Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιλογή Ευθύνης: “Ένα εκατομμύριο … φορές Πινόκιο”
Επιλογή Ευθύνης: “Ένα εκατομμύριο …  φορές Πινόκιο”

Επιλογή Ευθύνης: “Ένα εκατομμύριο … φορές Πινόκιο”

 “Η αυτογελοιοποίησή τους δεν έχει όρια”

Απάντηση στη δημοτική  αρχή  για το 1 εκατομμύριο, που δήθεν «χάρισε» η προηγούμενη δημοτική αρχή στην ΕΡΓΗΛ, δίνει με ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Και οι «πέτρες» πια έχουν πάρει είδηση τις εγκληματικές ευθύνες της δημοτικής αρχής στον χειρισμό του «σκανδάλου ΕΡΓΗΛ». Οι ευθύνες της αυτές έγιναν ακόμη βαρύτερες, από τη στιγμή που αποκαλύψαμε και καταγγείλαμε -μαζί με τον κ. Πατσιαντά- ότι ανέτρεψαν, εντελώς αυθαίρετα και σκανδαλωδώς, την πάγια θέση της ΔΕΥΑΜΒ, συνομολογώντας, ήδη από την πρώτη αγωγή που κατέθεσαν (Δεκέμβριος 2014), ότι δήθεν το 30,62% του ποσού που έχει επιδικαστεί στην ΕΡΓΗΛ με την απόφαση του Εφετείου αφορά σε εργασίες που δήθεν έχουν εκτελεστεί. Ότι αφορά, δηλαδή, σε πραγματική οφειλή της ΔΕΥΑΜΒ. Και μιλάμε για κάποια εκατομμυριάκια, που συνεχώς τοκίζονται.

 Προβοκάτσια για να «πατσίσουνε»


Όταν παραστριμώχτηκαν, σκέφτηκαν έναν χοντροκομμένο αερισπασμό, μια προβοκάτσια στην πραγματικότητα, όπως το συνηθίζουν όλο και περισσότερο, «όσο τελειώνει η άμμος στην κλεψύδρα». Ενώ, λοιπόν, ήδη πριν καλά-καλά αναλάβουν, είχαν κάνει «φύλλο και φτερό» την οικονομική διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τέσσερα χρόνια μετά «ανακάλυψαν» το … 1 εκατομμύριο. Το οποίο εκατομμύριο δεν υπάρχει ανακοίνωση, άρθρο, δημόσια παρέμβασή μας που να μην αναφέρεται. Μιλάμε για δαιμόνια λαγωνικά…

Μέσα στην ταραχή τους, το παρουσίασαν με διάφορες, ακόμη και  αντιφατικές μεταξύ τους, εκδοχές. Αρχικά, ισχυρίστηκαν ότι το έδωσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, το 2012, για να συναινέσει, τάχα, η ΕΡΓΗΛ να πάει η ΔΕΥΑΜΒ την υπόθεση στον Άρειο Πάγο, λες και χρειάζεται η συναίνεση του αντιδίκου, για να ζητηθεί η αναίρεση μιας απόφασης του Εφετείου. Μετά, μας είπαν ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή … χάρισε το 1 εκατομμύριο στην ΕΡΓΗΛ. Μετά, καταφεύγοντας σε απίστευτες αλχημείες,  θέλησαν να πουν ότι το 1 εκατομμύριο… ταυτίζεται με το 30,62% για το οποίο τους είχαμε καταγγείλει.  Έφτασαν ακόμη να πουν ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή το έδωσε, για να …φορτώσει το πρόβλημα στην επόμενη. Εννοείται πως σ' όλες τις εκδοχές τους, το εκατομμύριο δόθηκε, τάχα, παράνομα, «στα μουλωχτά», μέσα στο μαύρο σκοτάδι …

Ο συλλογισμός τους είναι απλός. Αφού -σου λέει- μας πήρανε χαμπάρι και δεν μπορούμε να πείσουμε κανέναν ότι τα κάναμε σωστά, τουλάχιστον ας «πατσίσουμε» με τους προηγούμενους. Τους πέφτει, άλλωστε, πολύ βαρύ ότι η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη είναι εκείνη που αποκάλυψε το σκάνδαλο και έδωσε στη ΔΕΥΑΜΒ όλα τα όπλα, για να δικαιωθεί. Όπλα, που επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια τα έχουν δυστυχώς καταστήσει άσφαιρα…

Πολιτική αλητεία

Παρόλο, λοιπόν, που το ξέρουν πολύ καλά -κι αυτό άλλωστε είναι που τους πονάει- ας το ξαναπούμε αναλυτικά, για να αντιληφθεί και ο πιο δύσπιστος συμπολίτης το μέγεθος της ς τους αλητείας.

Αν, λοιπόν, σήμερα μιλάμε ακόμη για ΔΕΥΑΜΒ, είναι γιατί, το 2011, με σκληρή μάχη που δόθηκε στον Άρειο Πάγο από τη διοίκηση Σκοτινιώτη, το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποφάσισε  (αρ. απόφασης: 1/2012) να ανασταλεί η της απόφασης του Εφετείου για το πέραν του ενός εκατομμυρίου , μέχρι να εκδοθεί απόφαση του Αρείου Πάγου επί της αναιρέσεως που είχε ήδη καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ. Με άλλα λόγια, με βάση την απόφαση αυτή, η ΔΕΥΑΜΒ υποχρεώθηκε να καταβάλει τότε στην ΕΡΓΗΛ, όχι ολόκληρο το τεράστιο που της είχε επιδικαστεί με την τελεσίδικη -και συνεπώς εκτελεστή- απόφαση του Εφετείου, αλλά ποσό 1 εκατομμυρίου, προκειμένου να αποτραπεί η αναγκαστική , δηλαδή οι κατασχέσεις των λογαριασμών της και όλα τα συναφή.

Κι επειδή και σ' αυτό το ζήτημα ειπώθηκαν τερατώδεις αθλιότητες, υπογραμμίζουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ξεκαθάρισε ρητά και κατηγορηματικά, με εξώδικα που απέστειλε, ότι δεν αναγνωρίζει την απαίτηση της ΕΡΓΗΛ. Επιπλέον, έφτασε μέχρι και το ΣΔΟΕ, όπου και κατήγγειλε τη μη έκδοση τιμολογίου από την εργολήπτρια εταιρία. Αυτονόητο είναι πως για την πληρωμή του ποσού αυτού τηρήθηκαν από την υπηρεσία όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, περιλαμομένης της «Διαύγειας», επιπλέον δε, επαναλήφθηκε η ρητή δήλωση για μη αναγνώριση της οφειλής.

Το σημείο-καμπή που άλλαξε τα δεδομένα

Για να κατανοηθεί η τεράστια σημασία της απόφασης αυτής του Τμήματος Αναστολών του Αρείου Πάγου, θυμίζουμε ότι, το 2011, η ΔΕΥΑΜΒ βρέθηκε εντελώς «γυμνή», έρμαιο των αρπακτικών διαθέσεων της ΕΡΓΗΛ από τις δύο χαμένες προθεσμίες της περιόδου 2007-2009, ενώ κανένας  δεν ήξερε ακόμη το σκάνδαλο, που ήταν καλά κρυμμένο κάτω από τη γη. Έτσι παρέλαβε την υπόθεση η προηγούμενη δημοτική αρχή. Χάρις στην απόφαση αυτή -η οποία φυσικά πήρε μεγάλη δημοσιότητα- κερδήθηκε ο αναγκαίος χρόνος για την αντεπίθεση της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να μην παίζουμε πια στο ολισθηρό «γήπεδο» της ΕΡΓΗΛ. Κι όταν λέμε κερδήθηκε ο αναγκαίος χρόνος, εννοούμε ο χρόνος που απαιτούνταν μέχρι να βρεθεί το κρυμμένο «μυστικό».

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις, στη συνέχεια, της Επιτροπής Ξηρακιά υπήρξαν το σημείο-καμπή που άλλαξε όλα τα δεδομένα και έφερε πια τη ΔΕΥΑΜΒ σε θέση επιτιθέμενου.

 

Τους χαλάσαμε τα σχέδια

Ζητάμε συγγνώμη από τη δημοτική αρχή, αν της χαλάσαμε τα σχέδια. Με τα λεγόμενά της, αντιλαμόμαστε πως θα προτιμούσε, αντί να τρέχουμε στον Άρειο Πάγο και να δίνουμε μάχη για την αναστολή, να βάζαμε ταμπέλα στη ΔΕΥΑΜΒ «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» για την ΕΡΓΗΛ. Έτσι, η υπόθεση θα είχε τελειώσει άπαξ δια παντός, το 2012, η ΕΡΓΗΛ θα έκανε πάρτι εις υγείαν των κορόιδων, όπως κάνει τ, και η δημοτική αρχή δεν θα έμπαινε σε μπελάδες που, αν μη τι άλλο, αποκάλυψαν την παροιμιώδη ανικανότητα και ασχετοσύνη της…

Η αυτογελοιοποίηση

 Και για να μην το κουράζουμε άλλο. Όλη  την αλήθεια για το 1 εκατ. την ομολογούν οι ίδιοι στην αγωγή που κατέθεσαν τελικά κατά της ΕΡΓΗΛ, στις 31-07-2017 (δεν περίμεναν κανέναν χρόνο ακόμα;…), στη σελίδα 149, την οποία αγωγή συνέταξαν και υπογράφουν οι δικηγόροι τους! Ομολογούν, δηλαδή, ότι το ποσό αυτό δόθηκε σε εκτέλεση της απόφασης αναστολής του Αρείου Πάγου για την αποτροπή αναγκαστικής εκτέλεσης υπέρ της ΕΡΓΗΛ. Αν έχουν αντιρρήσεις, ας μηνύσουν του δικηγόρους τους… Τελικά, η δημοτική αρχή δεν έχει όρια ούτε στην αυτογελοιοποίησή της…»

Απάντηση δημοτικής αρχής

«Άστραψε» και «βρόντηξε» η Αγνή της… αυτοδιοίκησης, Νατάσσα Οικονόμου και από την οργή της τρέμουν και οι κλητήρες της… ΕΡΓΗΛ.

Ξεχνώντας τους καλούς της τρόπους και το ανώτερο πολιτιστικό της επίπεδο, με φρασεολογία μαλτέζου λεμβούχου η χήρα του Σκοτινιώτη, έντρομη μπροστά στις αποκαλύψεις, προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο.

Η αλήθεια είναι μία: «Έσκασαν», ως μην όφειλαν, ένα εκατομμύριο ευρώ στην ΕΡΓΗΛ, έτσι απλά για να κερδίσουν χρόνο και να περάσει χωρίς άλλες συνέπειες η ούτως ή άλλως καταστροφική θητεία τους και με τις αφελείς ενέργειες Ξηρακιά ενίσχυσαν τη θέση του εργολάβου στη δικαστική διαμάχη με την ΔΕΥΑΜΒ.

Όλα τα άλλα, οι υστερικές κραυγές, οι φαιδρές κατηγορίες εναντίον μας και η μόνιμη γελοία επωδός τους «εμείς δεν φταίμε, οι άλλοι μας ηπάτησαν…» αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις, που εν τέλει ούτε κατ' ελάχιστον τους καθιστούν συμπαθείς. Γεννούν μόνο οίκτο για την πολιτική τους ξεφτίλα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση