Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Επιτροπή Αγώνα: Καθώς πνίγεται στην αέρια ρύπανση ο Βόλος, οι πολίτες του εκπέμπουν το ύστατο SOS
Επιτροπή Αγώνα: Καθώς πνίγεται στην αέρια ρύπανση ο Βόλος, οι πολίτες του εκπέμπουν το ύστατο SOS

Επιτροπή Αγώνα: Καθώς πνίγεται στην αέρια ρύπανση ο Βόλος, οι πολίτες του εκπέμπουν το ύστατο SOS

 

Η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε ως , μας δίνει την αφορμή να αναζητήσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που αιωρούνται και έχουν άμεση σχέση με την Δημόσια Υγεία στον Βόλο, στην πόλη μας.

Να σημειωθεί ότι:

1.Τον τελευταίο μήνα η κίνηση των οχημάτων ήταν πολύ περιορισμένη λόγω του lock down

2.Οι ήπιες καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα την πολύ περιορισμένη χρήση των κεντρικών θερμάνσεων.

3.Παρά το γεγονός ότι οι δύο προαναφερθείσες αιτίες ρύπανσης ήταν σε , εντούτοις η ήταν συνεχώς πολύ ψηλά. Αυτό κατέγραψαν οι 12 μετρητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και ο κρατικός σταθμός, όπως και αρκετοί ιδιωτικοί.

Το συμπέρασμα που προκύπτει αμέσως είναι ότι η κυριότερη εστία εκπομπών αερίων ρύπων πρέπει να αναζητηθεί στην βιομηχανική δραστηριότητα. Την πόλη περιβάλλουν δύο μεγάλες βιομηχανικές μονάδες που την κατακλύζουν με τα απαέριά τους, όπως κι αν φυσά ο αέρας.

Οι εκπομπές της Χαλυβουργίας είναι γνωστό ότι υπήρξαν αποδεδειγμένα το 2007 η αιτία εκτεταμένης ρύπανσης της περιοχής στη Β΄ ΒΙΠΕ από διοξίνες.

Είναι -13 χρόνια μετά- να ξαναγίνουν στην ύπαιθρο, γύρω από το εργοστάσιο προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Η ΑΓΕΤ, που λειτουργεί μέσα στην πόλη, παράγει καθημερινά 8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα καυσαέρια και ακόμη 8.5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα απαέρια από την ψύξη και το φιλτράρισμα των προϊόντων της.

Τις 10 τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, δεν λειτουργεί ο περιστροφικός κλίβανος και ίσως δεν παράγει καυσαέρια. Όμως λειτουργούν οι μύλοι άλεσης του αποθηκευμένου κλίνκερ, όπως και οι μύλοι άλεσης του ασβεστόλιθου. Αυτό είναι προφανές από τον συνεχιζόμενο θόρυβο που παράγει η λειτουργία τους. Αυτό όμως, σημαίνει διαρκή παραγωγή σκόνης αλλά και άλλων ρύπων που διαφεύγουν μέσα στην πόλη μαζί με τα εκατομμύρια κυβικών μέτρων των απαερίων της.

Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε οι υπηρεσίες ελέγχου να γνωρίζουν τι συμβαίνει και να προλαμβάνουν την εξάπλωση της ρύπανσης, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Είναι βέβαιο ότι με την είσοδο του 2021-κατά τους 3 πρώτους μήνες-τόσο λόγω του χειμώνα που θα ενταθεί, όσο και λόγω της επαναλειτουργίας του κλίβανου της ΑΓΕΤ η θα μονιμοποιηθεί σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ήδη χθες κατέπλευσε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ το AK DISKOVERY με νέο ”φορτίο θανάτου”’.

Η πόλη εκπέμπει SOS διαρκείας αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι για την κουφές και τυφλές.

Μένει να διαπιστώσουμε αν είναι νεκρές.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση