Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Δημ. Κανελλής: Να απολογηθώ, ναι. Αλλά για ποιο λόγο;
Δημ. Κανελλής: Να απολογηθώ, ναι. Αλλά για ποιο λόγο;

Δημ. Κανελλής: Να απολογηθώ, ναι. Αλλά για ποιο λόγο;

Στις 07/09/2022 με δικαστικό επιμελητή μου παραδόθηκε εξώδικη κλήση από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν.Ιωνίας, του οποίου είμαι μέλος, για να απολογηθώ την Πέμπτη 15/09/2022 σε συνεδρίαση του ΔΣ.

Η επιχειρηματολογία είναι ότι με την κατά καιρούς αρθρογραφία μου αντιστρατεύομαι τους σκοπούς του Συλλόγου κι ότι η εν γένει συμπεριφορά μου κρίνεται ασυμβίβαστη προς το καλό όνομα, τη φήμη, την επαγγελματική πίστη και τα συμφέροντα του Συλλόγου. Επίσης καλούμαι  να απολογηθώ γιατί οι αναφορές μου ξεπερνούν κατά πολύ τα ανεκτά όρια της απλής κρίσης ή της έκφρασης γνώμης. (!!!)

Καλούμε λοιπόν να απολογηθώ και το ΔΣ του ΕΣΒ θα κρίνει αν θα δεχθώ ανάλογα με τη σοβαρότητα της πράξης μου και το ενδεχόμενο επανάληψής της

α. Γραπτή επίπληξη ή β. Προσωρινή αποβολή & αναστολή της ιδιότητάς μου ως μέλος μέχρι ένα χρόνο.

Απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη απόφαση του ΔΣ του ΕΣΒ κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ” Τι ασχολείσαι; Δεν αξίζει κανείς να ασχολείται τη σήμερον ημέρα με Συλλόγους. Κοιτά τον εαυτό σου και μόνο. Άλλωστε ο Σύλλογος δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και για αυτό μεγάλο κομμάτι του εμπορικού κόσμου τον έχει απαξιώσει και δεν συμμετέχει σε αυτόν”.

Από την πλευρά μου όμως έχω μια διαφορετική θεώρηση. Πιστεύω ότι οι Σύλλογοι έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά όταν λειτουργούν σωστά, συλλογικά, με μαζικότητα και με δημοκρατία. Άλλωστε ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς τα τεράστια προβλήματα του σήμερα δεν είναι ο ατομικός δρόμος αλλά ο συλλογικός.

Με βάση λοιπόν το παραπάνω σκεπτικό, που όχι μόνο δεν είναι ρομαντικό αλλά είναι απολύτως ρεαλιστικό, για μεγάλο χρονικό διάστημα καταθέτω την άποψή μου για μια σειρά από θέματα που αφορούν την κατάσταση που βιώνει ο εμπορικός κόσμος, κάνοντας ναι έντονη κριτική στην στάση της Διοίκησης του ΕΣΒ. Αυτό όμως δεν αποτελεί “αντίθεση στους σκοπούς του Συλλόγου”. Εκτός αν κάθε διαφορετική άποψη, κάθε κριτική, κάθε διαφωνία βαφτίζεται έτσι αυθαίρετα. Τότε όμως η δημοκρατική λειτουργία του Συλλόγου πάει περίπατο.

Μάλιστα το ίδιο το καταστατικό του Συλλόγου στα πρώτα κιόλας άρθρα γράφει: ” Ο Σύλλογος έχει ως γενικό σκοπό την κατοχύρωση, διαφύλαξη και προαγωγή των κοινών επαγγελματικών, οικονομικών, πολιτιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών.” [Άρθρο 3 παρ.1]

Όσα λοιπόν αναφέρω σε όλες τις γραπτές μου δημόσιες παρεμβάσεις ότι ο ΕΣΒ οφείλει να παλέψει ουσιαστικά για κατάργηση του Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και γενικότερα στην ενέργεια, μείωση του ΦΠΑ από 24% σε όλα τα σε 18% ή και λιγότερο, ουσιαστική οικονομική ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κ.α. είναι καθαρά σε αυτή την κατεύθυνση. Αλλά κι όσα λέω ότι η Διοίκηση του ΕΣΒ έχει μείνει επί της ουσίας άπραγη για αυτά τα ζητήματα είναι μια κριτική που σε κάθε περίπτωση η δημοκρατική λειτουργία ενός συλλόγου αλλά και το πολίτευμά μας μου δίνει το δικαίωμα να την κάνω. Εκτός αν στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου & Ν. Ιωνίας έχει πάψει η δημοκρατική λειτουργία και ο σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις και τις διαφωνίες.

Η απάντηση θα δοθεί στη συνεδρίαση του ΔΣ που θα γίνει αύριο Πέμπτη 15.09.2022 στην οποία θα καταθέσω και προφορικά την άποψή μου .

Κανελλής Δημήτρης,

μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν.Ιωνίας

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση