Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιστολή προς την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για το θέμα των διαπιστεύσεων
Επιστολή προς την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για το θέμα των διαπιστεύσεων

Επιστολή προς την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για το θέμα των διαπιστεύσεων

Απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών ς, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

 

Επιστολή προς την του Πυροσβεστικού Σώματος για το θέμα των διαπιστεύσεων απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών ς, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

 

Όπως αναφέρεται- μεταξύ άλλων στην επιστολή- «πριν από λίγες ημέρες, από ένα απολύτως τυχαίο περιστατικό, μέλος της Ένωσης μας ενημερώθηκε ανεπισήμως, ότι προβλέπεται από το έκδοση δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων, ανάλογων αυτών που εκδίδει η Ελληνική Αστυνομία, και καταγραφή – διατήρηση των στοιχείων του εκάστοτε διαπιστευμένου δημοσιογράφου, προκειμένου να ενημερώνεται άμεσα για συμβάντα τα οποία άπτονται της δικαιοδοσίας του Σώματος.

Πρέπει να τονίσουμε ότι σχετική επίσημη ενημέρωση από το Σώμα δεν υπάρχει!

Όμως, οι επαγγελματίες -μέλη Δημοσιογραφικών Ενώσεων διαθέτουν επίσημη δημοσιογραφική ταυτότητα που αποδεικνύει την ιδιότητά τους και απ' όσα γνωρίζουμε, αυτή υπερισχύει σε κάθε περίπτωση όποιας άλλης διαπίστευσης.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το τί προβλέπεται όσον αφορά την έκδοση δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων από το Σώμα, για τους λόγους που προβλέπεται αυτή η διαδικασία, καθώς και για τους λόγους που μέχρι στιγμής δεν έγινε προς εμάς τέτοια ενημέρωση.

Γνωστοποιούμε επίσης ότι η προσπάθεια συναδέλφου για έκδοση διαπίστευσης από πλευράς σας, αποδείχθηκε ιδιαιτέρως δαιδαλώδης και χωρίς μέχρι στιγμής, ενώ του ζητήθηκε η διαπίστευση από την – στην έκδοση της οποίας έχει προχωρήσει με σαφώς πιο απλές διαδικασίες – και όχι η δημοσιογραφική ταυτότητα της , Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Επισημαίνουμε ότι στόχος των επαγγελματιών δημοσιογράφων είναι η αγαστή με όλους τους επίσημους , με σεβασμό στο έργο τους. Επιθυμούμε δε και θεωρούμε λογικό, αυτή η σχέση να είναι αμφίδρομη και ισότιμη προς όλους τους επαγγελματίες δημοσιογράφους, χωρίς καμία εξαίρεση», καταλήγει η επιστολή.

"Αλιεύοντας" την είδηση