Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιστολή Γ. Μουλά στην Αποκεντρωμένη για δημοτικούς συμβούλους
Επιστολή Γ. Μουλά στην Αποκεντρωμένη για δημοτικούς συμβούλους

Επιστολή Γ. Μουλά στην Αποκεντρωμένη για δημοτικούς συμβούλους

Επιστολή προς την Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας   με θέμα  τη  διαγωγή κάποιων συμβούλων στο Βόλου απέστειλε ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου Γεώργιος Μουλάς.                                                                                                                     

Χαρακτηριστικά στην επιστολή αναφέρεται: “Πριν από λίγο καιρό σας απάντησα στο υπ' αριθμό 1742/97684 έγγραφό σας σχετικά με την συμπεριφορά και διαγωγή δημοτικών συμβούλων κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόλου αφού προηγήθηκε σχετική συζήτηση .

Δυστυχώς, μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου για μία ακόμα φορά επέδειξαν διαγωγή μη αρμόζουσα με την ιδιότητα, την οποία κατέχουν, κατά την τελευταία 31η Συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου 2016.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Βόλου ζήτησε με έγγραφό της τον λόγο, προκειμένου να εκθέσει προτα των εργαζομένων. Της δόθηκε ο λόγος, κατά τον οποίο διατύπωσε τα προτα και τα αιτήματα του προεδρείου του Συλλόγου. Η γραμματέας του συλλόγου ζήτησε και αυτή τον λόγο, ο οποίος δεν της δόθηκε αφού η πρόεδρος είχε εκπροσωπήσει ήδη τον σύλλογο. Κατόπιν, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό λειτουργίας των Δημοτικών  Συμβουλίων όλης της Ελλάδας, το προεδρείο προχώρησε στην ανάγνωση άλλων εγγράφων.

Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται με λόγια, τόσο εκ μέρους μιας μικρής ομάδας 10 περίπου εργαζομένων στον , όσον και εκ μέρους μερικών δημοτικών συμβούλων. Μία εικόνα, που δεν περιποιεί τιμή για το ιστορικό Βόλου. Η ευθύνη βαρύνει περισσότερο τους δημοτικούς συμβούλους διότι ορισμένοι εξ' αυτών επιθυμούν να εμφανίζονται σαν θεματοφύλακες της Δημοκρατίας και των εργατικών δικαιωμάτων, ενώ την ίδια  στιγμή, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κανονισμούς ,συμπεριεφέρθησαν σαν κοινοί χουλιγκάνοι των γηπέδων.

Βεβαίως, έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους, πολιτισμένα και με ευπρέπεια, ακόμη και να ζητήσουν να γίνει μια χαριστική παρέκκλιση του Κανονισμού. Όμως, οι φωνασκίες, οι αήθεις χαρακτηρισμοί και κάθε είδους παρωχημένες αντιδράσεις μιας δήθεν και απωλεσθείσας προ πολλού αγωνιστικότητας δεν έχουν θέσει στο ιερό χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιπλέον, σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας, τόσο αφελής και ανόητος, ώστε να πιάνεται κορόιδο και να δίνει βάσει σε τέτοιου είδους θεατρισμούς. Ακόμη και τα , στα οποία ανήκουν, δεν πιστεύω να τους κολλήσουν ούτε ένα «αγωνιστικό» ένσημο μετά από αυτή την χοντροκομμένη και αξιοθρήνητη .

Είναι λυπηρό, το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης να μετατρέπεται σε ένα κακόγουστο θέατρο σκιών, με σκοπό την αποκόμιση εφήμερων πολιτικών οφελών. Δεν είναι δυνατόν, «το σπίτι του Λαού», όπως αρέσκονται να αποκαλούν κάποιοι αυτοδιοικητικοί το Βόλου, να μετατρέπεται σε πασαρέλα ανόητων εκδηλώσεων λαϊκισμού.

Πρέπει να σας τονίσω, ότι στα αναφερόμενα θλιβερά επεισόδια, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής δεν παρευρισκόντουσαν, διότι είχαν αποχωρήσει νωρίτερα. Επομένως, δεν μπορεί κανείς να επιρρίψει το βάρος των ευθυνών προς αυτούς ούτε φυσικά προς τον δήμαρχο Βόλου διότι απουσίαζαν από την αίθουσα. Αυτή την φορά δεν πιστεύω να ισχυριστούνε πάλι, ότι μεροληπτώ υπέρ των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής αφού αυτοί απουσίαζαν.

Αισθάνομαι όμως την ανάγκη, να διορθώσω λίγο τα πράγματα για να μην νομίσει κανείς, ότι είμαι ένας πουριτανός πρόεδρος, λειτουργώντας στενά με το γράμμα του Κανονισμού. Για αυτό υποστηρίζω, ότι και τα αστεία μας θα πούμε και ότι με τις πολιτικές ατάκες μας θα πειράξομε ο ένας τον άλλο αλλά  χωρίς  να δηλητηριάζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με τέτοιου είδους παρεκτροπές.

Προκειμένου να σχηματίσετε μία πληρέστερη εικόνα, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τη μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πέραν των δικών μου συστάσεων, κρίνω, ότι η Διοίκηση πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες συστάσεις και νουθεσίες προς τους συνήθεις παρεκτρεπόμενους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι, αφού τα κάνουν όλα άνω – κάτω, κατά την προσφιλή τους υποκριτική τακτική, προχωρούν σε καταγγελίες για την κακή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου !!”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση