Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Επιλογή Ευθύνης: «Ακυβέρνητο σκάφος ο Βόλος – «car terminal» ή μεταφορά σκραπ και χύδην φορτίων στον τρίτο προβλήτα;»
Επιλογή Ευθύνης: «Ακυβέρνητο σκάφος ο Βόλος – «car terminal» ή μεταφορά σκραπ και χύδην φορτίων στον τρίτο προβλήτα;»

Επιλογή Ευθύνης: «Ακυβέρνητο σκάφος ο Βόλος – «car terminal» ή μεταφορά σκραπ και χύδην φορτίων στον τρίτο προβλήτα;»

 

 

Με αφορμή δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του για τη δημιουργία «car terminal» στον 3 του λιμανιού του , η παράταξη, «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:«Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του , κ.Τοζίδη, στη «Θεσσαλία της Κυριακής» (03.03.2019), ο Οργανισμός σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στις αναγκαίες , προκειμένου να δημιουργηθεί «car terminal» στον 3 του λιμανιού του .

Ο κ.Τοζίδης, επικαλούμενος συζητήσεις που ήδη έχουν γίνει,  αναφέρει ότι ο χώρος στον τρίτο προβλήτα θα μπορεί να φιλοξενεί 2.000 και το λιμάνι του μπορεί να εδραιωθεί ως κεντρικό λιμάνι για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες,  αφού αποτελεί για την αγορά τον συνδετικό κρίκο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Πολύ ενδιαφέρουσα, αναμφισβήτητα, για το λιμάνι του Βόλου η προοπτική να δημιουργηθεί «car terminal» στον προβλήτα 3.

Τι σημαίνει, όμως, αυτή η προοπτική; Ότι εγκαταλείπεται η άμεση μεταφορά  των θέσεων φορτοεκφόρτωσης του και των χύδην φορτίων από τον προβλήτα 1 (σιλό) στον προβλήτα 3;

Η μεταφορά, ωστόσο, αυτή δεν είναι δυνητική, αλλά αποτελεί νομική υποχρέωση, που απορρέει, τόσο από το  εγκεκριμένο master plan του λιμανιού, όσο και από τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους. Και δεν αποτελεί μόνο νομική υποχρέωση, αλλά και επιθυμητή εξέλιξη, προκειμένου το λιμάνι και  η πόλη να αποκομίσουν τα πολλαπλά, εξαιρετικά σημαντικά οφέλη, στα οποία επανειλημμένως έχουμε αναφερθεί.

Θυμίζουμε ότι, πριν από έναν χρόνο, είχε ανακοινωθεί ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η μεταξύ ΟΛΒ και Χαλυβουργίας για τη μεταφορά της φορτοεκφόρτωσης του από τον προβλήτα 1 σε τμήμα του προβλήτα 3.

Τι απέγινε αυτή η ;

Για τον προβλήτα 3, εξάλλου,  είχε γίνει λόγος και για παραχώρηση, προκειμένου να δημιουργηθεί Σταθμός  Εμπορευματοκιβωτίων.

Τι ισχύει τελικά και ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον προβλήτα 3;

Δυστυχώς, για όλα αυτά, όπως και για όλα τα μείζονα θέματα της πόλης, η απερχόμενη δημοτική αρχή «δεν υπάρχει». Θα το πούμε για μια ακόμη φορά. Η πόλη, πέντε χρόνια τώρα, δεν συζητά, δεν σχεδιάζει, δεν επικοινωνεί με τον μεταβαλλόμενο κόσμο, βαδίζει σαν ακυβέρνητο σκάφος, χωρίς πυξίδα, απομονωμένη από τα κέντρα εξουσίας. Το ζήσαμε τις μέρες αυτές με το ΓΠΣ, με το στρατόπεδο Γεωργούλα, με το λιμάνι.

Ευτυχώς, η κλεψύδρα του χρόνου πλέον αδειάζει.»

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση