Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Η διαστρέβλωση των γεγονότων στα δικαστήρια δεν φθείρει την Δημοτική Αρχή
Η διαστρέβλωση των γεγονότων στα δικαστήρια δεν φθείρει την Δημοτική Αρχή

Η διαστρέβλωση των γεγονότων στα δικαστήρια δεν φθείρει την Δημοτική Αρχή

του
Γιώργου Μουλά
Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Ακόμη μία σημειώθηκε εναντίον της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βόλου, αυτή τη φορά από τον κ. Φώτου, δικηγόρο και μάλιστα δικηγόρο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας, ο οποίος κατονόμασε την , αναφερόμενος σε επιθέσεις εναντίον δικαστών.

Το γεγονός, ότι η αμφισβήτησε την πρώτη ασφαλιστικών μέτρων και όπως ο ίδιος γράφει, έκανε, ότι «οποιοσδήποτε πολίτης θεωρεί ότι αδικείται», προσφεύγοντας εκ νέου στην Δικαιοσύνη «μέσω των προβλεπόμενων νομίμων διαδικασιών», ανακοινώνοντας, παράλληλα, τις κινήσεις της, δεν νομίζω, ότι αυτό αποτέλεσε κατά των δικαστών. Άλλωστε, με την προσκόμιση νέων στοιχείων η πρώτη ανετράπη και η ΔΕΥΑΜΒ δικαιώθηκε.

Ο κ. Φώτου σαν δικηγόρος της Περιφέρειας δεν θα έκανε το ίδιο αν η Περιφέρεια αντιμετώπιζε αν κίνδυνο απένταξης έργου;

Ο κ. Φώτου, προφανώς, δεν παρευρέθηκε στην δίκη της 11ης-8-2016, όπου εντός της αίθουσας του δικαστηρίου εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους από τους παρευρισκόμενους.

Συγκεκριμένα, κατά την εξέταση της μάρτυρα των αντιδρώντων κατοίκων στο έργο της ΔΕΥΑΜΒ στα Αστέρια, η πρόεδρος του Δικαστηρίου δέχθηκε επανειλημμένες αήθεις και υβριστικές επιθέσεις από μερικούς εκ των κατοίκων.

Είτε διότι η μάρτυς δεν μπορούσε να απαντήσει, είτε διότι ο συνήγορος δεν μπορούσε και αυτός να αντικρούσει τα παρουσιασθέντα νέα ντοκουμέντα, κάποιοι εκ των κατοίκων, θεώρησαν σκόπιμο να επιτεθούν φραστικά και συκοφαντικά εναντίον της προέδρου του Δικαστηρίου, η οποία τους αντιμετώπισε με ολύμπια ψυχραιμία, προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η δίκη.

Τέτοιες ενέργειες σε βάρος των δικαστών και μάλιστα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους είναι ανεπίτρεπτη και ποινικά κολάσιμη. Δεν είδαμε όμως κανένα από αυτούς, που για ψύλλου πήδημα εκτοξεύουν ανυπόστατες, ως επί το πλείστο, κατηγορίες εναντίον της Δημοτικής Αρχής να έχουν την ευαισθησία να καυτηριάσουν τα θλιβερά αυτά συμβάντα.

Αντίθετα, είδαμε ανακοινώσεις σε βάρος του δημάρχου, ότι δήθεν επετέθη και δημιουργήθηκε επεισόδιο με άλλο δικηγόρο σε προηγηθείσα δίκη ασφαλιστικών μέτρων, από το περιεχόμενο των οποίων, ούτε λίγο ούτε πολύ, θα συμπέραινε κάποιος , ότι μόνο, που δεν ήλθαν στα χέρια. Αυτό δεν είναι αληθές.

Οι κ.κ. Μπέος και Μπακαλιάνος, τους οποίους είδα να βγαίνουν μαζί από την αίθουσα του δικαστηρίου στον πρώτο όροφο μέχρι την έξοδο, τα έλεγαν, δίπλα ο ένας στον άλλο, χωρίς ύβρεις και χωρίς καμία παρεκτροπή. Παρ' όλα αυτά, βγήκαν ανακοινώσεις εναντίον του κ. Μπέου, τέτοιες, που θα νόμιζε κανείς, ότι κάποιο σημαντικό θερμό επεισόδιο έλαβε χ.

Είναι πλέον εμφανές, ότι αρκετοί, είτε μεμονωμένα είτε δια μέσω κάποιων τοπικών φορέων, επιθυμούν να πλήττουν παντοιοτρόπως την Δημοτική Αρχή. Δεν είναι σωστό όμως να παραποιούν ή μεγεθύνουν τα πράγματα, προκειμένου να επιτύχουν στον σκοπό τους. Εάν διαπιστώσουν, ότι κάποιες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής είναι σε βάρος της πόλης, έχουν κάθε δικαίωμα να τις στηλιτεύσουν.

Σε καμία όμως περίπτωση, ανυπόστατες και ανερμάτιστες κατηγορίες και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, πρόκειται να παίξουν κάποιο ρόλο σημαντικό στην και το έργο της Δημοτικής Αρχής, η οποία θα κριθεί για αυτό στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

"Αλιεύοντας" την είδηση