Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης με νέα σκληρά μέτρα
Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης με νέα σκληρά μέτρα

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης με νέα σκληρά μέτρα

του Γ. Καλτσογιάννη

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγήθηκε η μετά το Γιούρογκουπ της ς αποδεχόμενη εν πρώτοις πολύ σκληρά μέτρα, όπως των συντάξεων από το 2019, αλλά και του αφορολόγητου από το 2020, το οποίο μπορεί να επισπευστεί, αν δεν βγουν τα νούμερα από τη μείωση των συντάξεων.

Πρόκειται για μια πλήρης αποτυχία της ς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση τον ελληνικό λαό με μισθούς και συντάξεις που θα φαντάζουν φιλοδωρήματα.

Και όλοι θυμόμαστε τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «δεν θα ληφθεί ούτε ένα ευρώ ως νέο μέτρο από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης» και τον υπουργό οικονομικών κ. Τσακαλώτο να διαμηνύει ότι θα παραιτηθεί, αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τα 9.000 ευρώ.

Για ακόμη μια φορά όμως οι πολίτες δέχτηκαν την κοροϊδία των κυβερνώντων με τον ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει την των τροικανών στην , αυτούς που παλιότερα ήθελαν να διώξουν με ένα άρθρο.

Ακόμη χειρότερο είναι πως οι δανειστές θα επιστρέψουν στην με στόχο να ζητήσουν ακόμη περισσότερα μέτρα, καθώς οριστικά συμφωνία δεν κλείστηκε, παρά μόνο η υποσχετική της επιστροφής. Δηλαδή η έδωσε γη και ύδωρ και θα χρειαστεί να δώσει και άλλα, γιατί είναι ανίκανη να παρουσιάσει εδώ και δύο χρόνια ουσιαστικά αποτελέσματα ανάκαμψης της οικονομίας.

Δυστυχώς η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο όλους αυτούς τους μήνες για να κλείσει μια συμφωνία με τους δανειστές που θα της αποφέρει ένα αναπτυξιακό πρόσημο με κοινωνικό αντίκτυπο.

Αντιθέτως με τις παλινωδίες και τις αστοχίες της κυβέρνησης η οικονομία βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στο τέλμα, η ανεργία αυξήθηκε, η κατανάλωση μειώθηκε δραματικά και ο ιδιωτικός τομέας μάτωσε ξανά. Και όλα αυτά με  δια χειρός του κ. Τσίπρα που από τα νταούλια, υποχωρεί ατάκτως παρακαλώντας να επιστρέφουν στην Αθήνα οι δανειστές για .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση