Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΕΚΒ: Είναι τάχα αυτή πραγματική αύξηση του κατώτατου, κε Τσίπρα;
ΕΚΒ: Είναι τάχα αυτή πραγματική αύξηση του κατώτατου, κε Τσίπρα;

ΕΚΒ: Είναι τάχα αυτή πραγματική αύξηση του κατώτατου, κε Τσίπρα;

Στα «απόνερα» των Πρεσπών, μας προέκυψε και η «γαλαντομία» του κ. Τσίπρα! Ο οποίος, πιστός στην παροιμιώδη, πια, αμετροέπεια και ανακολουθία του, συρρίκνωσε τις προεκλογικές υποσχέσεις του κατά 100 ολόκληρα ευρώ και «μοίρασε» το υπόλοιπο, βαφτίζοντάς το αναιδώς « του κατώτατου»!Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η νέα του «κωλοτούμπα» με το κυρίαρχο αίτημα του Συνδικαλιστικού Κινήματος, για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, χωρίς διακρίσεις, με ταυτόχρονη νομοθέτηση της αποκατάστασης της αρμοδιότητας του εφεξής καθορισμού του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, για όλους τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), μόνο ο ίδιος, η αρμόδια Υπουργός του και οι λοιποί «παλαμοκροτούντες» τις εκάστοτε μνημονιακές του μπορεί να γνωρίζουν.

Το καταγγέλλει τη νέα αυτή κοροϊδία του κου Πρωθυπουργού, που κανένα πρόσχημα και καμιά «αναγωγή» της σε πρότερες μνημονιακές καταστάσεις δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Ασφαλώς και κάθε του κατώτατου μισθού είναι επιβεβλημένη και κινείται σε θετική κατεύθυνση, ας μην ονομάζει, όμως η Κυβέρνηση πραγματική αύξηση, αυτό το εξανεμισμένο κιόλας, από τα πολυετή μνημόνια και τα βαριά χαράτσια, μισθολογικό «φιλοδώρημα».

Αν αυτό δε εννοούσε ο κ. όταν έκανε το «βαρυσήμαντο» διάγγελμά του για την πολυδιαφημιζόμενη «τυπική έξοδο από τα Μνημόνια», ε, τότε, λυπούμαστε αλλά εκτίθεται ξανά πολύ σοβαρά.

Το και το Συνδικαλιστικό Κίνημα, όσο θα διαπιστώνει ότι δεν διασφαλίζονται οι θεμελιώδεις συλλογικές κατακτήσεις των εργαζομένων, θα παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα, αρνούμενο να επιτρέψει στο Κράτος να είναι αυτό ο απόλυτος ρυθμιστής, του εισοδήματος των εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, αποδυναμώνοντας τον ρόλο των Συνδικάτων και θέτοντας υπό την προστασία του τις εργοδοτικές οργανώσεις, μη υποχρεώνοντάς τες να καθίσουν στο τραπέζι των πραγματικών Συλλογικών Διαπραγματεύσεων με τα Αντιπροσωπευτικά Όργανα των εργαζομένων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στην Περιφερειακή Παράταξη του Κ. Αγοραστού προσχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Ακρίβος… - https://t.co/T1ozuf5kqn -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου #αναστολήλειτουργίαςσχολείων - https://t.co/PTFs4NZ0cs -

  • Στο Australian Open στη Μελβούρνη ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας - https://t.co/St4bjCvfbY… -

"Αλιεύοντας" την είδηση