Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » ΕΚΒ: Είναι τάχα αυτή πραγματική αύξηση του κατώτατου, κε Τσίπρα;
ΕΚΒ: Είναι τάχα αυτή πραγματική αύξηση του κατώτατου, κε Τσίπρα;

ΕΚΒ: Είναι τάχα αυτή πραγματική αύξηση του κατώτατου, κε Τσίπρα;

Στ «πόνερα» των Πρεσπών, μας προέκυψε και η «γαλαντομία» του κ. ! Ο οποίος, πιστός στην παροιμιώδη, πια, αμετροέπεια και ανακολουθία του, συρρίκνωσε τις προεκλογικές υποσχέσεις του κατά 100 ολόκληρα και «μοίρασε» το υιπο, βαφτίζοντάς το αναιδώς «αύξηση του κατώτατου»!Τώρα τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η νέα του «κωλοτούμπα» με το κυρίαρχο αίτημα του Συνδικαλιστικού Κινήματος, για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 , χωρίς διακρίσεις, με ταυτόχρονη νομοθέτηση της αποκατάστασης της αρμοδιότητας του εφεξής καθορισμού του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, για όλους τους εργαζόμε με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην (ΕΓΣΣΕ), μόνο ο ίδιος, η αρμόδια Υπουργός του και οι λοιποί «παλαμοκροτούντες» τις εκάστοτε μνημονιακές μεταλλάξεις του μπορεί να γνωρίζουν.

Το ΕΚΒ καταγγέλλει τη νέα αυτή κοροϊδία του κου Πρωθυπουργού, που κανένα πρόσχημα και καμιά «αναγωγή» της σε πρότερες μνημονιακές καταστάσεις δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Ασφαλώς και κάθε αύξηση του κατώτατου μισθού είναι επιβεβλημένη και κινείται σε θετική κατεύθυνση, ας μην ονομάζει, όμως η Κυβέρνηση πραγματική αύξηση, αυτό το εξανεμισμένο κιόλας, από τα πολυετή μνημόνια και τα βαριά χαράτσια, μισθολογικό «φιλοδώρημα».

Αν αυτό δε εννοούσε ο κ. ς όταν έκανε το «βαρυσήμαντο» διάγγελμά του για την πολυδιαφημιζόμενη «τυπική έξοδο από τα Μνημόνια», ε, τότε, λυπούμαστε αλλά εκτίθεται ξανά πολύ σοβαρά.

Το ΕΚΒ και το Συνδικαλιστικό Κίνημα, όσο θα διαπιστώνει ότι δεν διασφαλίζονται οι θεμελιώδεις συλλογικές κατακτήσεις των εργαζομένων, θα παραμένει σε αγωνιστική ετοιμότητα, αρνούμενο να επιτρέψει στο Κράτος να είναι αυτό ο απόλυτος ρυθμιστής, του εισοδήματος των εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα, αποδυναμώνοντας τον ρόλο των Συνδικάτων και θέτοντας υπό την προστασία του τις εργοδοτικές οργανώσεις, μη υποχρεώνοντάς τες να καθίσουν στο τραπέζι των πραγματικών Συλλογικών Διαπραγματεύσεων με τα Αροσωπευτικά Όργανα των εργαζομένων.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση