Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: ΟΑΕΔ και φόρος διαμονής
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: ΟΑΕΔ και φόρος διαμονής

Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας: ΟΑΕΔ και φόρος διαμονής

Πριν ένα μήνα αναρτήθηκε επιστολή από την Διοικήτρια του αναφορικά με τον «φόρο διαμονής» που ισχύει στο πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού», ο οποίος επιμεριζόταν στους δικαιούχους ανάλογα με τον αριθμό διαμενόντων στο δωμάτιο – και μάλιστα με την έκδοση ενός ενιαίου παραστατικού – και χρηματοδοτούνταν από τον .

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο «φόρος διαμονής» επιμερίζεται στους δικαιούχους ενώ σύμφωνα με το 120 του νόμου 4514/ με τίτλο « χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις» τροποποιείται η ρύθμιση του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 που αφορά τον φόρο διαμονής. Από την ανάγνωση της ανωτέρω τροποποίησης προκύπτει, ανάμεσα σε άλλα, πως ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά δωμάτιο (σε έναν από τους διαμένοντες στο δωμάτιο και με την έκδοση διαφορετικού παραστατικού). Επομένως η επιστολή του έρχεται σε αντίκρουση με τον Νόμο!

Είναι γεγονός ότι έχουν περάσει τα , η και τα Φώτα ωστόσο καλούνται οι – πάροχοι από 1η Ιανουαρίου να παρέχουν κοινωνικό έργο εξυπηρετώντας τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα «Κοινωνικού Τουρισμού» και ενώ το τριήμερο των Αποκρεών είναι προ των πυλών υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις.

Φυσικά το ακόμη δεν έχει εκδώσει την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη εγκύκλιο με την οποία θα διευκρινίζονται ο τρόπος είσπραξης του «φόρου διαμονής» από τους δικαιούχους του «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ όταν για π.χ. θα διαμένουν τρεις δικαιούχοι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή όταν εκ των τριών επισκεπτών οι δύο είναι δικαιούχοι κτλ.

Πόση υπομονή να δείξει κανείς!

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

  • Δωροθέα Κολυνδρίνη: Επαναλειτουργία του ιστορικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο #Μουτζούρης - https://t.co/1QFXrufECg -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές #εξετάσεις στα ΕΠΑΛ #εξετάσεις - https://t.co/mHPXWdJIXp -

"Αλιεύοντας" την είδηση