Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / “Επιλογή Ευθύνης” : Να διαμορφώσουμε ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου
“Επιλογή Ευθύνης” : Να διαμορφώσουμε ενιαία και αξιόπιστη θέση  για την προοπτική του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

“Επιλογή Ευθύνης” : Να διαμορφώσουμε ενιαία και αξιόπιστη θέση για την προοπτική του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

Την ανάγκη να διαμορφωθεί, απ’ όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς , ενιαία και αξιόπιστη θέση για τον φορέα και την προοπτική του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά”, υπογραμμίζοντας ότι, λόγω της περιφερειακής διάστασης του θέματος, η πρωτοβουλία πρωτίστως ανήκει στην Θεσσαλίας, σε συνεργασία φυσικά με τον , ο οποίος θα πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση ότι το αεροδρόμιο είναι μια υπόθεση που δεν τον αφορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Επιλογής Ευθύνης” έχει ως εξής:

«Η εξαίρεση του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου από την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και η συνεχιζόμενη απαξίωσή του δημιουργεί νέα, δυσμενή , τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά τους τοπικούς και περιφερειακούς .

Ο Κρατικός Αερολιμένας της Νέας Αγχιάλου (VOL), καρπός πολύχρονων αγώνων των τοπικών φορέων, αποτελεί την κορυφαία αναπτυξιακή υποδομή υποστήριξης της τουριστικής κίνησης της περιοχής και οι ενέργειες προώθησης και προβολής του αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα.

Αυτό που πλέον επείγει, είναι η αναζήτηση του κατάλληλου φορέα που θα αναλάβει τη λειτουργία και αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Επειδή το θέμα είναι εξόχως σοβαρό για το αναπτυξιακό της περιοχής μας, θεωρούμε απολύτως αναγκαίο να σταματήσουν οι αποσπασματικές κινήσεις και οι αδιέξοδοι ανταγωνισμοί και να διαμορφώσουμε, όλοι οι τοπικοί και περιφερειακοί φορείς, ενιαία και αξιόπιστη θέση για τον φορέα και την προοπτική του αεροδρομίου.

Λόγω της περιφερειακής διάστασης του θέματος, πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία πρωτίστως ανήκει στην Θεσσαλίας, η οποία κατ’ επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της να αναλάβει τη λειτουργία του αεροδρομίου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι έχει επεξεργασμένο .

Στόχος είναι να φτάσουμε, το αμέσως επόμενο διάστημα, σε μια καλά προετοιμασμένη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων αυτοδιοικητικών, παραγωγικών, επιχειρηματικών και επιστημονικών φορέων, προκειμένου να χαράξουμε από κοινού τα επόμενα κρίσιμα βήματα.

Αυτονόητο είναι ότι η θα πρέπει να διαδραματίσει τον βαρύνοντα ρόλο του στην υπόθεση αυτή, αφού φυσικά εγκαταλείψει τη θέση ότι το αεροδρόμιο είναι μια υπόθεση που δεν τον αφορά».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση