Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: ΟΑΕΔ και φόρος διαμονής
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: ΟΑΕΔ και φόρος διαμονής

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: ΟΑΕΔ και φόρος διαμονής

Πριν ένα μήνα αναρτήθηκε από την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ αναφορικά με τον «φόρο διαμονής» που ισχύει στο πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού», ο οποίος επιμεριζόταν στους δικαιούχους ανάλογα με τον αριθμό διαμενόντων στο δωο – και μάλιστα με την έκδοση ενός ενιαίου παραστατικού – και χρηματοδοτούνταν από τον ΟΑΕΔ.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο «φόρος διαμονής» επιμερίζεται στους δικαιούχους ενώ σύμφωνα με το 120 του νόμου 4514/ με τίτλο «Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις» τροποποιείται η ρύθμιση του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 που αφορά τον φόρο διαμονής. Από την ανάγνωση της ανωτέρω τροπος προκύπτει, ανάμεσα σε άλλα, πως ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά δωο (σε έναν από τους διαμένοντες στο δωμάτιο και με την έκδοση διαφορετικού παραστατικού). Επομένως η του ΟΑΕΔ έρχεται σε αντίκρουση με τον Νόμο!

Είναι γεγονός ότι έχουν περάσει τα , η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα ωστόσο καλούνται οι ξενοδόχοι – πάροχοι από 1η Ιανουαρίου να παρέχουν κοινωνικό εξυπηρετώντας τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» και ενώ το τριήμερο των Αποκρεών είναι προ των πυλών υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις.

Φυσικά το Υπουργείο Οικονομικών ακόμη δεν έχει εκδώσει την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη εγκύκλιο με την οποία θα διευκρινίζονται ο τρόπος είσπραξης του «φόρου διαμονής» από τους δικαιούχους του «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ όταν για π.χ. θα διαμένουν τρεις δικαιούχοι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή όταν εκ των τριών επισκεπτών οι δύο είναι δικαιούχοι κτλ.

Πόση υπομονή να δείξει κανείς!

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση