Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας  για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επισημαίνει:Ο δημοσιογραφικός κλάδος απειλείται με αφανισμό καθώς τα προβλήματα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις. Η πρόσφατη δε (Σεπτέμβριος του 2016) κατάργηση του αγγελιοσήμου το οποίο αποτελούσε οιονεί εργοδοτική εισφορά για την ύπαρξη επικουρικών συντάξεων στον κλάδο, αλλά και η ενσωμάτωση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στο ΕΦΚΑ και η ουσιαστική δήμευση των αποθεματικών του, έχουν δημιουργήσει και με την επίσημη σφραγίδα του κράτους συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στο χώρο των ΜΜΕ.

Αν στα παραπάνω προστεθεί και η πλήρης θεσμική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε συνδυασμό με το θολό θεσμικό τοπίο που επικρατεί στο χώρο της ενημέρωσης, καταλήγουμε σε ένα πραγματικά δραματικό σκηνικό για τους δημοσιογράφους ,αλλά και για το σύνολο του ελληνικού λαού που απαιτεί σοβαρή και αντικειμενική .

Η Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας:

-Αγωνίζεται, μαζί και με τα άλλα αδελφικά συνδικαλιστικά σωματεία, για την εξεύρεση λύσης στο των δημοσιογράφων που παραμένουν επικουρικά ανασφάλιστοι.

-Αγωνίζεται για την θεσμική θωράκιση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέπουν στο δημοσιογράφο να ενημερώνει την κοινή γνώμη τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

-Αγωνίζεται ενάντια σε κάθε προσπάθεια ευτελισμού της ενημέρωσης από τους αλεξιπτωτιστές και τους καιροσκόπους του χώρου.

-Αγωνίζεται μαζί με το σύνολο των συνδικαλιστικών σωματείων και των εργαζομένων όλης της χώρας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ καλεί τα μέλη της τη Δευτέρα 1η του Μάη να πάρουν μέρος μαζί με όλους τους εργαζόμενους στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την .

Επίσης το Δ.Σ ανακοινώνει, μετά από προτροπή μελών της, την απόφαση του αντί κατάθεσης στεφάνων να διαθέσει το σχετικό χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της περιοχής ευθύνης της. Οι εκπρόσωποι της, στις απεργιακές συγκεντρώσεις θα κρατούν συμβολικά ένα κόκκινο γαρύφαλλο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση