Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Οι ασφαλιστικές εισφορές τσακίζουν τους αγρότες
Οι ασφαλιστικές εισφορές τσακίζουν τους αγρότες

Οι ασφαλιστικές εισφορές τσακίζουν τους αγρότες

του
Γιώργου Καλτσογιάννη
αιρετό μέλος πολιτικής ς της Ν.Δ.

Οι νέες ασφαλιστικές στον ΟΓΑ έχουν τσακίσει τους αγρότες που αδυνατούν να τις πληρώσουν, με αποτέλεσμα τα ειδοποιητήρια για κατα να πέφτουν «βροχή».

Πολλοί από τη Μαγνησία βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη να καταβάλλουν διπλάσια και τριπλάσια ποσά στον ΟΓΑ για τις ασφαλιστικές τους , τα οποία μάλιστα πολλαπλασιάζονται από τη στιγμή που στην οικογένεια ασφαλίζονται από δύο και περισσότερα μέλη της.

Όμως οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές δεν αποφέρουν για τους αγρότες ένα ουσιαστικό δίκτυ ιατροφαρμακευτικής ς και συντάξεις αξιοπρέπειας οι οποίοι διαμένοντας στην περιφέρεια, στα χωριά, και με τα Κέντρα Υγείας σχεδόν ερειπωμένα από γιατρούς και , αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να μεταβούν στο Βόλο, ώστε να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα υγείας.

Το πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης των αγροτών γιγαντώνεται από το νέο φορολογικό καθεστώς που επέβαλε η κυβέρνηση -ΑΝΕΛ μέσω του τρίτου μνημονίου και το οποίο κυριολεκτικά ξεζουμίζει ό,τι απόμεινε από το αγροτικό εισόδημα, ενώ την ίδια ώρα το πλήθος αιτημάτων για φορολογικές ελαφρύνσεις πάει στις καλένδες.

Με τις των προϊόντων να μειώνονται συνεχώς, τα κόστη παραγωγής να αυξάνονται, τις ασφαλιστικές εισφορές να έχουν τριπλασιαστεί και τους φόρους να γίνονται «θηλιά» για τη μεγάλη μάζα των παραγωγών, ο πρωτογενής τομέας πνέει τα λοίσθια, αβοήθητος από μια κυβέρνηση που μόνο υπόσχεται και από την άλλη απομυζεί τον ιδρώτα των αγροτών.

Ο αγροτικός κόσμος, κουρασμένος και απογοητευμένος, έχει ανάγκη να ακούσει λόγια και προτάσεις ουσίας, ρεαλισμού και που θα δίνουν μια προοπτική, μια ελπίδα.

Και η αυριανή έλευση στη Μαγνησία του γραμματέα της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη συνοδευόμενου από κλιμάκιο βουλευτών θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως
ευκαιρία, για να γίνουν γνωστές οι θέσεις της κεντροδεξιάς παράταξης για τα μείζονα αυτά ζητήματα.

Οι χιλιάδες αγρότες του νομού μας μετά τα ψέματα του ζητούν επιτακτικά μια φωνή αλήθειας και υπευθυνότητας που θα δώσει λύση στα προβλήματά τους.

Και η Ν.Δ. με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η παράταξη που μπορεί να τους την προσφέρει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση