Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας  για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

σχετικα αρθρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντκτών Θεσσλίας, Στερεάς ς και Εύβοιας με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επισημαίνει:Ο δημοσιογραφικός κλάδος απειλείται με αφανισμό καθώς τα προβλήματα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις. Η πρόσφατη δε (Σεπτέμβριος του 2016) κατάργηση του αγγελιοσήμου το οποίο αποτελούσε οιονεί εργοδοτική εισφορά για την ύπαρξη επικουρικών συντάξεων στον κλάδο, αλλά και η ενσωμάτωση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στο ΕΦΚΑ και η ουσιαστική δήμευση των αποθεματικών του, έχουν δημιουργήσει και με την επίσημη σφραγίδα του κράτους συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στο χώρο των ΜΜΕ.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και η πλήρης θεσμική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε συνδυασμό με το θολό θεσμικό τοπίο που επικρατεί στο χώρο της ενημέρωσης, καταλήγουμε σε ένα πραγματικά δραματικό για τους δημοσιογράφους ,αλλά και για το σύνολο του ελληνικού λαού που απαιτεί σοβαρή και αντικειμενική ενημέρωση.

Η Θεσσαλίας Στερεάς ς και Εύβοιας:

-Αγωνίζεται, μαζί και με τα άλλα αδελφικά συνδικαλιστικά , για την εξεύρεση λύσης στο ασφαλιστικό των δημοσιογράφων που παραμένουν επικουρικά .

-Αγωνίζεται για την θεσμική θωράκιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και τη συνθηκών που θα επιτρέπουν στο δημοσιογράφο να ενημερώνει την κοινή γνώμη τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

-Αγωνίζεται ενάντια σε κάθε προσπάθεια ευτελισμού της ενημέρωσης από τους αλεξιπτωτιστές και τους καιροσκόπους του χώρου.

-Αγωνίζεται μαζί με το σύνολο των συνδικαλιστικών σωματείων και των εργαζομένων όλης της χώρας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ καλεί τα μέλη της τη Δευτέρα 1η του Μάη 2017 να πάρουν μέρος μαζί με όλους τους εργαζόμε στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κεντρική Ελλάδα.

Επίσης το Δ.Σ ανακοινώνει, μετά από προτροπή μελών της, την απόφαση του αντί κατάθεσης στεφάνων να διαθέσει το σχετικό χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της περιοχής ευθύνης της. Οι εκπρόσωποι της, στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα κρατούν συμβολικά ένα κόκκινο γαρύφαλλο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση