Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Επιλογή Ευθύνης: «Αδιαφορούν για το Αρχαίο Θέατρο Μικροθηβών και ασχολούνται μόνο με τα … «δόντια»»
Επιλογή Ευθύνης: «Αδιαφορούν για το Αρχαίο Θέατρο Μικροθηβών και ασχολούνται μόνο με τα … «δόντια»»

Επιλογή Ευθύνης: «Αδιαφορούν για το Αρχαίο Θέατρο Μικροθηβών και ασχολούνται μόνο με τα … «δόντια»»

Την που στη Λάρισα δίνεται νέα σημαντική ώθηση στην υπόθεση του Αρχαίου Θεάτρου, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Λαρισαίων, Περιφέρειας Θεσσαλίας και Υπουργείου Πολιτισμού, με προοπτική το έργο να ενταχθεί στο , στον Βόλο,  η δημοτική αρχή αδιαφορεί πλήρως για το έργο  της αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών (Μικροθηβών) και εξαντλεί όλη τη «μαχητικότητά» της στη μεταφορά ενός πεσσού του ρωμαϊκού υδραγωγείου στην οδό Αθηνών.

Και όμως, το Αρχαίο  Θέατρο  Μικροθηβών βρίσκεται σε πιο ώριμη φάση για ένταξη στο , αφού ήδη από το 2014 έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες αποκατάστασης και ανάδειξής του, όπως άλλωστε είχε δηλώσει στον Βόλο, τον Σεπτέμβριο του 2014, και ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Διάζωμα». Για να φθάσουμε στο σημείο αυτό, προηγήθηκε η ολοκλήρωση της ανασκαφής, με τη Υπουργείου Πολιτισμού, Δήμου , Περιφέρειας Θεσσαλίας και «Διαζώματος», καθώς και της ΜΚΟ «Εν Δράσει», η οποία υλοποίησε σχετικό κοινωφελούς εργασίας. Και ακόμη παλαιότερα, οι πρωτοβουλίες της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και του τότε Δήμου Νέας Αγχιάλου.

Το έχουμε τονίσει επανειλημμένως και θα το επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά.  Η αποκατάσταση του  Αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών θα αλλάξει ριζικά τα πολιτιστικά και τουριστικά δεδομένα της περιοχής μας. Η  αποκατάσταση και ανάδειξη  του  Αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών θα συνδυαστεί και με την προώθηση του μεγάλου έργου «Πολιτιστικές διαδρομές Θεσσαλίας», σε με την Θεσσαλίας και το «Διάζωμα», με το οποίο τα θέατρα της Θεσσαλίας και οι σημαντικότεροι (όπως οι νεολιθικοί οικισμοί Διμηνίου και Σέσκλου), αλλά και άλλοι χώροι μείζονος πολιτιστικού ενδιαφέροντος, θα ενταχθούν σε οργανωμένο δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών.

Η ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού κεφαλαίου (μυθολογικού, ιστορικού και σύγχρονου) της περιοχής μας, τόσο ως στοιχείου ταυτότητας όσο και ως εργαλείου τουριστικής ανάπτυξης, υπήρξε βασική προτεραιότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Καταλαβαίνουμε, ωστόσο, ότι όλα αυτά είναι αντίθετα με τον αντιπολιτισμό της σημερινής δημοτικής αρχής.  Μπορούν, όμως, και πρέπει να γίνουν υπόθεση σθεναρής διεκδίκησης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση