Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιλογή Ευθύνης: «Τα ψέματα και οι αλήθειες»
Επιλογή Ευθύνης: «Τα ψέματα και οι αλήθειες»

Επιλογή Ευθύνης: «Τα ψέματα και οι αλήθειες»

Θα αντιταχθούμε σε κάθε μεθόδευση εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος

Σε σχέση με τη σημερινή του Α.Μπέου, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», σε ανακοίνωσή της, αναφέρει  τα ακόλουθα:«Ακόμη κι αυτή την οριακή στιγμή για τη ΔΕΥΑΜΒ, ο Α.Μπέος συνεχίζει να κυλιέται στη λάσπη,  δείχνοντας ότι  το μόνο που τον νοιάζει είναι πώς θα βγάλει από πάνω του τις ευθύνες για το σημείο μηδέν που έχει φτάσει η ΔΕΥΑΜΒ, πώς θα θολώσει τα νερά πίσω από τους ψευτολεονταρισμούς  και πώς θα σπιλώσει, με τον δυσώδη λόγο του, αυτούς που το έργο τους και η σθεναρή υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος τού έχουν γίνει έμμονη ιδέα.  Γιατί ξέρει πως ο έχει πια καταλάβει την αλήθεια που τόσο αδίστακτα διαστρέφει  και βέβαια έχει καταλάβει ποιοι είναι εκείνοι που αποκάλυψαν το σκάνδαλο και έδωσαν στη ΔΕΥΑΜΒ τα όπλα για τη δικαίωσή της.

Ο Α.Μπέος θα πρέπει να χωνέψει πως σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εκλογή του  και δεν είναι πια ελέγχων, αλλά ελεγχόμενος.

Είναι ελεγχόμενος, γιατί στέρησε από τη ΔΕΥΑΜΒ το πιο ισχυρό όπλο που διέθετε απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις της ΕΡΓΗΛ, να έχει δηλαδή ήδη από το 2015 απόφαση για την αγωγή της, ή έστω από το 2016 -αν ήθελε, σώνει και καλά, να καταθέσει αγωγή της δικής του επιλογής-  και να είναι η ΔΕΥΑΜΒ εκείνη που θα είχε ήδη προχωρήσει σε κατασχέσεις κατά της ΕΡΓΗΛ.

Είναι ελεγχόμενος, γιατί  επί τρία χρόνια άλλαζε τις αγωγές σαν τα πουκάμισα, μέχρι να καταθέσει την αγωγή της αρεσκείας του, με την οποία, μάλιστα, επιστρέφει στη νομική βάση της αγωγής που είχε καταθέσει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πριν από ένα χρόνο αποφάσισαν να παραιτηθούν από  προηγούμενη δική τους αγωγή, που είχε προσδιοριστεί για τις 12-05-2017, επειδή, όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν στο Δ.Σ, περιείχε «ατέλειες και μη σωστή δόμηση των πραγματικών περιστατικών, ενώ δεν είχε περιληφθεί η εκτενής έκθεση του πορίσματος του Τ Μαγνησίας» (η οποία –σημειωτέον- έχει παραδοθεί στη ΔΕΥΑΜΒ ήδη από τον Ιούνιο του 2015).

Ποιος είναι υπεύθυνος για τις «ατέλειες» αυτές και τι συνέπειες μπορεί να έχουν αυτές στην έκβαση της υπόθεσης;

Είναι ελεγχόμενος, γιατί  ξεκίνησε τη του διαπραγματευόμενος με την ΕΡΓΗΛ τη των απαιτήσεών της, όπως επίσημα δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 17-09-2014, παρότι, πριν αναλάβει, είχε πλήρως ενημερωθεί, τόσο ο ίδιος όσο και το νομικό του επιτελείο, για τα πορίσματα των δύο Επιτροπών που είχε συγκροτήσει η διοίκηση Σκοτινιώτη, τις διεκδικήσεις της ΔΕΥΑΜΒ, την  αγωγή και τη μηνυτήρια αναφορά που είχαν κατατεθεί, απ' τα οποία αποδεικνυόταν ότι  η ΕΡΓΗΛ χρωστάει στη ΔΕΥΑΜΒ, κι όχι η ΔΕΥΑΜΒ στην ΕΡΓΗΛ. Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, στις 29-09-2014,  αποκάλυψε ότι πράγματι προχώρησε σε παζάρι με την ΕΡΓΗΛ, έφτασε δε να δηλώσει  ότι η ΕΡΓΗΛ «δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να χαρίσει ούτε ευρώ»!   Δηλαδή, αν η ΕΡΓΗΛ δεχόταν να «χαρίσει» (!) κάποιο ποσό, η ΔΕΥΑΜΒ θα παραιτούνταν από τις νόμιμες διεκδικήσεις της;

Είναι ελεγχόμενος, γιατί από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε, στα μέσα Ιουνίου 2017, το απόγραφο, είχε στη διάθεσή του τέσσερις ολόκληρους μήνες, προκειμένου να αναλάβει, χωρίς την πίεση της «εφόδου» στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, κάθε αναγκαία πρωτοβουλία, αφού μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2017, η ΕΡΓΗΛ δεν είχε νομικά το δικαίωμα να προχωρήσει σε κατασχέσεις. Δεν έκανε απολύτως τίποτε. Αλλά και μετά τη συνέντευξή του, στις 13-10-2017, όπου μίλησε για την επικείμενη επίθεση της ΕΡΓΗΛ, έκανε το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που έπρεπε να κάνει. Αντί, δηλαδή, να ενδιαφερθεί για επίσπευση της αγωγής της ΔΕΥΑΜΒ, ζήτησε απ' τη δικάσιμο της 8-12-2017, για τις 20-4-2018, και μάλιστα παρά την αντίθεση της ΕΡΓΗΛ, η οποία είχε ζητήσει την επίσπευση!

Σταματούμε εδώ!

Εκεί, όμως, που ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό, ήταν όταν, εντελώς ξεδιάντροπα, δήλωσε πως, μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου, το 2011, η προηγούμενη δημοτική αρχή δήθεν συμφώνησε με την ΕΡΓΗΛ να της δοθεί ένα εκατομμύριο για να συναινέσει να πάει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο! Λες και χρειαζόταν η συναίνεση της ΕΡΓΗΛ για να ασκηθεί αναίρεση. Το μόνο που χρειαζόταν, ήταν να υπάρχει ΔΕΥΑΜΒ. Και η ΔΕΥΑΜΒ το 2011 ήταν εντελώς «γυμνή», έρμαιο των οδυνηρών συνεπειών από τις δύο χαμένες προθεσμίες κατά τη ζοφερή για τη διαχείριση του έργου περίοδο 2007-2009. Έτσι την παρέλαβε η προηγούμενη δημοτική αρχή, με το σκάνδαλο καλά  κρυμμένο κάτω από τη γη. Και αν σήμερα μιλάμε ακόμη για ΔΕΥΑΜΒ, είναι γιατί το 2011, όχι με κάποια συμφωνία, αλλά με σκληρή μάχη που δόθηκε στον Άρειο Πάγο, εκδόθηκε τελικά απόφαση ς για το πέραν του ενός εκατομμυρίου ποσό, κι έτσι αποτράπηκε η καταλήστευση της ΔΕΥΑΜΒ. Με τον τρόπο αυτό κερδήθηκε ο αναγκαίος για την αντεπίθεση της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να μην παίζουμε πια στο ολισθηρό «γήπεδο» της ΕΡΓΗΛ.

Το σημείο-καμπή που άλλαξε όλα τα και έφερε πια τη ΔΕΥΑΜΒ σε θέση επιτιθέμενου, ήταν το της Επιτροπής Παραλαβής του έργου, που συγκρότησε  η διοίκηση Σκοτινιώτη. Η Επιτροπή αποκάλυψε, το 2013, ότι η ΕΡΓΗΛ είχε πληρωθεί για πολλαπλάσιο έργο απ' αυτό που πράγματι είχε εκτελέσει. Κι αυτή που πρώτη, και καλύτερα απ' τον καθένα, κατάλαβε ότι πλέον «το πάρτι τελειώνει», ήταν η ίδια η ΕΡΓΗΛ. Γι' αυτό και ξέσπασε με τέτοιο μίσος κατά του προέδρου της Επιτροπής, Ηλ.Ξηρακιά, και των δύο μελών της, καθώς και κατά του τότε Τεχνικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ (και ήδη Γενικού Διευθυντή), φορτώνοντάς τους με αγωγές 300 εκατ. τον καθένα.

Και κάτι τελευταίο: Το 2014 ο Άρειος Πάγος, αντί να προτάξει το δημόσιο συμφέρον, δέχτηκε πως, το 2008, είχε συντελεστεί η αυτοδίκαιη έγκριση της τελικής επιμέτρησης του έργου, λόγω παρέλευσης της προβλεπόμενης προθεσμίας. Το ίδιο συνέβη και το 2017, όπου πάλι ο Άρειος Πάγος δέχτηκε πως λόγω παρέλευσης της προβλεπόμενης προθεσμίας είχε συντελεστεί, το 2009, και η αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου. Να σημειωθεί πως αν η δεύτερη απόφαση είχε κρίνει διαφορετικά, θα ανατρέπονταν οι αρνητικές συνέπειες της πρώτης απόφασης.

Ο δρόμος μέχρι την τελική δικαίωση της ΔΕΥΑΜΒ είναι ακόμη μακρύς και δύσβατος. Η παράταξή μας θα συνεχίσει να πορεύεται με αίσθημα ευθύνης, μαζί με όλους όσοι είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν τυχόν μεθόδευση εις βάρος της πόλης, της ΔΕΥΑΜΒ και του δημοσίου συμφέροντος.

Πάντως, μετά τη σημερινή συνέντευξη Μπέου, η τοπική κοινωνία θα πρέπει να  είναι πιο υποψιασμένη, πιο ανήσυχη και σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση.

 Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα τοποθετηθούμε και στην πρόταση για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, όταν το θέμα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν, δε, κρίνουμε ότι αυτό δεν θα βλάψει τον αγώνα της ΔΕΥΑΜΒ, θα μιλήσουμε για τα πάντα.»

Η δημοτική αρχή

“Με ένα ποταμό από ασυναρτησίες και αερολογίες τα «ορφανά» του Σκοτινιώτη προσπαθούν να βρουν κάποια ελαφρυντικά για τις ευθύνες τους για το τεράστιο σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ. Το είπαμε πρόσφατα, το επαναλαμβάνουμε και σήμερα: Διάλογος με πολιτικά πτώματα δεν γίνεται.

Αντί να παριστάνουν τους τιμητές και τους εκδικητές, ας κρυφτούν και ας αναλογιστούν πόσα δεινά επισώρευσαν στην «σκοτινή» τους περίοδο σε αυτή την πόλη και τι στέρησαν από τους πολίτες.

Η κοινωνία μας παρακολουθεί όλους, έχει ήδη κρίνει από τις προηγούμενες εκλογές και θα επαναλάβει την κρίση της σε αυτές που έρχονται. Και  για εμάς που δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε και για αυτούς που βρήκαν νόημα ύπαρξης στην συκοφάντηση και στην προσπάθεια υπονόμευσης του έργου μας”.

 Επιλογή Ευθύνης: «Η πραγματικότητα εκδικείται»

 Σχολιάζοντας την «απάντηση» της δημοτικής αρχής, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» επισημαίνει  τα ακόλουθα:«Αντί απαντήσεως, ένα νέο υβριστικό παραλήρημα. Καμία έκπληξη. Έχουν κάνει την εμπάθεια, τη συκοφαντία, το ψέμα, τη μισαλλοδοξία, τα τηλεοπτικά σόου, το ρεπερτόριο που καταναλώνει κάθε μέρα η πόλη.

Ήλθε, όμως, η ώρα που η πραγματικότητα εκδικείται.»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση