Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / Αποτυχημένο το μέτρο της Κυριακάτικης λειτουργίας καταστημάτων
Αποτυχημένο το μέτρο της Κυριακάτικης λειτουργίας καταστημάτων

Αποτυχημένο το μέτρο της Κυριακάτικης λειτουργίας καταστημάτων

του

Δημήτρη Κανελλή 

 

Κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων, ένα μέτρο που είναι σε βάρος του εμπορικού κόσμου κι όμως εξακολουθεί κι εφαρμόζεται παρά την πανδημία και παρά την έξαρση της ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία.

Πάνε λίγα χρόνια από τότε που η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές παρουσιάζονταν ως ένα μέτρο που θα έφερνε την ανάπτυξη στις επιχειρήσεις, θα διευκόλυνε το καταναλωτικό κοινό στις αγορές του και θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή υπήρχαν πολλές φωνές που έλεγαν ότι αυτό το μέτρο δεν πρόκειται να επιφέρει τίποτα από τα παραπάνω.

Απόψεις που υποστήριζαν τεκμηριωμένα ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές (ακόμα κι αν αυτές αρχικά είναι 7 Κυριακές το χρόνο) στοχεύει στην της Κυριακάτικης αργίας και ευνοεί μόνο τις πολυεθνικές, τις αλυσίδες καταστημάτων και τα super market. Ενώ οι τοπικές επιχειρήσεις και καταστήματα, οι εμποροϋπάλληλοι και το καταναλωτικό κοινό δεν είχε τίποτα απολύτως να επωφεληθεί από αυτό.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η λειτουργία των καταστημάτων έστω και λίγες Κυριακές το χρόνο δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα. Κι όμως αντί να καταργηθεί ως μέτρο εξακολουθεί /και εφαρμόζεται, όπως έγινε κι αυτή την Κυριακή 07/11.

Το μέτρο εφαρμόζεται ακόμα και στην περίοδο που η εμπορική έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 και των ανεπαρκών μέτρων στήριξης που έχει πάρει η το διάστημα αυτό. Κι εξακολουθεί κι εφαρμόζεται και σε μια περίοδο που οι τοπική και οικονομία πλήττεται ακόμα περισσότερο εξαιτίας του τεράστιου κύματος ακρίβειας, που οδηγεί σε αύξηση τιμών στο σύνολο των ειδών και των εμπορευμάτων.

Με άλλα λόγια ένα τα τοπικά αδυνατούν να δουλέψουν με κανονικές συνθήκες τις εργάσιμες μέρες, προστίθεται και η Κυριακάτικη λειτουργία τους!

Το ερώτημα είναι γιατί διατηρείται ο αποτυχημένος αυτός νόμος ακόμα κι αυτή την περίοδο που η για να ορθοποδήσει χρειάζεται άλλου τύπου ουσιαστική στήριξη;

Γιατί η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας εξακολουθεί κι εφαρμόζει ένα αποτυχημένο μέτρο που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία και την επιβίωση των καταστημάτων;

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να μπει φρένο και να σταματήσουν τέτοια μέτρα που εξοντώνουν τις τοπικές επιχειρήσεις. Ενώ ταυτόχρονα είναι περισσότερο αναγκαίο όσο ποτέ να παρθούν μέτρα στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αλλά κι ολόκληρης της κοινωνίας για να αντιμετωπιστεί τόσο η πανδημία όσο και η ακρίβεια.

Για να δούμε, θα γίνει κάτι σε αυτή την κατεύθυνση ή πάλι οι υπεύθυνοι θα αρκεστούν σε επιστολές χωρίς ουσία, παχιά λόγια χωρίς περιεχόμενο και χτυπήματα στην πλάτη;

 

Μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση