Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ένας «ασθενής» Νομός, δίχως 166 στο Βόλο
Ένας «ασθενής» Νομός, δίχως 166 στο Βόλο

Ένας «ασθενής» Νομός, δίχως 166 στο Βόλο

του
Γιώργου Καλτσογιάννη
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Ο χώρος της υγείας στη νοσεί. Το του ΕΚΑΒ μεταφέρεται στη Λάρισα με τον κίνδυνο για την απώλεια ανθρώπινων ζωών να εγκυμονεί, καθώς τα ασθενοφόρα δεν έχουν τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό για να υποστηρίξουν μια τέτοια αλλαγή.

Οι του ΕΚΑΒ το τελευταίο διάστημα επισήμαναν τους κινδύ για την ασφάλεια του πληθυσμού από τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου στη Λάρισα, αλλά η κυβέρνηση αδιαφόρησε.

Είναι ακόμη ένα κτύπημα για τη από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μένει εκτός προγραμμάτων ΟΑΕΔ για την , εκτός των Δήμων που λαμβάνουν το εγγυημένο εισόδημα, αν και διαθέτει την υψηλότερη , ενώ τώρα της παίρνουν και το «166», τον πιο γνωστό αριθμό για να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Κατάσταση παρακμής επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας και οι στην περιφέρεια ζουν καθημερινά με την αγωνία, αν θα μπορέσουν να σωθούν σε περίπτωση που κάτι άσχημο τους συμβεί.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα από δράσεις του ΕΣΠΑ ενίσχυσε την πετυχαίνοντας την αναβάθμιση των υποδομών, με την κατασκευή περιφερειακών ιατρείων αλλά και Κέντρου Υγείας καθώς και τη δωρεά ασθενοφόρων.

Η Περιφέρεια έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το μείζον αγαθό της υγείας των πολιτών.
Τι έκανε, όμως η κυβέρνηση για να λειτουργούν εύρυθμα τα Κέντρα Υγείας και να νιώθουν οι πολίτες ασφαλείς;

Αυτή τη στιγμή πολλά Κέντρα Υγείας της δεν έχουν το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν λειτουργούν σε αρκετά Κ.Υ. μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια, επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, αφού δεν υπογράφηκαν οι σχετικές συμβάσεις, ενώ στηρίζονται σε δωρεές ακόμη για την προμήθεια υλικών.

Παράλληλα η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας καταρρέει και στην πόλη του Βόλου με τους συμπολίτες να μεταβαίνουν στα Επείγοντα ως μοναδική σανίδα σωτηρίας, καθώς δεν διαθέτουν όλοι την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα να για να εξεταστούν στον ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί με την υγεία του πληθυσμού, αναλώνεται σε επικοινωνιακές μάχες κατασκευάζοντας εχθρούς.
Επιτέλους χρειαζόμαστε κυβέρνηση με ευαισθησία και όχι με αναλγησία. Χρειαζόμαστε επειγόντως εφαρμογή της συμφωνίας αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη Ν.Δ. στην Κυβέρνηση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση