Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Ανοιχτή επιστολή προς βουλευτές Μαγνησίας
Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Ανοιχτή επιστολή προς βουλευτές Μαγνησίας

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Ανοιχτή επιστολή προς βουλευτές Μαγνησίας

Ως πολίτες του απευθυνόμαστε σε εσάς ως βουλευτές του νομού ς, κ.κ. πη Αθ., Μαραβέγια Κ., Μπουκώρε Η. και Μακρή Ζ.

 

νωρίζετε το πρόβλημα νοσηρότητας και θνησιμότητας που αντιμετωπίζει ο Βόλος και που έχει προκαλέσει μεγάλες κινητοποιήσεις των κατοίκων του.

Η πιθανότητα αυτό να οφείλεται στην αέρια ρύπανση που προκαλεί η καθημερινή καύση 700 τόνων σκουπιδιών και πετ- κοκ από την ΑΕΤ-Lafarge εντός της πόλης ανάγκασε τον πρωθυπουργό να αναφερθεί δημόσια στο “ηθικό πρόβλημα του ” και να δεχθεί να ακούσει τις απόψεις της Επιτροπής Πολιτών στην έδρα του κόμματος σας στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2019.

Αναμέναμε ότι θα υπήρχαν μέτρα που θα περιόριζαν το πρόβλημα, αλλά αντί αυτών το αρμόδιο υπουργείο στο γενικότερο πλαίσιο των fast track διαδικασιών που προωθούν την καύση σκουπιδιών (όπως η διαβούλευση-αστραπή για τον νέο ΕΣΔΑ) έδωσε στις αρχές του Ιουνίου 2020 την έγκριση στην ΑΓΕΤ—Lafarge να αρχίσει να καίει ένα νέο είδος αποβλήτων, γνωστό ως CLO, με κωδικό ΕΚΑ 190305.fafast track διαδικασίες αναφορικά με την της καύσης st track διαδικασίες αναφορικά με την της καύσης

Σχετικά με την τρίμηνη πειραματική καύση του απόβλητου αυτού:

1.Οι αρμόδιιοι δε γνωρίζουν τι ρύπους εκπέμπει και ως εκ τούτου δε θέλουμε να γίνει η πόλη μας κι εμείς ένα στοχευμένο πειραματόζωο, ώσπου να το μάθουν.

2.Πρόκειται για ένα νέο κωδικό απορριμματογενούς καυσίμου, που δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της  Ο και μέσω αυτού του ανήθικου και εγκληματικού πειράματος θα επιχειρηθεί η αδειοδότησή του.

Κατόπιν των ανωτέρω σας απευθύνουμε την ανοιχτή αυτή και σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες που θα ακυρώσουν το ανήθικο και απαράδεκτο πείραμα.

Εκ των πραγμάτων σας καθιστούμε υπεύθυνους για την ενημέρωσή μας σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του θέματος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση