Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιτροπή Αγώνα Βόλου: Η απάντησή μας σε πρόσφατα σχόλια
Επιτροπή Αγώνα Βόλου: Η απάντησή μας σε πρόσφατα σχόλια

Επιτροπή Αγώνα Βόλου: Η απάντησή μας σε πρόσφατα σχόλια

Μετά το θέμα που αναδείξαμε περί ραδιενεργών αποβλήτων στον Χ.Υ.Τ.Α Φυλής, από όπου προέρχονται πολλά σκουπίδια που καίγονται στην Μαγνησία και την σχετική συγκέντρωσή μας στην Περιφέρεια, κάποιοι “συναγωνιστές”, βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν την κακία και την πικρία τους γιατί συνεχίζουμε και χωρίς αυτούς. Έγινε πλέον φανερό ότι σκοπός τους είναι να βλάψουν την Επιτροπή δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις, είτε γιατί δεν φοράμε κομματικές παρωπίδες, όπως ήθελαν, είτε γιατί υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Επιπλέον, σε κάποια ΜΜΕ γράφτηκαν σχόλια για την μικρή παρουσία πολιτών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, αλλά και για την νέα διαδικασία που ανακοινώσαμε ότι θα ακολουθείται πλέον στις συνελεύσεις μας, ανά ομάδες εργασίας.

Όσον αφορά στη μικρή παρουσία των Βολιωτών στη συγκέντρωση ενδεχομένως να μην φταίει το γεγονός ότι κάποιες συλλογικότητες και κόμματα δεν συμμετέχουν πια στην Επιτροπή ή ότι κάτι δεν κάνουμε καλά, γιατί η ίδια προσέλευση κόσμου υπήρχε και στο παρελθόν, όταν γινόταν έκτακτο κάλεσμα για συγκέντρωση, είτε στην ΑΓΕΤ είτε στην Περιφέρεια.

Ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολίτες λειτουργούν με την λογική της ανάθεσης κι εφησυχάζουν με τις ανακοινώσεις των επίσημων αρχών και των ΜΜΕ ότι όλα βαίνουν καλώς.

Αλγεινή εντύπωση επίσης μας προξενεί το ότι στάθηκαν σε αυτό και όχι στο πολύ σημαντικότερο, δηλαδή ότι η Επιτροπή ενημέρωσε τους Βολιώτες για τα ραδιενεργά σκουπίδια της Φυλής και ότι ζήτησε από την Περιφέρεια την επίσημη απάντηση από τον Δημόκριτο σχετικά με τις μετρήσεις που υποτίθεται ότι αρνήθηκε να κάνει όπως μας είχε πει η αντιπεριφεριάρχης.

Η Επιτροπή Αγώνα το φέρνει κι αυτό στο φως για να εκθέσει τις αρχές, που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν.

Όσον αφορά στις νέες συνελεύσεις επιλέξαμε να εξελίξουμε τις «παραδοσιακές» συνελεύσεις σε ομάδες εργασίας για να διαφυλάξουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες με βασικότερη αρχή τον σεβασμό σε όλες τις απόψεις. Εκεί βρίσκεται και η δύναμη της Επιτροπής άλλωστε, στην πολυφωνία και τον σεβασμό. Όλοι οι πολίτες του Βόλου μπορούν να είναι, μέλη της Επιτροπής και να συμμετέχουν στις δράσεις μας.

Απλώς δεν δεχόμαστε να είναι στο συντονιστικό όργανο κομματικά στελέχη για ευνόητους λόγους. Είναι θλιβερό ότι κάποιοι, που συνήθως φέρουν κομματικά σύμβολα στο δημόσιο προφίλ τους, αντί να μάχονται εναντίον της καύσης, ξοδεύουν χρόνο να μάχονται εναντίον συμπολιτών τους.

Η Επιτροπή δεν έβγαλε καμία πικρία ή κακία προς όσους αποφάσισαν να χαράξουν δική τους πορεία, αλλά σεβάστηκε την επιλογή αυτή και θεωρεί ότι μας ενώνει ο κοινός στόχος και θα είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα, έστω από διαφορετικούς δρόμους. Συνεχίζουμε ως πολίτες διάφανοι που μόνο σκοπό έχουμε τον καθαρό αέρα.

Είμαστε ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος, μια ομάδα από ανθρώπους της πόλης που αντιδρούν. Ο καθένας προφανώς και έχει τις πολιτικές του πεποιθήσεις ή κομματικές του προτιμήσεις, ωστόσο αυτό που υπερέχει όλων είναι ο αγώνας κατά της καύσης σκουπιδιών.

Για το λόγο αυτό, περιμένουμε όλους τους πολίτες στην συνέλευση την Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020 στις 18:30 στην αίθουσα Μ στο ισόγειο του κτηρίου Παπαστράτου στο Πανεπιστήμιο για να συζητήσουμε με έναν μοντέρνο τρόπο και όχι με τον καθιερωμένο τρόπο των συνελεύσεων, που απωθούσε ως τώρα πολλούς πολίτες, που αν και ήθελαν να συμμετέχουν, απείχαν.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

  • Μουσική παραδοσιακή βραδιά στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο #Παλιούρι #Παλιούρι - https://t.co/qeSIQZTfUL -

"Αλιεύοντας" την είδηση