Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Oι “Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης” για την αντικατάσταση Μπέου
Oι “Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης” για την αντικατάσταση Μπέου

Oι “Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης” για την αντικατάσταση Μπέου

Από το γραφείο τύπου της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο, «ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Προεκλογικά επανειλημμένα είχαμε τονίσει ότι η εκλογή στο αξίωμα του δημάρχου περιέχει για τον κ. Μπέο και την παράταξή του το ρίσκο της πιθανής έκπτωσής του σε σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της γνωστής δικαστικής του εκκρεμότητας και ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει σοβαρές παρενέργειες στη δημοτική δραστηριότητα και εν τέλει στην τοπική κοινωνία.

Έτσι, μετά την πρόσφατη θέση του κ. Μπέου σε αργία, άρχισαν για τη δημοτική πλειοψηφία μεγάλες περιπέτειες, όσο και αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του προσπαθούν να ωραιοποιήσουν την πραγματικότητα.

Από τη μία ο κ. Μπέος δηλώνει ότι η θέση σε αργία είναι προσωρινή και θα έχει μικρή διάρκεια  και από τη άλλη ο αναπληρωτής του στη θέση του κ. Θεοδώρου  στις πρώτες του  δηλώσεις επιβεβαιώνει τον κ. Μπέο αναφέροντας ότι θα είναι στη θέση του δημάρχου προσωρινά.

Εμείς ρωτάμε: Τι θα συμβεί στο Δήμο, αν επιβεβαιωθεί εν προκειμένω η ρήση «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»; Δηλαδή, αν κατά τα υπόλοιπα τριάμιση χρόνια δημοτικής θητείας εξακολουθήσουν μέχρι το 2019 να είναι ο κ. Μπέος σε προσωρινή αργία και ο κ. Θεοδώρου  προσωρινός αναπληρωτής του δήμαρχος;

Η απάντηση είναι προφανής: Αδιέξοδο με μεγάλες παρενέργειες στη δημοτική δραστηριότητα και εν τέλει στην τοπική κοινωνία.

Το σύστημα της «διαρχίας» που εξαγγέλλεται από τον κ. Μπέο, όπως και των δύο υπάτων στην αρχαία Ρώμη, με μόνη διαφορά ότι οι ύπατοι είχαν δικαίωμα αρνησικυρίας του ενός στις αποφάσεις του άλλου, ενώ ο κ. Μπέος καταργεί στην πράξη το εν λόγω δικαίωμα, αφού  επιφυλάσσει στον εαυτό του ουσιαστικό ρόλο δημάρχου και στον κ.  ρόλο διεκπεραιωτή αναπληρωτή δημάρχου, μόνο σαν ιδέα τους μπορεί να εκληφθεί, αφού η δημοτική λειτουργία διέπεται από συγκεκριμένες και ιδιαίτερα σαφείς νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν επιτρέπεται να καταστρατηγούνται.

Η παράταξή μας της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο θα εξακολουθήσει να ασκεί το καθήκον της μέχρι τη λήξη της δημοτικής θητείας με την ίδια συνέπεια, όπως μέχρι σήμερα. Θα είναι διαρκώς αντίθετη σε αντιλαϊκές, αδιαφανείς, αντιδημοκρατικές και αυταρχικές επιλογές της δημοτικής πλειοψηφίας όσο και στις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) που τα τελευταία έξι χρόνια πλήττουν βάναυσα όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αντί να αποτελεί καθοριστικό φορέα  αποκέντρωσης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, υπηρετεί τις που τις επιβάλλονται συστηματικά από την κεντρική εξουσία και τους δανειστές – δυνάστες του ελληνικού λαού. Η συνεργασία μας στο δημοτικό συμβούλιο με άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας προφανώς θα εξακολουθήσουν να καθορίζονται με βάση τις παραπάνω αρχές μας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση