές πάνω σε σταθμευμένο μηχανάκι και μπροστά από το ασανσέρ, έγραψαν συνθήματα στον τοίχο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η παραμένει αταλάντευτη στις βασικές της αρχές, ότι πρέπει να εκλείψει κάθε μορφή βίας, και σε μια δημοκρατική πόλη όπως ο , τέτοιες απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες δεν έχουν καμία απολύτως θέση.

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε τονίζει πως «η προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων είναι πλήγμα στην ελεύθερη διατύπωση της γνώμης και εν γένει του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και δυστυχώς τα ακραία φαινόμενα βίας πολλαπλασιάζονται καθημερινά».

Πληροφορούμε τους δράστες της επίθεσης, ότι και οι της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, θα συνεχίσουν να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους και την άποψή τους, ασκώντας απρόσκοπτα το λειτούργημα της Ενημέρωσης του κοινού και τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με σεβασμό στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες πρακτικές, δεν θα καταφέρουν να φιμώσουν την ελευθεροτυπία, ούτε να τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταγγελία για τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των διοικητικών γραμματέων στα σχολεία - https://t.co/Woj6D3DlF7… -

  • Μεθυσμένος 18χρονος προκάλεσε τροχαίο στην Αλόννησο - https://t.co/fY3T6O3thW -

  • Δεκαοκτώ θετικά κρούσματα covid-19 στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/EbXPKi3Umx -

"Αλιεύοντας" την είδηση