Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Έργο πνοής η παράκαμψη του ΧΚ Πηλίου
Έργο πνοής η παράκαμψη του ΧΚ Πηλίου

Έργο πνοής η παράκαμψη του ΧΚ Πηλίου

του
Γιώργου Καλτσογιάννη 
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και συγκεκριμένα ο υποδομών Κώστας Καραμανλής υπέγραψε την υπερπολύτιμη χρηματοδότηση 4,5 εκ. ευρώ για την εκτέλεση του έργου παράκαμψης του ΧΚ Πηλίου!!! 
Στην ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, η αλλά και εγώ προσωπικά τόσο ως αντιπεριφερειάρχης αλλά και ως πρόεδρος του για οκτώ συναπτά έτη, αγωνιστήκαμε με συνεχείς συσκέψεις με τους συναρμόδιους και παραστάσεις, κυρίως στο υπουργείο περιβάλλοντος αλλά και υποδομών και σήμερα η ανακοίνωση της δέσμευσης του απαιτούμενου κονδυλίου για το έργο, αποτελεί επιβράβευση των κόπων όλων όσων αγωνιστήκαμε προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία για από κοινού ανάπτυξη των ορεινών χωριών του Πηλίου αλλά και του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου.
Ο νέος οδικός άξονας  θα βελτιώσει το οδικό του Πηλίου, θα αναβαθμίσει την όδευση Χάνια-Κισσός αλλά και θα δώσει νέα προοπτική στο ΧΚ σε συνδυασμό με το έργο αναβάθμισής του από την Περιφέρεια Θεσσαλίας!  
Θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι τα μεγάλα εμβληματικά είναι αυτά που θα δώσουν την ευκαιρία για δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας. 
Ζούμε σε μαγευτικό τμήμα της Ελλάδος αλλά και του κόσμου.
Ας μην επαναπαυόμαστε στο ατελείωτο φυσικό κάλλος που ούτως ή άλλως μας προσφέρει απλόχερα το συγκριτικό πλεονέκτημα, αλλά ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των υποδομών που διορατικά οι πρόγονοί μας με κόπο, εθελοντική προσφορά και ανιδιοτέλεια δημιούργησαν.
Εντυπωσιάζουν οι εξιστορήσεις των παλαιών ορειβατών για τις άοκνες προσπάθειες  δημιουργίας  του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου με την εγκατάσταση του πρώτου συρόμενου το 1953 και του πρώτου εναέριου   το 1967-68! Ενώ η διάνοιξη των Χιονοδιαδρομών (πιστών) έχουν τη δίκη τους μοναδική ιστορία. 
Αξίζει πραγματικά να επενδύουμε στην ιστορία του τόπου, μα πιο πολύ αξίζει να επενδύουμε στους ανθρώπους και να τιμούμε τους κόπους τους!
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση