Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Εργατικό ατύχημα με τρία κομμένα δάκτυλα το “παράσημο” τεχνίτη του δήμου Βόλου
Εργατικό ατύχημα με τρία κομμένα δάκτυλα το “παράσημο”  τεχνίτη του δήμου Βόλου

Εργατικό ατύχημα με τρία κομμένα δάκτυλα το “παράσημο” τεχνίτη του δήμου Βόλου

Εργατικό ατύχημα του εναπομείναντα- μοναδικού μαραγκού του Δήμου Βόλου, προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Μαΐου και σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία και την προστασία  των εργατών,  τα εμπόδια,  τις δυσκολίες, τους κινδύνους  που αντιμετωπίζουν  στον καθημερινό αγώνα  για το μεροκάματο.

Τρία κομμένα δάκτυλα κατά τη  διάρκεια που μοντάριζε τα ξύλα για τις   ακτές, για την προετοιμασία  της επόμενης μέρας και  ενόψει   καλοκαιριού, είναι τα «παράσημα» του Α. , ενός από τους  καλύτερους  τεχνίτες , «ο τελευταίος των μοϊκανών», όπως τον αποκαλούν συνάδελφοι και φίλοι  που μαζί με τα άλλα μαστόρια , τους  συναδέλφους του στο  αποψιλωμένο από προσωπικό Τμήμα Συντήρησης  της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Βόλου,  μέσα από αντίξοες συνθήκες,  με  εντατικοποίηση της δουλειάς, με απηρχαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, παλεύουν καθημερινά για να βγάλουν σε  πέρας   τις αυξανόμενες  ανάγκες του Δήμου Βόλου.

Ο συγκεκριμένος  έρχεται  να προστεθεί στον μακρύ κατ  των εργατικών  ατυχημάτων στη συγκεκριμένη υπηρεσία  αλλά και στις άλλες του Δήμου Βόλου και των άλλων Δήμων της Μαγνησίας, χρόνια τώρα,  όπως , πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, κολυμβητήρια, κοιμητήρια κλπ.

Αποκαλύπτει επίσης , τις ευθύνες της τωρινής Δημοτικής Αρχής Μπέου-,  όπως και των προηγούμενων, που εφαρμόζοντας όλο το αντιλαϊκό-αντεργατικό πακέτο ,  της τωρινής κυβέρνησης  καθώς και των προηγούμενων,  θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν πασπαρτού σε όλες τις ειδικότητες σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς, η υποστελέχωση των υπηρεσιών  δημιουργούν ακατάλληλες συνθήκες για τους εργαζόμενους  με τα αμέτρητα ωράρια και βάρδιες που, παρ΄ όλα αυτά,  εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντα τους.

Όσο θα συνεχίζεται αυτή η πολιτική,  σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, τα εργατικά ατυχήματα θα πολλαπλασιάζονται, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να  θρηνήσουμε και νεκρούς.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, να παρθούν μέτρα για την υγεία και την προστασία των  εργαζομένων. Δεν επιτρέπουμε οι συνάδελφοι μας να γίνουν θυσία στο όνομα της μείωσης  του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», δηλαδή του κέρδους  και προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων που ορέγονται, με τη στήριξη Δημάρχων και Κυβερνήσεων,   να βάλουν «πόδι» τις υπηρεσίες των Δήμων της Μαγνησίας και ιδιαιτέρως του Δήμου Βόλου, με ό, τι κακό αυτό συνεπάγεται για τους δημότες και τους εργαζόμενους .

Επιπροσθέτως , υπενθυμίζουμε την συμπαράστασή μας  στον συνάδελφο μας και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου

Ο . Μαγνησίας καταγγέλλει την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου. Με τα περισσότερα οχήματα του στόλου των απορριμματοφόρων εκτός λειτουργίας και τα υπόλοιπα σε οριακή κατάσταση, η μηχανική των απορριμμάτων τείνει να γίνει χειρωνακτική με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων και την υπέρμετρη  εντατικοποίηση της εργασίας τους, τη στιγμή που ήδη έχει αρχίσει η .

Οι ευθύνες της  Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες για τη μη δρομολόγηση των διαδικασιών τεχνικού ελέγχου των οχημάτων και  τη γενικότερη απαξίωση της Υπηρεσίας, που συναντιέται με τη συνειδητή αδιαφορία της Κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ  και στην ουσία οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση μιας βασικής αρμοδιότητας των Δήμων, με οδυνηρές συνέπειες για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή ΤΩΡΑ να βρει λύση στο ζήτημα των απορριμματοφόρων, τηρώντας όλες τις προβλέψεις της νομοθεσίας για το ωράριο και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση