Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιλογή Ευθύνης: «Με τα λόγια χτίζουν ανώγια και κατώγια»
Επιλογή Ευθύνης: «Με τα λόγια χτίζουν ανώγια και κατώγια»

Επιλογή Ευθύνης: «Με τα λόγια χτίζουν ανώγια και κατώγια»

Με φορμή τις δύο ποφάσεις, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις των δημοτικών σταδίων Νεάπολης και ΕΑΚ Βόλου, από την παράταξη «-Πάμε Μπροστά» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:«Σε ένα νέο, στην ουσία, επικοινωνιακό τέχνασμα από αυτά που μας έχει συνηθίσει, προχώρησε προχτές η δημοτική αρχή, με τις αποφάσεις της για την υλοποίηση έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις των δημοτικών σταδίων Νεάπολης και ΕΑΚ Βόλου, στην αγωνιώδη της προσπάθεια να δείξει ότι τάχα κάνει , αλλά και να δικαιολογηθεί για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της σχετικά με το ΕΑΚ. Όμως, η πραγματικότητα τη διαψεύδει πανηγυρικά, ακυρώνοντας τα τερτίπια της.

Πήραν, λοιπόν, προχτές, αφενός για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την κατασκευή του υ «Συντήρηση – Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων σταδίου Νεάπολης Βόλου», συνολικού προϋπολογισμού 250.000,00 €, και αφετέρου για την έγκριση της μελέτης του έργου «Συντήρηση – Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων ΕΑΚ Βόλου», συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000,00 €. Και τα δύο έργα, σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις, θα γίνουν με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Μια χαρά, θα έλεγε κάποιος. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι τα έργα θα ξεκινήσουν  άμεσα.

Ωστόσο, η χρηματοδότηση των έργων είναι, τουλάχιστον ως σήμερα, κυριολεκτικά «στον αέρα». Στην πρόσφατη (688/04-06-) τροποποίησης του ΠΔΕ Περιφέρειας Θεσσαλίας φαίνεται ότι το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε την υλοποίηση έργων προϋπολογισμού 250.000 € στη Νεάπολη και άλλων 250.000 € στο ΕΑΚ, ωστόσο χρήματα στους κωδικούς δεν έχουν εγγραφεί. Συγκεκριμένα, στην απόφαση και για τα δύο παραπάνω έργα αναγράφεται: «Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: 0,00 – Προτεινόμενος προϋπολογισμός: 250.000,00 – Προτεινόμενη πίστωση : 0,00». Αν, και για το έργο «Συντήρηση – Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Απόστολος (προφανώς από παραδρομή αντί του ορθού: Παντελής) Μαγουλάς» σημειώνεται: «Εγκεκριμένος προϋπολογισμός: 0,00 – Προτεινόμενος προϋπολογισμός: 329.000,00 – Προτεινόμενη πίστωση 2018: 0,00».

Η δημοτική αρχή, λοιπόν, «με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια». Συνεδρίασαν εσπευσμένα, μες το κατακαλόκαιρο, για να πάρουν αποφάσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν μέσα στο 2018, με σκοπό, από τη μια, να παραπλανήσουν τους πολίτες, ότι βρίσκονται δήθεν σε εγρήγορση για την εξασφάλιση έργων για τον Δήμο, κι από την άλλη, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, για το ότι δεν παραχωρούν το ΕΑΚ στον Ολυμπιακό Βόλου, ούτε καν για τον αγιασμό.

Αλλά ακόμη κι αν προχωρήσουν σχετικά πιο σύντομα τα έργα στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, για το οποίο και μόνο άλλωστε εγκρίθηκε η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία και θα εκτελέσει το έργο, το τοπίο είναι ακόμη πιο θολό σε σχέση με τα έργα στο ΕΑΚ. Για τα συγκεκριμένα έργα στην απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναφέρεται ως προτεινόμενος προϋπολογισμός 250.000,00 €, την ώρα που η μελέτη του Δήμου είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. €. Και όπως δήλωσε ο  αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, για τα υπόλοιπα χρήματα μέχρι το ποσό των 1,7 εκατ. € «ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ από την ΓΓΑ να καλύψει το ποσό»… Εξάλλου, για ένα τέτοιο έργο απαιτείται δημόσιος διαγωνισμός, που, και άμεσα να ξεκινούσε, θα ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά. Πολύ πρώιμο, επομένως, και με πρόδηλη πολιτική σκοπιμότητα το κλείσιμο του σταδίου για εργασίες, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση θα γίνουν από την επόμενη χρονιά, αν και όταν βρεθούν χρήματα. Μέχρι τότε, το πολύ-πολύ να γίνουν τίποτε πασαλείμματα, για να ‘χουμε να λέμε…

Για την  ιστορία, να θυμίσουμε ότι, όπως είχαμε καταγγείλει, κανένα αθλητικό έργο του Δήμου Βόλου δεν εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. για το 2017, αφού ο Δήμος δεν είχε φροντίσει να καταθέσει εγκαίρως προς τη Γ.Γ.Α. ώριμες μελέτες για αναγκαία αθλητικά έργα στην πόλη μας, με τα αντίστοιχα τεχνικά δελτία και τα τεύχη δημοπράτησης.».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση