Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2017
Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2017

Δηλώσεις Συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου 2017

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, ανακοινώνει και υπενθυμίζει  στους Αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, την υποχρέωσή τους για την υποβολή της Δήλωσης Συγκομιδής σταφυλιών (άρθρο 8  του Καν.(ΕΚ) 436 / 09).

Η υποβάλλεται πλέον με ευθύνη του αμπελουργού μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας ¨ Αμπελουργικών Προϊόντων¨ της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η υποβολής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Νοεμβρίου οπότε και κλείνει η υπηρεσία.

  Απαλλάσσονται από την υποβολή δήλωσης συγκομιδής:

α) οι αμπελουργοί που η εκμετάλλευσή τους καταλαμβάνει μέχρι ένα (1) στρέμμα Αμπέλι και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση.

β) οι οινοποιοί-αμπελουργοί που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους οπότε έχουν την υποχρέωση κατάθεσης ¨Δήλωσης παραγωγής¨.

  Σε περιπτώσεις μηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής επιλέγοντας το αντίστοιχο κατά περίπτωση πεδίο (π.χ. Αναδιάρθρωση αμπελιών, ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα, ανωτέρα βία, οικονομικοί λόγοι κ.λ.π.).

Η μη έγκαιρη υποβολή  της Δήλωσης συνεπάγεται αποκλεισμό του παραγωγού από διάφορα ευεργετήματα και προγράμματα όπως αυτά προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, (Αναδιάρθρωση αμπελώνων, στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου, μη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών κ.λ.π.).

Για περισσότερες πληροφορίες οι αμπελουργοί μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 2421352402.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση