Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Eπιτροπή Αγώνα Βόλου: Έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα!
Eπιτροπή Αγώνα Βόλου: Έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα!

Eπιτροπή Αγώνα Βόλου: Έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα!

Στη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώθηκε η διάθεση των μελών να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις που πρόσφατα είχαμε αποφασίσει και – προς απογοήτευση όσων πιστεύουν ότι εξαντληθήκαμε στο συλλαλητήριο ή εμφανιζόμαστε μόνο σε διαμαρτυρίες για να προσφέρουμε θέαμα.

 

Απαντούμε ότι το τελευταίο διάστημα ενός περίπου μήνα:

  • Έχουμε επικοινωνήσει εκ νέου με τις συλλογικότητες και τους φορείς της πόλης που παρευρέθηκαν στην προηγούμενη συνάντησή μας και αναμένουμε τις απαντήσεις τους για τη δημιουργία κοινωνικού μετώπου ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Η νέα συνάντηση μαζί τους είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Δεκεμβρίου.
  • Ζητήσαμε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας πληροφορίες για τα πιθανώς κατεστραμμένα από σύγχρονη λατόμηση αρχαία λατομεία στη Γορίτσα για να πάρουμε, όμως, την απάντηση ότι γειτνιάζουν με τις αναδασωμένες από την ΑΓΕΤ λατομικές ζώνες και δεν εντοπίζεται οποιαδήποτε καταστροφή.
  • Αποστείλαμε επιστολή στην Περιφέρεια με αιτήματα για δίκτυο μετρητών, έρευνα για βαρέα μέταλλα, κ.ά., την οποία καταθέσαμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αναμένουμε τις απαντήσεις της Περιφέρειας τόσο στα παραπάνω όσο και σχετικά με τις αναφορές του Ε μετά από ελέγχους που έχει διενεργήσει τα τελευταία έτη.
  • Αποστείλαμε επιστολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Περιβάλλοντος με ερωτήματα περί ς κοινωνικού ελέγχου, χρήσης και νομιμότητας χρήσης τέφρας στο παραγόμενο τσιμέντο, δικτύου ρύπων, τεχνολογίας της ΑΓΕΤ, συνθήκες καύσης, κ.ά. Δεν είμαστε αισιόδοξοι ότι θα απαντήσουν μιας και συνήθως το Υπ. Περιβάλλοντος αγνοεί τις επιστολές μας.
  • Διαμαρτυρηθήκαμε με τραγούδι, συνθήματα και πανό στην της ΝΕ Μαγνησίας με καλεσμένη ομιλήτρια τη βουλευτή Μαγνησίας και υφυπουργό Οικονομικών Κ. , που κωφεύει στο θέμα που καίει την πόλη της και την τοπική της οικονομία.
  • Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την κυβερνητική ευθύνη στο θέμα του εργοστασίου SRF, ειδικά μέσα από τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την παρέμβασή μας στην του . Στην ουσία πρόκειται για αποκάλυψη, για μια συμφωνία από 22.11.2017, που είχε θαφτεί επιμελώς από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ γιατί επρόκειτο για εξυπηρέτηση των σχεδίων του δημάρχου Αχ.  Μπέου.
  • Πραγματοποιήσαμε νέα παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας όπου αποκαλύφθηκε η άρνηση του Δημόκριτου να αναλάβει την έρευνα για βαρέα μέταλλα στο έδαφος της πόλης.
  • Είμαστε σε διαρκή επαφή με νομικούς από την πόλη μας αλλά και από την Αθήνα και διερευνούμε τις νομικές οδούς για την παύση της καύσης από την ΑΓΕΤ.
  • Καταθέσαμε εκ νέου στο Δήμο τα της έρευνας για βαρέα μέταλλα στο έδαφος και προκαλέσαμε το δήμαρχο να δημοσιοποιήσει την αγωγή που λέει ότι έχει καταθέσει για την ΑΓΕΤ. Αρκετές ημέρες μετά ακόμη περιμένουμε…
  • Δύο μέλη μας υπέβαλλαν μήνυση στο δήμαρχο για προσβλητική δημόσια δήλωσή του.
  • Είμαστε σε επικοινωνία με την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, που σε λίγες ημέρες έρχεται στο Βόλο για να στηρίξει τον αγώνα μας μέσα από σεμινάριο εκπαίδευσης μελών σε διάφορες θεματικές ενότητες.
  • Είμαστε σε επικοινωνία με οικολογικές οργανώσεις άλλων πόλεων, που δηλώνουν τη συμπαράστασή τους και μας έχουν προσκαλέσει για ενημερωτικές σχετικές με την καύση απορριμμάτων.
  • Αποστείλαμε επιστολή στο ΕΣΡ για τον αποκλεισμό της Επιτροπής από την τηλεοπτική εκπομπή του Σ. Πολύζου και την απαράδεκτη στάση του απέναντί μας.
  • Ετοιμάζουμε εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της συνέλευσης προκειμένου να διαχειριστούμε με εύρυθμο τρόπο τη συμμετοχή περισσότερων μελών και να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό χαρακτήρα της Επιτροπής. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν συνιστά καταστατικό για απόκτηση νομικής υπόστασης προς τέρψιν αστείων ισχυρισμών ελλείψει σοβαρών επιχειρημάτων όσων μας κατηγορούν για ανυπόστατους.
  • Πραγματοποιήσαμε συμβολική στο λιμάνι της ΑΓΕΤ κατά τη χθεσινή εκφόρτωση νέου επικίνδυνου προς καύση υλικού προερχόμενου και πάλι από την Ιταλία.

Τα μέλη της Επιτροπής έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα. Δεν εφησυχάζουμε, δεν παραιτούμαστε, δεν υποχωρούμε. Έχουμε το δίκιο και θα νικήσουμε! Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να κινητοποιηθούν για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Όσοι διστάζουν ας σκεφτούν ότι τις προσεχείς ημέρες των γιορτών, που οι Αρχές θα δίνουν οδηγίες να μην καίμε σόμπες και τζάκια για να μην επιβαρύνουμε την ατμόσφαιρα, η ΑΓΕΤ θα καίει πάνω από τα κεφάλια μας τα σκουπίδια που ξεφόρτωσε χθες!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση