Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » «Επιλογή Ευθύνης»: «Οι μειοψηφίες δεν είναι κομπάρσοι στο επικοινωνιακό σκηνικό της δημοτικής αρχής»
«Επιλογή Ευθύνης»: «Οι μειοψηφίες δεν είναι κομπάρσοι στο επικοινωνιακό σκηνικό της δημοτικής αρχής»

«Επιλογή Ευθύνης»: «Οι μειοψηφίες δεν είναι κομπάρσοι στο επικοινωνιακό σκηνικό της δημοτικής αρχής»

«Οι μειοψηφίες δεν είναι κομπάρσοι στο επικοινωνιακό σκηνικό της δημοτικής αρχής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», αναφερόμενη στους λόγους της μη ανταπόκρισής της στην πρόσκληση του Δημάρχου προς τους επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών, να παρευρεθούν στην προγραμματισμένη, για σήμερα, παρουσίαση των δύο πιλοτικών, όπως χαρακτηρίζονται, προγραμμάτων, στο ΧΥΤΑ και τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, προς τους δημάρχους της Θεσσαλίας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως δεν ήταν δυνατό να παραστεί εκπρόσωπος της παράταξης στη συγκεκριμένη εκδήλωση, χωρίς να έχει προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση και διεξοδική συζήτηση στα αρμόδια θεσμικά όργανα του Δήμου και να έχει γνωστοποιηθεί η αξιολόγηση των αρμόδιων Υπηρεσιών σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή των δύο προγραμμάτων, όταν μάλιστα η πιλοτική φάση του προγράμματος για την εξάλειψη της λυματολάσπης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Είναι αποκαλυπτικό ότι τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος τα παρουσίασε ο εκπρόσωπος της ενδιαφερόμενης ιδιωτικής εταιρίας και όχι τα αρμόδια, εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ!

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Την Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2015, προσκλήθηκαν, με ηλεκτρονικό μήνυμα, οι επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών να παραστούν στην προγραμματισμένη, για τη Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2015, παρουσίαση των δύο πιλοτικών, όπως χαρακτηρίζονται, προγραμμάτων, στο ΧΥΤΑ και τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού, προς τους δημάρχους της Θεσσαλίας.

Δεν ήταν δυνατό να παραστεί εκπρόσωπος της παράταξής μας στη συγκεκριμένη εκδήλωση, χωρίς να έχει προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση και διεξοδική συζήτηση στα αρμόδια θεσμικά όργανα του Δήμου και να έχει γνωστοποιηθεί η αξιολόγηση των αρμόδιων Υπηρεσιών σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή των δύο προγραμμάτων.

Επισημαίνουμε ότι η πιλοτική φάση του προγράμματος για την εξάλειψη της λυματολάσπης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αφού βρισκόμαστε στην έκτη βδομάδα της δίμηνης πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος, ενώ τα συμπεράσματα της μέχρι τώρα εφαρμογής του προγράμματος δεν έχουν τεθεί ούτε καν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Αλλά και ούτε γνωρίζουμε αν έχει υπάρξει συγκριτική αξιολόγηση σε σχέση και με την πρόταση για την «Ολοκληρωμένη διαχείριση της ιλύος των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Βόλου», που είχε προωθήσει η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ, η οποία αφορά στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας και αξιοποίησης των 25 tn/ημ ιλύος που παράγεται στις ΕΕΛ Βόλου, μέσω θερμικής ξήρανσης και αεριοποίησης, και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που, πέραν του μεγάλου περιβαλλοντικού οφέλους, θα συνεισφέρει και έσοδα στην Επιχείρηση.

Γιατί, λοιπόν, αυτή η βιασύνη της δημόσιας παρουσίασης των όποιων συμπερασμάτων; Και τι μήνυμα στέλνει ο κ. Μπέος όταν τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος τα παρουσίασε ο εκπρόσωπος της ενδιαφερόμενης ιδιωτικής εταιρίας και όχι τα αρμόδια, εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ;

Η υποβάθμιση των θεσμικών οργάνων και της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι μειοψηφίες δεν είναι κομπάρσοι στο επικοινωνιακό σκηνικό της δημοτικής αρχής και δεν μπορούν να παρίστανται στις όποιες συναντήσεις βουβές, χωρίς να έχει δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν προηγουμένως από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη για τα εξειδικευμένα τεχνικά δεδομένα τόσο σημαντικών θεμάτων.

Ήταν μάλιστα τέτοιος και τόσος ο επικοινωνιακός οίστρος του κ. Μπέου, που έφτασε, τις προηγούμενες μέρες, να αποδίδει στο πιλοτικό πρόγραμμα για την εξάλειψη της λυματολάσπης το γεγονός ότι «το νερό που βγαίνει είναι καθαρό σε ποσοστό 97%»! Κατανοούμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στον κ. Μπέο να παραδεχτεί ότι το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα, αλλά οφείλεται στη λειτουργία τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού στο Βόλο, που έχει θωρακίσει τον Παγασητικό, έργο των προηγούμενων «επάρατων» δημοτικών αρχών.

Θα περιμένουμε, λοιπόν, την επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα αυτά και η επιτόπια επίσκεψη θα μπορούσε να ακολουθήσει. Είναι αυτονόητο ότι η παράταξή μας θα στηρίξει κάθε επιλογή που θα αποδειχθεί ότι είναι περιβαλλοντικά και οικονομικά ωφέλιμη για το Δήμο και την πόλη».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση