Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης με νέα σκληρά μέτρα
Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης με νέα σκληρά μέτρα

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης με νέα σκληρά μέτρα

του .

Σε άτακτη υποχώρηση οδηγήθηκε η κυβέρνηση μετά το ιούρογκουπ της Μάλτας αποδεχόμενη εν πρώτοις πολύ σκληρά μέτρα, όπως μείωση των συντάξεων από το 2019, αλλά και μείωση του αφορολόγητου από το 2020, το οποίο μπορεί να επισπευστεί, αν δεν βγουν τα νούμερα από τη μείωση των συντάξεων.

Πρόκειται για μια πλήρης αποτυχία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΕΛ που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση τον ελληνικό λαό με μισθούς και που θα φαντάζουν φιλοδωρήματα.

Και όλοι θυμόμαστε τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «δεν θα ληφθεί ούτε ένα ευρώ ως νέο μέτρο από το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης» και τον υπουργό οικονομικών κ. Τσακαλώτο να διαμηνύει ότι θα παραιτηθεί, αν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τα 9.000 ευρώ.

Για ακόμη μια φορά όμως οι πολίτες δέχτηκαν την κοροϊδία των κυβερνώντων με τον ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει την επιστροφή των τροικανών στην Αθήνα, αυτούς που παλιότερα ήθελαν να διώξουν με ένα άρθρο.

Ακόμη χειρότερο είναι πως οι θα επιστρέψουν στην Αθήνα με στόχο να ζητήσουν ακόμη περισσότερα μέτρα, καθώς οριστικά συμφωνία δεν κλείστηκε, παρά μόνο η υποσχετική της επιστροφής. Δηλαδή η κυβέρνηση έδωσε γη και ύδωρ και θα χρειαστεί να δώσει και άλλα, γιατί είναι ανίκανη να παρουσιάσει εδώ και δύο χρόνια ουσιαστικά αποτελέσματα ς της οικονομίας.

Δυστυχώς η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο όλους αυτούς τους μήνες για να κλείσει μια συμφωνία με τους δανειστές που θα της αποφέρει ένα αναπτυξιακό πρόσημο με κοινωνικό αντίκτυπο.

Αντιθέτως με τις παλινωδίες και τις αστοχίες της κυβέρνησης η οικονομία βυθίστηκε ακόμη περισσότερο στο τέλμα, η αυξήθηκε, η κατανάλωση μειώθηκε δραματικά και ο μάτωσε ξανά. Και όλα αυτά με  δια χειρός του κ. που από τα νταούλια, υποχωρεί ατάκτως παρακαλώντας να επιστρέφουν στην Αθήνα οι δανειστές για νέα μέτρα.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση