Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Αρωγός στον αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων πρέπει να είναι η Αυτοδιοίκηση
Αρωγός στον αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων πρέπει να είναι η Αυτοδιοίκηση

Αρωγός στον αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων πρέπει να είναι η Αυτοδιοίκηση

Δείχνει η παγκόσμια εμπειρία, όπως την περιέγραψε η ερευνήτρια – ακτιβίστρια dr Brisa Callegos

Περιγράφοντας την παγκόσμια εμπειρία από τα κινήματα κατά της καύσης απορριμμάτων από τσιμεντοβιομηχανίες και άλλες βιομηχανίες και εστιάζοντας στις περιπτώσεις του Μεξικό και της Ισπανίας, η ερευνήτρια – ακτιβίστρια dr Brisa Violeta που μίλησε στην πρόσφατη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης, υπέδειξε τον ιδιαίτερο ρόλο της αυτοδιοίκησης στην έκβαση του αγώνα. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι ο αγώνας είχε θετική εξέλιξη εκεί που η τοπική αυτοδιοίκηση τον στήριξε και διεκδικούσε μαζί με τους πολίτες την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Οποιαδήποτε σύγκριση με την περίπτωση του θα φάνταζε αστεία! Εδώ, η προωθεί την κατασκευή εργοστασίου SRF και προπαγανδίζει την καύση με ημερίδες που εξευτελίζουν το ζήτημα της αέριας ρύπανσης, ενώ η Περιφέρεια διά του ανώτατου εκπροσώπου της μας μηνύει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τους ρύπους που μυρίζουμε! Η ιδιαιτερότητα του θα μπορούσε να αποτελέσει ξεχωριστή περίπτωση έρευνας για τη Μεξικανή καθηγήτρια.

Ωστόσο, επειδή πρωτεύοντα ρόλο παίζει η ενεργοποίηση της κοινωνίας για το θέμα και η του έχει εκφράσει ήδη τη διάθεσή της, ο αγώνας θα συνεχιστεί ακόμα και αν οι τοπικοί άρχοντες στέκονται απέναντί μας. Ξέρουμε και ξέρουν ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Πάντως, στο πλαίσιο της θετικής αντιμετώπισης των κακώς κειμένων και προκειμένου να διοργανώσουμε σε αξιοπρεπή χώρο την ενημερωτική μας στη Νέα , καθαρίσαμε και το θεατράκι που μας παραδόθηκε από τη γεμάτο σκουπίδια και με την οδηγία – εντολή να το παραδώσουμε στην κατάσταση που το παραλάβαμε. Δυστυχώς δεν υπακούσαμε και το παραδώσαμε κατά 10 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων καθαρότερο.

Η εκδήλωση – παρουσίαση της πρότασης της Επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη θα επαναληφθεί και σε άλλες γειτονιές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε το όραμά μας για μια πόλη μηδενικών αποβλήτων να αποκτήσει περισσότερους υποστηρικτές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα; #ΕμβόλιαMRNA - https://t.co/y2tpaHGGDm -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Τσέχος επιτελικός μέσος Φίλιπ Χάσεκ #ΦίλιπΧάσεκ - https://t.co/nFgNXVwQHm -

  • Εμβόλια mRNA: Επηρεάζουν τη γονιμότητα - https://t.co/CXAaTFPX7q -

"Αλιεύοντας" την είδηση