Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Aπεργιακή προκήρυξη του ΕΚΒ για την Πρωτομαγιά
Aπεργιακή προκήρυξη του ΕΚΒ για την Πρωτομαγιά

Aπεργιακή προκήρυξη του ΕΚΒ για την Πρωτομαγιά

Στην 24ωρη γενική απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμμετέχει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου την Δευτέρα 1η Μαϊου και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 9:30 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας από όπου θα ξεκινήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών στον χώρο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου)και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της και τις ψεύτικες προεκλογικές δεσμεύσεις της, υποχώρησε ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ των δανειστών, φορτώνοντας και άλλα βάρη στους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Με τη συμφωνία, που φέρνει αποκλειστικά τη δική της υπογραφή, και με τη γνωστή τακτική τής δήθεν «σκληρής μάχης», η Κυβέρνηση …κατάφερε να φορτώσει στις πλάτες ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας, μέτρα σκληρότερα και οδυνηρότερα!

Μπορεί να «δόθηκαν τα  χέρια» μεταξύ Κυβέρνησης και Πιστωτών, όχι όμως για έναν «έντιμο συμβιβασμό», αλλά για τη συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών για την Κοινωνία και την οικονομία, με επιπλέον μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από τη μείωση συντάξεων και τις αλλαγές στο αφορολόγητο.

Ακόμα και στο θέμα της διαπραγμάτευσης για τις Συλλογικές Συμβάσεις, που υποτίθεται ότι «θα αναβιώσει όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας το 2018», η Κυβέρνηση δεν μας κομίζει νέα συμφωνία, αλλά αοριστολογίες που θυμίζουν τις, προ διετίας, ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις της.

Μπροστά σ’ αυτή τη νέα κρίση αναλήθειας της Κυβέρνησης, ο μόνος μας δρόμος είναι αυτός του ΑΓΩΝΑ.

Η Εργατική Πρωτομαγιά, για άλλη μια φορά, γίνεται η σημαία αυτού του αγώνα μας, γίνεται ο φωτεινός «φάρος» και «οδηγός» μας. Τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς, ζωντανά και διαχρονικά. Οι αξίες και τα ιδανικά των ηρωϊκών Πρωταγωνιστών της, επίκαιρα όσο ποτέ.

Για τους εργαζόμενους η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Την απάντησή μας αυτή θα τη δώσουμε την Δευτέρα 1η του Μάη, αξιώνοντας από την Κυβέρνηση των …ηρωϊκών εξαγγελτικών λόγων και της δήθεν αντίστασης στα μνημόνια, να μας δείξει και ένα, έστω, δείγμα αυτής της πολιτικής αξιοπιστίας της. Το αξιώνουμε, δεν το διαπραγματευόμαστε.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 1. Άμεσα μέτρα θωράκισης της εργασίας.
 2. Μόνιμη και σταθερή εργασία (7ωρο-πενθήμερο-35ωρο).
 3. Κατάργηση όλων των διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία στην εργασία
 4. Άμεση επαναφορά του πλαισίου προστασίας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
 5. Αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, έτσι όπως προεκλογικά μας υπόσχονταν.
 6. Άμεση αναπλήρωση των απωλειών των εργαζόμενων και αποκατάσταση των Κοινωνικών Παροχών.
 7. Καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με οικοδόμηση ενιαίου συστήματος που να περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας.
 8. Επαναφορά του προηγούμενου Ασφαλιστικού Φορέα, χωρίς την ασφαλιστική μας «συστέγαση» με τους εργοδότες, όπως συμβαίνει τώρα στον ΕΦΚΑ.
 9. Αποκατάσταση, της αυτοτελούς εργατικής εκπροσώπησης στο Διοικητικό Συμβούλιο και στις Διοικητικές Επιτροπές του ΕΦΚΑ.
 10. Πολιτικές για την προστασία των ανέργων.
 11. Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με μείωση των δυσβάσταχτων φόρων για τους εργαζόμενους – συνταξιούχους – ανέργους.
 12. Ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και όχι του Κεφαλαίου.
 13. ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ – Το ρεύμα είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.

ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ:

 • Να μπει τέλος στην εργοδοτική ασυδοσία, που εκδηλώνεται με πολλαπλά, κάθε φορά, χτυπήματα, όπως τα λουκέττα στα εργοστάσια, τις απολύσεις, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την μετατροπή της πλήρους και εξαρτημένης εργασίας σε a la cart εργασία!
 • Να αξιοποιηθούν τα πολύτιμα αναπτυξιακά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας και να υπάρξουν αντίστοιχες πολιτικές, που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας και νέες θέσεις δουλειάς.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την ΑΚΥΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

 • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

 • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση