Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιτέλους η σκευωρία καταρρέει
Επιτέλους η σκευωρία καταρρέει

Επιτέλους η σκευωρία καταρρέει

 

Του Γιώργου Μουλά

Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου

 

 

Ξύπνησε νωπές μνήμες του παρελθόντος η προχθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου από το 2011. Μνήμες θλιβερές για την πόλη μας, όταν ζήσαμε, την εν μία νυκτί, καταστροφή του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος του Ολυμπιακού Βόλου και τον απηνή κατατρεγμό, του τότε προέδρου, Αχιλλέα Μπέου.

Ήμουνα από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, ο οποίος, διαβάζοντας το ανερστο κατηγορητήριο, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και σε άλλες ιστοσελίδες, μαζί με την εξόφθαλμα στημένη τότε κυβερνητική προπαγάνδα, σχησα την γνώμη, ότι ο διωγμός, τόσο του Αχιλλέα Μπέου, όσο και της ομάδας, ήταν παντελώς άδικοι και έγραψα σχετικό άρθρο το καλοκαίρι του 2011.

Η ενέργεια μου αυτή, μπορώ να πω, πως σόκαρε αρκετούς, διότι, κακά τα ψέματα, τόσο τα κρατικά όσο και τα ιδιωτικά ΜΜΕ ήταν όλα συλλήβδην εναντίον και κατόρθωσαν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη σε τέτοιο βαθμό ώστε όλες οι ενέργειες και αποφάσεις, που λαμβάνονταν τότε, δικαστικές και πειθαρχικές,  να είναι εναντίον και να μην επιδέχονται αμφισβήτησης.

Σε όλο αυτό το δυσμενές κλίμα δεν πρέπει να λησμονείται και η αλγεινή και ψοφοδεής στάση των τοπικών πολιτικών παραγόντων, βουλευτών και του δημάρχου Σκοτινιώτη. Η τότε μνημονιακή του Γιωργάκη Παπανδρέου είχε λάβει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και η πλατεία Συντάγματος καιγόταν, με ζημιές εκατομμυρίων ευρώ. Επομένως, έπρεπε να εφευρεθεί κάποιο γεγονός για αντιπερισπασμό. Τι προσφορότερο από το ποδόσφαιρο, το οποίο θα εξυγίανε, όπως δήλωνε ο Γιωργάκης;

Επειδή, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, οι αδίστακτοι αυτοί άνθρωποι δεν ορροδούνε προ ουδενός. Μη έχοντας κανενός είδους ηθικό ενδοιασμό, με μόνο εργαλείο απομαγνητοφωνημένες και συραμμένες  κασέτες  κατά το δοκούν με καφενειακές συν, μαζί με καταθέσεις μαρτύρων, που κάτι άκουσαν στην πιάτσα αλλά πέραν αυτού ουδέν, οδήγησαν στην τον Αχιλλέα Μπέο και διέλυσαν μία υγιή και πετυχημένη ομάδα, που τους ήταν κάρφος εν οφθαλμώ. Το Πασοκ δέχθηκε «εξ οικίων τα βέλη»  με την δήλωση, της Ροδούλας Ζήση στις 25 Σεπτεμβρίου 2011, κατά την οποία  κατάγγειλε, ότι «ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου είναι μία καθαρά πολιτική παρέμβαση», δήλωση που τα λέει όλα. Στην συνέχεια το Πασοκ καταποντίστηκε στο Βόλο ιδιαίτερα και δεν λέει να σηκώσει κεφάλι.

Η συνέχεια των γεγονότων είναι γνωστή σε όλους. Τι μας μένει όμως σήμερα; Ένα μεγάλο ερώτημα: Άξιζε τον κόπο οι τότε κυβερνώντες του Πασοκ να χειριστούν κατ' αυτόν τον τρόπο μία έωλη υπόθεση καταστρέφοντας τον Αχιλλέα Μπέο; Φυσικά και όχι! Ευτυχώς, το ίδιο δεν συνέβη και με άλλους ποδοσφαιρικούς παράγοντες είτε διότι ήταν δύσκολο να τα βάλουν μαζί τους είτε διότι οι τοπικές κοινωνίες, δήμαρχοι, περιφερειάρχες και βουλευτές έδειξαν σθεναρή στάση, εν αντιθέσει με τα δικά μας εδώ «αστέρια».

Ο για πρώτη φορά αντέδρασε και αντέδρασε τότε, το 2011 και 2012, σθεναρά. Βγήκε στο πεζοδρόμιο, καταγγέλλοντας την αδικία και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, που είχε οδηγήσει την Ελλάδα στη χρεωκοπία. Τα αξέχαστα ογκώδη συλλαλητήρια, υπό καταρρακτώδη βροχή, δεν πτόησαν κανέναν, όπως δεν πτοούν οποιονδήποτε αισθάνεται να τον πνίγει η αδικία. Το κλίμα αργά αλλά σταθερά αναστράφηκε πλέον υπέρ της ομάδας και υπέρ του Αχιλλέα Μπέου. Σήμερα, όλοι μιλάνε για στημένη υπόθεση όχι των αγώνων αλλά της τότε κυβέρνησης και συγκεκριμένων παραγόντων  του ποδοσφαίρου. Οι βολιώτες μίλησαν ξανά και έστειλαν το ηχηρό μήνυμά τους προς όλο αυτό το σάπιο σύστημα στις δημοτικές εκλογές του 2014 επιλέγοντας τον Αχιλλέα Μπέο σαν δήμαρχο.

Δεν τολμώ σε καμία περίπτωση να προβλέψω την έκβαση και το αποτέλεσμα, που θα έχει η συνεχιζόμενη . Το γεγονός όμως, ότι ένα μεγάλο μέρος των ατεκμηρίωτων, ούτως ή άλλως, κατηγοριών, αποσύρεται, αφήνει μία ακόμη πικρή γεύση σε εμάς τους βολιώτες διότι πέραν των γνωστών περιπλοκών, που υπήρξαν στο χώρο του ποδοσφαίρου ο έχει στερηθεί σήμερα και την άμεσα λειτουργική παρουσία του εκλεγμένου Δημάρχου. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον Δήμο Βόλου. Με την κατάπτυστη τροπολογία της,  δεν επιτρέπει  την άμεση των καθηκόντων του στον Δήμαρχο.

Η επιλεκτική δίωξη του Αχιλλέα Μπέου ήταν και είναι μεγάλη αδικία. Η ζημιά που υπέστη, ο άνθρωπος Αχιλλέας , προσωπικά, οικογενειακά, επαγγελματικά, τώρα και πολιτικά δεν είναι δυνατόν να αποτιμηθεί. Ελπίζω σύντομα να επανέλθει η όλη υπόθεση στη ομαλότητα ούτως ώστε ο αιρετός Δήμαρχος να επανέλθει και να επαναφέρει την ευρυθμία στο Δήμο Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση