Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Έδωσαν τα πάντα και έλαβαν υποσχέσεις
Έδωσαν τα πάντα και έλαβαν υποσχέσεις

Έδωσαν τα πάντα και έλαβαν υποσχέσεις

του Γιώργου Κλτσογιάννη

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδωσε τα πάντα στους δανειστές για να παραμείνει στην και έλαβε απλώς υπο. Αυτό είναι το συμπέρασμα του χθεσινού Γιουρογκρουπ.

Και αντί για ουσιαστική ανακούφιση των εκατομμυρίων Ελλήνων που τόσα χρόνια κάνουν θυσίες, τελικά φορτώνει τον ελληνικό λαό με νέα μέτρα, περικόπτει και εισοδήματα , εξουθενώνει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, χαμηλόμισθους  και χαμηλοσυνταξιούχους.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού «ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα» ξεχάστηκε πολύ γρήγορα μετά τις απειλές των δανειστών που κατάλαβαν από την εμπειρία του 2015 ότι απέναντί τους έχουν μια κυβέρνηση που είναι έτοιμη να ξεπουλήσει αρχές και ιδέες μόνο και μόνο για να μην φύγει από την και έτσι μπορούν να την κάνουν ό,τι θέλουν.

Η Ν.Δ. είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι ,όσο καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης τόσο πιο βαριά θα είναι τα μέτρα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε.

Γιατί τα νέα μέτρα του κ. Τσίπρα επιφέρουν απώλειες από τη μείωση του αφορολόγητου και το «» στις αρκετών εκατοντάδων έως και χιλιάδων ευρώ το χρόνο για τον εργαζόμενο και συνταξιούχο, ενώ από την άλλη δεν φέρνουν ούτε ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση, ούτε κάποια χειροπιαστά μέτρα στήριξης, παρά μόνο υπο.

Αλλά η κυβέρνηση βαπτίζει «» την επιβολή νέων δυσβάστακτων μέτρων. Έχει εμπειρία άλλωστε από το 2015, όταν έκανε το «Όχι» του δημοψηφίσματος «Ναι».

Μόνο που τώρα κανείς δεν την πιστεύει.

 

Ο Γιώργος Καλτσογιάννης είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., π. Αεριφερειάρχης –Δικηγόρος

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση