Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Αντιπεριφερειάρχης: “Απορίας άξιον πως μπορεί να γνωρίζουν τα βήματα του «χορού”, άνθρωποι που είναι μόνιμα «έξω απ’το χορό»;
Αντιπεριφερειάρχης: “Απορίας άξιον πως μπορεί να γνωρίζουν τα βήματα του «χορού”, άνθρωποι που είναι μόνιμα «έξω απ’το χορό»;

Αντιπεριφερειάρχης: “Απορίας άξιον πως μπορεί να γνωρίζουν τα βήματα του «χορού”, άνθρωποι που είναι μόνιμα «έξω απ’το χορό»;

Απορίας άξιον πόσο περίσσιο θράσος διαθέτουν κάποιοι, όταν τολμούν να ομιλούν για θέματα που και εκτός των αρμοδιοτήτων τους είναι και κυρίως παντελώς άγνωστα σε αυτούς αλλά και για τα οποία ουδέποτε έδειξαν ανάλογο ενδιαφέρον, παρά μόνον όταν προφανώς το είδαν από άλλη οπτική γωνιά…

Απορίας άξιον πώς στα πλαίσια του εντυπωσιασμού άνθρωποι πολιτικά άσχετοι, τοποθετούνται για ζητήματα που εν τοις πράγμασι αποδείχθηκε και αποδεικνύεται καθημερινά πως δεν μπορούν να διαχειριστούν. Ζητήματα ζωτικά και καίριας σημασίας που και στα πλαίσια των επιβεβλημένων αρμοδιοτήτων τους υπάγονται και συνυφαίνονται με την καθημερινότητα, τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια της ζωής των συμπολιτών μας.

Μήπως εν τέλει η Δημοτική Αρχή ψάχνει να βρει εχθρούς για να υπερκαλύψει το πολιτικό κόστος και την πολιτική της απραξία, δεδομένα που προκύπτουν από τον γεμάτο λαμπιόνια αλλά πενιχρό επί της ουσίας απολογισμό;

α αναλάβει τη διαχείριση του Χιονοδρομικού ζητά ο Δήμος Βόλου ή μήπως δεν καταλάβαμε εμείς σωστά; Διότι ως εχέφρονες άνθρωποι δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε αυτή του την «πρεμούρα», εκτός αν και η εν λόγω υποδομή αξιολογείται από τους «εν γένει ειδήμονες» ως μαγαζί, ως πίστα -όχι ασφαλώς χιονοδρομίας-, ως ιππόδρομος, ή εν τέλει ως γήπεδο; α το διαχειριστεί ζητά…, αλλά με ποιο τρόπο διερωτόμαστε εμείς; Όπως διαχειρίζεται το Βιολογικό τα δύο χρόνια της θητείας του με τα πολλαπλασιαστικά ανά έλεγχο εκατομμύρια και τους εντερόκοκκους να οδεύουν αβασάνιστα στον Παγασητικό;

Μα είναι πεπαλαιωμένο το σύστημα επισημαίνει κάθε φορά η Δημοτική Αρχή και σηκώνει το δάχτυλο δείχνοντας τους προηγούμενους, ίσως τους επόμενους, πάντως όχι τους τωρινούς. Συμφωνούμε λοιπόν με την παραδοχή τους αυτή και ως εκ τούτου θεωρούμε επιτακτική ανάγκη για τους δημοτικούς άρχοντες να διαθέσουν τις 300.000 €, αντί του Χιονοδρομικού, στην επισκευή των προβλημάτων του Βιολογικού.

Το Χιονοδρομικό χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι και η μόνη που το στηρίζει οικονομικά αλλά και ουσιαστικά, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο που κλήθηκε να καταβάλλει ο Δήμος Βόλου, ως όφειλε, ουδέποτε καταβλήθηκε στο ταμείο της Κενταύρων Όρος. Ωστόσο παρά τις οικονομικές αναστολές που προκλήθηκαν από αυτή την άρνηση του Δήμου Βόλου να συμμετέχει, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφάλισε και εξασφαλίζει τη λειτουργία του Χιονοδρομικού σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες προς όφελος της περιοχής.

Αν πάλι διαθέτει αφειδώς 300.000€ ο Δήμος Βόλου, εφόσον γνωρίζει – και αν όχι ας ρωτήσει να μάθει – ότι αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να δοθούν σύννομα στο Χιονοδρομικό – και εμείς μόνο από σύννομες διαδικασίες γνωρίζουμε – ας τα αξιοποιήσει για να αποκαταστήσει τα προβλήματα στο ΧΥΤΑ, ο οποίος πιθανώς να επιβαρύνθηκε και επιπρόσθετα με τα απόβλητα εταιρείας από την Τρίπολη, αν και εφόσον έρχονται, και η δυσλειτουργία του οποίου έτσι κι αλλιώς ενδεχομένως να θέτει σε επικινδυνότητα τη ζωή όλων μας.

Όχι!… δε θέλει να ασχοληθεί ούτε με αυτό η Δημοτική Αρχή; Ε, τότε ας τα διαθέσει σε άλλη δομή του Δήμου με σοβαρά προβλήματα, στη συντήρηση του δικτύου της ΔΕΥΑΜΒ, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος που έδωσε ο Περιφερειάρχης με την εξασφάλιση 16 εκ. για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων αγωγών της μείζονος περιοχής Βόλου. Θυμίζουμε, πως με ευθύνη που η ίδια η Δημοτική Αρχή ανέλαβε, η πόλη για πρώτη φορά έμεινε σχεδόν επτά μέρες χωρίς νερό. Ή μήπως δείχνει η Δημοτική Αρχή το βουνό για να ξεχάσουν οι Βολιώτες ότι για πρώτη φορά χρειάστηκε να επιστρατεύουν μεθόδους κατοχικές και να γεμίζουν τους κουβάδες με το νερό προκειμένου να λουστούν και να πλυθούν για αρκετές μέρες.

Όχι πάλι…ούτε και αυτό το θεωρούν σημαντικό; Ε τότε ας δώσει τις 300.000 ευρω η Δημοτική Αρχή για τη συντήρηση της σήραγγας στον Περιφερειακό, για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που επανένταξε ο Περιφερειάρχης για να μην καταλογιστεί στο Δήμο το ποσό των 450.000€, επειδή ο ίδιος ο Δήμος αδυνατούσε να το λειτουργήσει. Ας τα δώσει για την επισκευή των αθλητικών κέντρων, στα οποία μαζεύουν τα νερά με τους κουβάδες οι αθλητές, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, ας τα διαθέσει στα σχολεία, εκτός από πολλά τα οποία έχει φροντίσει ο Περιφερειάρχης να επισκευασθούν ή και να κατασκευαστούν καινούρια, παρότι η αρμοδιότητα ανήκει εξ ολοκλήρου στο Δήμο.

Όχι πάλι; Ε τότε ας τα διαθέσουν για τη συντήρηση των δημοτικών δρόμων (Κασσαβέτη, Γαζή, Κωνσταντά,….) που αποτελούν παγίδες, ας τα δώσουν για τον καθαρισμό ρεμάτων, για τον ευπρεπισμό κοινόχρηστων χώρων, για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους που ενσωματώθηκαν στο , για την επισκευή του αλιευτικού καταφυγίου στην Αγχίαλο, για το δρόμο Κατηχωρίου – Πορταριάς για το οποίο δεσμεύονται από προηγούμενο συμφωνητικό, ας τα δώσουν για την επέκταση ηλεκτροφωτισμού, για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό των παραλιών, κ.ο.κ.

Τελικά δύο τινά συμβαίνουν: Ή η Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζει ακόμη και σήμερα τα χωρικά της ύδατα (θέμα ορθής ανάγνωσης είναι για όσους ξέρουν να διαβάζουν) ή σηκώνουν σκόνη ως Αντιγόνες για να σκεπάσουν το άταφο πτώμα του Πολυνείκη, ελπίζοντας σε κάθαρση. Ίσως θα πρέπει να διαβάσουν την τραγωδία μέχρι τέλους. Ο κόσμος ευτυχώς κουτόχορτο δεν τρώει, ούτε και ξεχνάει ασφαλώς. Ίσως θα πρέπει να επανεκτιμήσουν το ενδεχόμενο αφού οι ίδιοι αδυνατούν, να αναλάβει η Περιφέρεια τη διαχείριση της ΔΕΥΑΜΒ, αφού συνήθως αυτός που πληρώνει αυτός μπορεί και να ομιλεί.

Και στη ΔΕΥΑΜΒ τον οβολόν του καταθέτει ο δημότης του Δήμου Βόλου, σίγουρα όχι για να μένει για μια εβδομάδα χωρίς νερό, ή να το πίνει με , χλωριόντα και νιτρικά κατά περίπτωση και ο Αγοραστός που εξασφάλισε 16 εκ. για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης της μείζονος περιοχής του Δήμου Βόλου. Ίσως η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Βιολογικού, όπως δείχνουν και οι τελευταίες αναλύσεις, θα πρέπει να την προβληματίσει και να επαναξιολογήσει τη συνεργασία με άλλους δημόσιους φορείς που και ξέρουν και θέλουν και γνωρίζουν και κυρίως μπορούν.

Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που ενδιαφέρθηκαν για το πλήγμα των επαγγελματιών λόγω του κλειστού Χιονοδρομικού για μια μέρα λόγω καιρικών φαινομένων; Θα αποζημιωθούν αλήθεια οι επαγγελματίες για το πλήγμα που δέχτηκαν μια εβδομάδα χωρίς νερό, ή μήπως αλήθεια τους αποζημίωσε η Δημοτική Αρχή το 2014 όταν με 20 εκατοστά χιόνι αποκλείστηκαν για 2 εβδομάδες; Θα αποζημιωθούν μήπως από τη ΔΕΥΑΜΒ οι ψαράδες, οι κολυμβητές, οι παράκτιοι επαγγελματίες για τα ανεπεξέργαστα λύματα που πέφτουν στον Παγασητικό με ευθύνη την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής;

Όσο για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου ας το αφήσουν στην ησυχία του και σε αυτούς που το λειτουργούν με όλες τις σύννομες και ορθές διαδικασίες και που το χρηματοδοτούν εξ' ολοκλήρου αυτοί εδώ και χρόνια. Το Χιονοδρομικό δεν είναι ούτε νυχτερινό κέντρο, ούτε χαρτοπαιχτική λέσχη και ας κρατήσουν την τακτική του «ρεφενέ» για οικείους προς αυτούς τους χώρους.

Εξάλλου στην περιοχή των Χανίων υπάρχει Δημοτικό ακίνητο (Πηλέας) που παραμένει αναξιοποίητο από το και το οποίο έχει καταλήξει σε ερείπιο.

Σε τελική ανάλυση επειδή, πέραν των ανεπαρκών πολιτικά γνώσεων, διαθέτει η Δημοτική Αρχή και κοντή μνήμη, σας υπενθυμίζουμε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε υποδομές μέσω του Προγράμματος Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2016-2017, (όπως Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία) και διένειμε τρόφιμα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ), καθώς και η Περιφέρεια είναι αυτή που έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς, για την καθυστέρηση του οποίου ευθύνεται η Δημοτική Αρχή. Επίσης υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρώσει τα έργα στο επαρχιακό δίκτυο Αγριάς – Λεχωνίων, όπως έχει επισημανθεί με έγγραφό μας εδώ και καιρό, για να παρέμβουμε και να αποκαταστήσουμε εμείς τις κακοτεχνίες και τις αστοχίες που προκάλεσε με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές των διερχόμενων οδηγών.

Καταληκτικά, επειδή, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει, μέχρι να διαλευκανθεί το θέμα του ποιος επιτέλους μιλά εξ' ονόματος ποιου, φροντίστε για τη σωστή στελέχωση του υ τύπου σας, διότι αφενός σας εκθέτει με την κοινότυπη επανάληψη φράσεων, ιδεών και ύφους που εκ πρώτης φέρουν έντονα κατάλοιπα παλαιοκομματικού αρώματος και λεκτικού ασφαλώς πολιτικού τραμπουκισμού και αφετέρου καλό θα ήταν να σας εκφράζουν ως Αρχή κείμενα που δεν περιορίζονται σε ήρωες παραμυθιών και κόμικς – και μάλιστα περιορισμένων – καθώς η διοίκηση απαιτεί υπερήρωες και όχι σεναριογράφους της Disney!

Επειδή, τέλος, ο κουρνιαχτός, εκτιμούμε πως είναι αποτέλεσμα της δικαιολογημένης ταραχής που προκαλεί στον εν αργία δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, η δικαστική του, διόλου ευκαταφρόνητη, περιπέτεια ευχόμαστε, συμπάσχοντας, να λήξει γρήγορα για να ξέρουν και οι , χωρίς επιθετικούς και ετερόπτωτους προσδιορισμούς, ποιος επιτέλους είναι ο δήμαρχος αυτής της πόλης, αλλά και εμείς οι θεσμικοί με ποιον θα συνομιλούμε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση