Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιλογή Ευθύνης: «Ο Βόλος τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος
Επιλογή Ευθύνης: «Ο Βόλος τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Επιλογή Ευθύνης: «Ο Βόλος τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Όταν ο Μουλάς αρνούνταν την έκδοση ψηφίσματος

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» αναφέρει τα εξής:«Σήμερα ο τίμησε τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τίμησε τη μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων, που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τίμησε τον ηρωισμό της Εαμικής Αντίστασης και των χριστιανών συμπολιτών μας που, με κίνδυνο της ζωής τους, έσωσαν πολλούς Εβραίους συμπολίτες μας από βέβαιο θάνατο.

Σήμερα που ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός κάνουν ξανά την εμφάνισή τους και το προσφυγικό δοκιμάζει την ανθρωπιά και τις ευαισθησίες της Ενωμένης Ευρώπης, τα φρικιαστικά εγκλήματα των ναζιστών πρέπει να μείνουν ζωντανά στη μνήμη και να παραδειγματίζουν τις νεότερες γενιές για τις τραγικές για την ανθρωπότητα συνέπειες του ρατσισμού, του αντισημιτισμού, της ξενοφος, της μισαλλοδοξίας.

Σε μία χώρα που έζησε τα δεινά του ναζισμού, η εμφάνιση, στις μέρες μας, του νεοναζιστικού φαινομένου, πέρα από ιστορικό παράδοξο, αποτελεί σοβαρότατο κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Διατρανώνουμε την πεποίθησή μας για την ανάγκη απομόνωσης των σύγχρονων υμνητών του ναζισμού, που, με το δήθεν «φιλολαϊκό» προσωπείο τους, δηλητηριάζουν με τα κηρύγματά τους την ελληνική κοινωνία και διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή. Διατρανώνουμε την πίστη μας στην ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων, στην κατανόηση και το σεβασμό της διαφορετικότητας, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής, χρώματος και πολιτισμού.

Η εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Τ ήταν πραγματικά συγκλονιστική. Τόσο συγκλονιστική, που παραβλέπουμε το γεγονός ότι χαιρετισμό εκ μέρους της δημοτικής αρχής απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ.Μουλάς, ο οποίος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Ιανουαρίου 2016, είχε αρνηθεί τη συζήτηση για την έκδοση σχετικού ψηφίσματος, που είχε εισηγηθεί η παράταξή μας.

Θυμίζουμε ότι η 27η Ιανουαρίου είναι η διεθνής ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Η αυτή επιλέχθηκε, επειδή, στις 27 Ιανουαρίου 1945, τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο – Μπίρκεναου, στην Πολωνία, αποκαλύπτοντας τις φρικαλεότητες των ναζί.
Ποτέ ξανά

Απάντηση Γ. Μουλά στην ναζιστικού τύπου ανακοίνωση της κας και της Επιλογής Ευθύνης

Για μία ακόμη φορά η κυρία Οικονόμου, ως επικεφαλής υπεύθυνη και η παράταξη Επιλογή Ευθύνης, χρησιμοποιούν γκαιμπελικές τακτικές των ναζί του , προκειμένου να παραπληροφορήσουν και να σπιλώσουν την Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόλου, μάλιστα δε στο θέμα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Αυτή την φορά αναφέρονται σε δική μου άρνηση στην έκδοση ψηφίσματος προ τριετίας για τους εβραίους ενώ η αλήθεια είναι ότι πάγια θέση και αρχή της Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι η έκδοση ψηφισμάτων μόνο για θέματα της πόλης και όχι για άλλα θέματα επίκαιρα και μη.

Νομίζουν η Επιλογή Ευθύνης και η επικεφαλής της κυρία Οικονόμου, ότι θα φθείρουν εμένα και την Δημοτική Αρχή με τέτοιου είδους άθλια ανακοινωθέντα, που σκοπό δεν έχουν την στήριξη των εβραίων, άλλωστε στην ουσία καρφί δεν τους καίγεται για αυτούς αφού τους χρησιμοποιούν με τόσο αήθη τρόπο.

Πλανώνται πλάνη οικτρά αν νομίζουν, ότι με τέτοιου είδους χυδαιότητες θα παραπλανήσουν τόσο τους συμπολίτες ισραηλίτες όσο και τους υπολοίπους.

Ούτως ή άλλως έχουν βαρέσει διάλυση και μάλλον δεν θα κατέβουν στις δημοτικές διότι ο λαός ήδη έχει αντιληφθεί την ανήθικη πολιτική τους και την ζημιά πού δημιούργησαν στην πόλη μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση