Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Επιλογή Ευθύνης: «Η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει εξηγήσεις για το φιάσκο με τις διακοπές νερού»
Επιλογή Ευθύνης: «Η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει εξηγήσεις για το φιάσκο με τις διακοπές νερού»

Επιλογή Ευθύνης: «Η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει εξηγήσεις για το φιάσκο με τις διακοπές νερού»

 

 

Από την περασμένη Κυριακή, βιώνουμε καθημερινά άλλο ένα επικοινωνιακό παραμύθι της δημοτικής αρχής, στην προσπάθειά της να καλύψει το «αλαλούμ» που επικρατεί στη ΔΕΥΑΜΒ και τις ευθύνες της αναφορικά με την αδυναμία ομαλής υδροδότησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και περιφερειακών Δημοτικών Ενοτήτων, τις τελευταίες πέντε μέρες, που η περιοχή μας δοκιμάζεται από άσχημες καιρικές συνθήκες.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Την Κυριακή 8-1-2017 με ανακοίνωσή τους καλούσαν τους καταναλωτές να ακολουθούν ακριβώς τις οδηγίες που δόθηκαν την 1-12-2016, δηλαδή  ότι πρέπει να αφήνουν μια βρύση νερού να στάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τη Δευτέρα ανακοίνωσαν ότι, λόγω της υπερκατανάλωσης (;), η ΔΕΥΑΜΒ προχωρά στη μείωση της πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης ανά ζώνες, για να αποφύγει τις νερού.

Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας εξέδωσαν νέα ανακοίνωση, ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει και σε νερού, ώστε από νωρίς το πρωί της Τρίτης να καταστεί εφικτή η απρόσκοπτη υδροδότηση στο σύνολο της πόλης.

Την Τρίτη το πρωί ανακοίνωσαν ότι από το πρωί της ίδιας μέρας ξεκίνησε η υδροδότηση των ζωνών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Την Τρίτη το βράδυ ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση στο δίκτυο με τις ποσότητες νερού έχει βελτιωθεί και έτσι θα χρειαστεί, προς το τουλάχιστον, να ληφθούν μέτρα μόνο για τη διαχείριση (μείωση) της πίεσης και δε θα γίνουν διακοπές.

Την Τετάρτη το πρωί, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτης, σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, ανακοίνωσε ότι στις 11 το πρωί η ΔΕΥΑΜΒ θα δώσει πλήρη πίεση στην παροχή του νερού σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Και πως, αν μετά τις 11:00, κάποιος Βολιώτης δεν έχει νερό στο σπίτι του, τότε θα πρέπει να ψάξει για ενδεχόμενη εσωτερική βλάβη (παγωμένοι σωλήνες κλπ). Όμως λίγη ώρα μετά, το μεσημέρι της Τετάρτης, η ΔΕΥΑΜΒ ανακοίνωσε ότι με την κακοκαιρία να συνεχίζεται και τα προβλήματα της υπερκατανάλωσης νερού να εμφανίζονται και πάλι, είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει από νωρίς σήμερα το απόγευμα σε μείωση της πίεσης του νερού, προκειμένου να προστατεύσει τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης και των δεξαμενών. Και την Πέμπτη, ενώ η ηλιοφάνεια διαδέχθηκε πια την κακοκαιρία, οι του νερού συνεχίζονται σε μεγάλα τμήματα της πόλης! Και φυσικά μόνο σε «παγωμένους σωλήνες» δεν οφείλονται …

Η κατάσταση με τις παραπάνω ανακοινώσεις, αν δεν δημιουργούνταν σοβαρά προβλήματα στους δημότες από την έλλειψη νερού, θα ήταν για νούμερο επιθεώρησης που θα έσπαγε ταμεία. Παλινωδίες, ψέματα, καταγγελίες κατά των δημοτών για υπερκατανάλωση (;) -ούτε κατακαλόκαιρο να ήταν-, τραγέλαφος με την καλλιεργούμενη εικόνα λειψυδρίας (!) μέσα στο χειμώνα …

Σε πολύ πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες παλιότερα, η περιοχή μας δεν είχε ξανααντιμετωπίσει πρόβλημα διακοπών νερού στην καρδιά του χειμώνα. Ας αφήσουν λοιπόν τα επικοινωνιακά σώου και τις προσπάθειες παραπλάνησης του κόσμου, ας σταματήσουν να βγαίνουν να «πυροβολούν» όποιον ασκεί κριτική ή διαμαρτύρεται εύλογα για την κατάσταση και ας βγουν να πουν την αλήθεια. Οφείλουν να δώσουν σοβαρές και πειστικές εξηγήσεις για το φιάσκο με τις νερού και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους δημότες.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση