Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Αρωγός στον αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων πρέπει να είναι η Αυτοδιοίκηση
Αρωγός στον αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων πρέπει να είναι η Αυτοδιοίκηση

Αρωγός στον αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων πρέπει να είναι η Αυτοδιοίκηση

Δείχνει η παγκόσμια εμπειρία, όπως την περιέγραψε η ερευνήτρια – ακτιβίστρια dr Brisa Callegos

Περιγράφοντας την παγκόσμια εμπειρία από τα κινήματα κατά της καύσης απορριμμάτων από τσιμεντο και άλλες και εστιάζοντας στις περιπτώσεις του Μεξικό και της ς, η ερευνήτρια – ακτιβίστρια dr Brisa Violeta που μίλησε στην πρόσφατη εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης, υπέδειξε τον ιδιαίτερο ρόλο της αυτοδιοίκησης στην έκβαση του αγώνα. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι ο είχε θετική εξέλιξη εκεί που η τοπική αυτοδιοίκηση τον στήριξε και διεκδικούσε μαζί με τους την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Οποιαδήποτε σύγκριση με την περίπτωση του Βόλου θα φάνταζε αστεία! Εδώ, η δημοτική Αρχή προωθεί την κατασκευή εργοστασίου SRF και προπαγανδίζει την καύση με ημερίδες που εξευτελίζουν το ζήτημα της αέριας ρύπανσης, ενώ η Περιφέρεια διά του ανώτατου εκπροσώπου της μας μηνύει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τους ρύπους που μυρίζουμε! Η ιδιαιτερότητα του Βόλου θα μπορούσε να αποτελέσει ξεχωριστή περίπτωση έρευνας για τη Μεξικανή .

Ωστόσο, επειδή πρωτεύοντα ρόλο παίζει η ενεργοποίηση της κοινωνίας για το θέμα και η κοινωνία του Βόλου έχει εκφράσει ήδη τη διάθεσή της, ο θα συνεχιστεί ακόμα και αν οι τοπικοί άρχοντες στέκονται απέναντί μας. Ξέρουμε και ξέρουν ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας!

Πάντως, στο πλαίσιο της θετικής αντιμετώπισης των κακώς κειμένων και προκειμένου να διοργανώσουμε σε αξιοπρεπή χώρο την ενημερωτική μας εκδήλωση στη , καθαρίσαμε και το θεατράκι που μας παραδόθηκε από τη δημοτική αρχή γεμάτο σκουπίδια και με την οδηγία – εντολή να το παραδώσουμε στην κατάσταση που το παραλάβαμε. Δυστυχώς δεν υπακούσαμε και το παραδώσαμε κατά 10 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων καθαρότερο.

Η εκδήλωση – παρουσίαση της πρότασης της Επιτροπής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη θα επαναληφθεί και σε άλλες γειτονιές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε το όραμά μας για μια πόλη μηδενικών αποβλήτων να αποκτήσει περισσότερους υποστηρικτές.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση