Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Επιλογή Ευθύνης: «Το ψέμα, η υποκρισία και η φαυλότητα σε όλο τους το μεγαλείο!»
Επιλογή Ευθύνης: «Το ψέμα, η υποκρισία και η φαυλότητα σε όλο τους το μεγαλείο!»

Επιλογή Ευθύνης: «Το ψέμα, η υποκρισία και η φαυλότητα σε όλο τους το μεγαλείο!»

 

Ανακοίνωση για το μισθολογικό των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ

 

Δεν άντεξαν τελικά την … αδικία ο πρόεδρος και η ομάδα του στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και αποφάσισαν να αποκαταστήσουν τους μισθούς των εργαζομένων της Επιχείρησης στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από τις περικοπές του 2012.

Μόνο που στον «φιλεργατικό» τους  οίστρο, ξέχασαν ότι:

  1. Η αποκατάσταση αυτή δεν αποτελεί δική τους πολιτική επιλογή, αλλά νομική υποχρέωση που απορρέει από την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Λάρισας. Την απόφαση αυτή, την οποία επί ένα σχεδόν χρόνο αρνούνται επίμονα να εφαρμόσουν, αναγκάστηκαν πλέον να την εφαρμόσουν, μετά το εξώδικο των εργαζομένων και την προσφυγή τους στην Εισαγγελία. Οι ίδιοι, που προσποιούνται σήμερα ότι «αίρουν την αδικία» με δική τους δήθεν πρωτοβουλία, αντιδίκησαν στο Εφετείο με τους εργαζομένους, αντικρούοντας (ανεπιτυχώς) την έφεση που είχαν ασκήσει οι εργαζόμενοι κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχε απορριφθεί η αγωγή τους. Η πρωτόδικη απόφαση είχε εκδοθεί στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ.
  2. Οι περικοπές του 2012, οι οποίες αφορούσαν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στους υπαλλήλους των ΔΕΥΑ, αποφασίστηκαν από την προηγούμενη Διοίκηση όχι αυθαίρετα, αλλά κατ’ εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν.4093/2012, όπως αυτές είχαν ερμηνευτεί και από την εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. Οικ. 2/85127/0022/22.11.2012 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η ερμηνεία των σχετικών διατάξεων επαναβεβαιώθηκε με το αριθμ. πρωτ. 2/31958/0022/4.4.2013 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ύστερα από συγκεκριμένο ερώτημα που απηύθυνε η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία. Εξάλλου, την ίδια ερμηνεία έδινε μέχρι τότε και το Ελεγκτικό Συνέδριο   (ενδεικτικά αναφέρουμε τη με αριθμ. 15/2012 Πράξη του Ι Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου).
  3. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και τακτική αγωγή στο Πρωτοδικείο Βόλου, ζητώντας να δοθεί διαφορετική ερμηνεία στις σχετικές διατάξεις του νόμου, ώστε να μην υποστούν νέα περικοπή στη μισθοδοσία τους. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκε, όπως και η αγωγή τους σε πρώτο βαθμό.
  4. Επειδή κανείς δεν μπορούσε να προδιαγράψει την τελική έκβαση της αντιδικίας, η προηγούμενη Διοίκηση, με αίσθημα ευθύνης, μερίμνησε ώστε στον προϋπολογισμό του 2014, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος προϋπολογισμός που συνέταξε, να υπάρχουν στους κωδικούς της μισθοδοσίας του προσωπικού τα χρήματα που θα απαιτούνταν για τη μισθοδοσία τους, σε περίπτωση ευνοϊκής για τους εργαζομένους δικαστικής απόφασης.
  5. Η νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, που ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2014, αν πράγματι πίστευε πως η προηγούμενη Διοίκηση είχε κάνει λάθος ερμηνεία των σχετικών διατάξεων και είχε αδικήσει τους εργαζομένους, δεν είχε παρά να εφαρμόσει αμέσως την ερμηνεία που εκείνη θεωρούσε σωστή. Όμως συνέχισε να εφαρμόζει το ίδιο μισθολόγιο και αντέκρουσε, όπως προαναφέραμε, στο Εφετείο την έφεση των εργαζομένων κατά της πρωτόδικης απόφασης.
  6. Αυτό όμως που αποκαλύπτει την απύθμενη υποκρισία της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ είναι ότι έφτασε στο σημείο να αγνοήσει ακόμη και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία εκδόθηκε στις 24-9-2014, δηλαδή όταν εκείνη είχε πλέον αναλάβει. Την απόφαση αυτή, μάλιστα, την έθεσαν αμέσως υπόψη της Διοίκησης οι εργαζόμενοι, ώστε να μην μπορεί να προφασιστεί πως δεν τη γνώριζε. Με βάση την ερμηνεία που έδωσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις σχετικές διατάξεις, δεν θα έπρεπε να υπάρξουν νέες περικοπές στους εργαζομένους των ΔΕΥΑ με τον ν.4093/2012. Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ όφειλε να εφαρμόσει αμέσως την απόφαση αυτή και να σταματήσει τη δικαστική διένεξη με τους εργαζομένους, αφού πλέον, μετά την ερμηνεία που είχε δοθεί από Ανώτατο Δικαστήριο,  η έκβαση της αντιδικίας ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Οικονομικό και ταμειακό πρόβλημα, εξάλλου, δεν υπήρχε, αφού, όπως προαναφέραμε, είχε γίνει η σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2014.  Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, όμως, αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση της Ολομέλειας  του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μετά από όλα αυτά, έχουν το θράσος να παριστάνουν τους γαλαντόμους προς τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ. Αλλά και να κατηγορούν για αντεργατική στάση την προηγούμενη Διοίκηση, την οποία, ωστόσο, μέχρι τώρα κατηγορούσαν για «πελατειακές σχέσεις» με τους εργαζομένους… Το ψέμα, η υποκρισία και η φαυλότητα σε όλο τους το μεγαλείο!

Για Γαλάτη: «Των δε αχρείων ο ψόγος έπαινος εστί, ο δε έπαινος ψόγος»

Στη χυδαία, πεζοδρομιακού επιπέδου προσωπική επίθεση του Α. Γαλάτη στην επικεφαλής της παράταξής μας, Ν. Οικονόμου, φυσικά και δεν πρόκειται να απαντήσουμε. «Των δε αχρείων ο ψόγος έπαινος εστί, ο δε έπαινος ψόγος».

Καταλαβαίνουμε πάντως την ταραχή του, αφού με τα συντριπτικά στοιχεία που παραθέσαμε στη χθεσινή ανακοίνωσή μας, κατεδαφίστηκε πλήρως το επικοινωνιακό παραμύθι της δημοτικής αρχής. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν πως στην περίπτωση της ΔΕΥΑΜΒ καταγράφεται με τον πιο παραστατικό τρόπο η παταγώδης αποτυχία της δημοτικής αρχής.

Η οποία, στους 27 αυτούς μήνες, απέδειξε όχι μόνο την ανικανότητά της να σχεδιάσει νέα έργα, αλλά και τη χαρακτηριστική αδυναμία της να ολοκληρώσει τα έργα, τα οποία παρέλαβε σε πλήρη ανάπτυξη από την προηγούμενη Διοίκηση και τα οποία σέρνονται από παράταση σε παράταση. Το γεγονός ότι ο και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ δεν διανοήθηκε να αμφισβητήσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ από τα απολύτως συγκεκριμένα στοιχεία που παραθέσαμε, τα λέει όλα.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση