Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Επιλογή Ευθύνης: «Ο υγιής ιστός της πόλης να αντιδράσει στο «μαύρο σύννεφο της δημοτικής αρχής»
Επιλογή Ευθύνης: «Ο υγιής ιστός της πόλης να αντιδράσει στο «μαύρο σύννεφο της δημοτικής αρχής»

Επιλογή Ευθύνης: «Ο υγιής ιστός της πόλης να αντιδράσει στο «μαύρο σύννεφο της δημοτικής αρχής»

Στηρίζουμε τη δράση «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα»

 

Δεν έχει όρια η καθεστωτική και ολοκληρωτική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής. Με την αποπομπή του προέδρου του Σωματείου «Ιππόκαμπου», Π. Μπέλλου, από τη χθεσινή (Παρασκευή) εκδήλωση, στο Δημαρχείο Βόλου, για την του βραβείου ECOMOBILITY, άλλο ένα γεγονός καταρράκωσης της δημοκρατίας και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια ήρθε να προστεθεί στον θλιβερό απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας της.

Ποιός είναι ο κ. Μπέλλος; Ο υπεύθυνος από πλευράς ECOCITY στην πόλη μας για τη διοργάνωση της εκστρατείας ECOMOBILITY, για την ελεύθερη κινητικότητα στην πόλη όλων των πολιτών και των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ με πρόταση της δημοτικής αρχής, πρόεδρος του Σωματείου «Ιππόκαμπος», που έχει υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την ΚΕΚΠΑ, για τη δικτύωση των φορέων της Μαγνησίας που ασχολούνται με την κάλυψη των αναγκών των ΑμεΑ. Και ποιό ήταν το «αμάρτημα» του κ. Μπέλλου; Ότι θα συμμετέχει το Σωματείο του, στο πλαίσιο των εκστρατειών του  ECOCITY, την , στη σιωπηρή δεκάλεπτη δράση – διαμαρτυρία, «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα», που θα γίνει στη νέα παιδική , στον Άγιο Κωνσταντίνο. Η επιλογή του χώρου, σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ειδικού σχολείου ΕΕΕΕΚ,  Φ. Γρηγορίου, έγινε από τα του ΕΕΕΕΚ, γιατί το ειδικό σχολείο είχε υποβάλει δύο φορές πρόταση στον Δήμο για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον παιχνιδιού για ΑμεΑ στις πιστοποιημένες παιδικές χαρές και δεν υιοθετήθηκαν από τον Δήμο.

Και πώς αντέδρασε το «καθεστώς» σε αυτή την «ανυπακοή» του κ. Μπέλλου; Καταφεύγοντας στην προσφιλή τακτική τους, της κατασκευής «εχθρών», με μία συκοφαντική ανακοίνωση, τον κατηγόρησαν για «αντιπολιτευτική στάση», θυμούμενοι την προεκλογική ένταξή του σε άλλη παράταξη. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από την ιδιοκτησιακή τους αντίληψη για τον Δήμο.

Από πότε είναι «αμάρτημα» στις δημοκρατίες η ελεύθερη συμμετοχή σε παρατάξεις, ώστε να δικαιολογείται η απαγόρευση εισόδου πολίτη σε δημαρχείο; Τους  θυμίζουμε ότι μέλος του ψηφοδελτίου μας δραστηριοποιείται και στον Σύλλογο , ο Ν. Μαλάτος.

Και τώρα ανακάλυψαν την «αντιπολιτευτική στάση» του κ. Μπέλλου; Δυόμιση χρόνια τώρα, που είχαν με το Σωματείο του άψογη και γι’ αυτό τον λόγο εξάλλου τον συμπεριέλαβαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΚΠΑ, δεν την είχαν αντιληφθεί; Και ήρθε και η αντιδήμαρχος Παιδείας (;), κα Μποντού, να ολοκληρώσει την «» του «ανυπότακτου».

Πήρε το βραβείο που μετέφερε ο κ. Μπέλλος εκ μέρους του ECOCITY και τον απέπεμψε από το Δημαρχείο, λες και τον έδιωχνε από το σπίτι της! Μόνο λύπη και αποτροπιασμό μπορούμε να εκφράσουμε για την αντιδήμαρχο – , αναρωτώμενοι τι μπορεί να διδάσκει στους μαθητές της, όταν η ίδια ανέχεται και συμμετέχει ενεργά, εκτελώντας εντολές, στον καθημερινό φασισμό της εξουσίας της δημοτικής αρχής.

Δεν θα σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε, ώσπου να ακουστούμε από όλους, ότι ο υγιής ιστός της πόλης, κοινωνικός, πολιτικός, θεσμικός, υπερασπιζόμενος την ιστορία, την προοπτική, τον πολιτισμό, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία της, πρέπει να αντιδράσει σθεναρά στο «μαύρο σύννεφο» που έχει συγκεντρωθεί πάνω από την πόλη, προωθώντας καθημερινά τον διχασμό και τον εκφασισμό της τοπικής κοινωνίας. Στηρίζουμε τη δράση «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα» και καλούμε τους φίλους της παράταξης και τους πολίτες να συμμετέχουν, την , δίνοντας, πάνω από όλα, ένα μήνυμα προάσπισης του δικαιώματος στην αντίθετη άποψη, προάσπισης της δημοκρατίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση