Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Γ. Μουλάς: Αντικείμενο λαϊκισμού και διαστρέβλωσης οι βλάβες στην Ύδρευση
Γ. Μουλάς: Αντικείμενο λαϊκισμού και διαστρέβλωσης  οι βλάβες στην Ύδρευση

Γ. Μουλάς: Αντικείμενο λαϊκισμού και διαστρέβλωσης οι βλάβες στην Ύδρευση

Οι βλάβες στο δίκτυο της Ύδρευσης είναι γνωστές, τις συνέπειες τους τις  υφιστάμεθα όλοι μας και οι εντυπώσεις από το γεγονός αυτό τείνουν να υπερκαλύψουν την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του Δήμου στο γιγάντιο του αποχιονισμού της πόλης.

Δεν θα αναφερθώ στους λόγους, στους οποίους οφείλεται η μεγάλη ζημιά, την οποία υπέστη το δίκτυο ύδρευσης, σε πολλές περιοχές του Δήμου , επειδή ούτε τις τεχνικές γνώσεις διαθέτω ούτε έχω ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα αυτό.

Όμως, με έκπληξη παρακολουθώ, όπως και κάθε απλός πολίτης σε τούτη την πόλη, έναν ανηλεή πόλεμο ανακοινώσεων από Δημοτικές παρατάξεις, φορείς, ΜΜΕ και άλλους, οι οποίοι, ελαφρά τη καρδία, καταγγέλλουνε τόσο την Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βόλου) όσο και τους υπαλλήλους, υπηρεσιακούς παράγοντες. Εάν ο σκοπός τους ήταν πράγματι, με βάσιμες καταγγελίες να βοηθήσουν στην επίλυση των προκυψάντων προβλημάτων, στην περίπτωση αυτή, θα ήταν δυνατό να δικαιολογηθεί ο αυστηρός τόνος, οι χαρακτηρισμοί και η κάθε είδους υπερβολή στις ανακοινώσεις τους. Φαίνεται όμως, ότι κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει, το οποίο και θα σας διευκρινίσω στην συνέχεια.

Μεγάλη εντύπωση αλλά και αγανάκτηση για λάθη και παραλείψεις από την ΔΕΥΑΜΒ προκαλούν οι γνωστές καταγγελίες. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και εγώ ο ίδιος διερωτήθηκα εάν όσα καταγγέλλονται είναι αληθή και εάν οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΜΒ είναι γνώστες αυτών. Βέβαια, αυτό, που μου προκαλεί την μεγαλύτερη απορία είναι η αντιφατικότητα αυτών των καταγγελιών, οι οποίες γίνονται με τέτοιο απόλυτο τρόπο, που θα έλεγε κάποιος, ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκα στους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της επιχείρησης (ΔΕΥΑΜΒ) όχι για να μου εξηγήσουν μόνο τι συμβαίνει αλλά  και για να πούνε εάν όλα τα καταγγελλόμενα είναι αληθή, διότι σε πολλά σημεία φαίνεται ότι στερούνταν επιστημονικής βάσης και τεκμηρίωσης.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, μετά από ερώτησή μου, πληροφορήθηκα, ότι ουδείς από όλους αυτούς, που καταγγέλλουν, λάβροι κατά των πάντων, έκαναν τον κόπο να επισκεφθούν την ΔΕΥΑΜΒ και να έχουν μία υπεύθυνη ενημέρωση. Χωρίς λοιπόν καμία ενημέρωση για τις ζημιές και χωρίς να γνωρίζουν κάν το αντικείμενο, άρχισαν το φθοροποιό τους με τις ανυπόστατες απόψεις τους, ρίχνοντας περισσότερο λάδι στην φωτιά, δημιουργώντας μεγαλύτερη αγανάκτηση, στους ήδη ταλαιπωρημέ συμπολίτες μας.

Για να γίνω πλέον συγκεκριμένος θα αναφέρω κάποιους φορείς, που πρωταγωνιστούν στο μπαράζ αυτών των καταγγελιών. Ερώτησα αν ζητήθηκε ενημέρωση και συζητήθηκαν τα προβλήματα της υδροδότησης, τα αίτια και οι επόμενες κινήσεις,  από τους 6(έξι) ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους (κκ. Κοκκινάκη, Μεϊκοπούλου, Δραμητηνό, Γαργάλα, Μολοχίδη και Αποστολάκη), από τους Δημοτικούς Συμβούλους της «Επιλογής Ευθύνης» (κκ. Οικονόμου, Στόϊκο, Λαμπρινίδη) και από το Τ (κκ. Καπούλα και Γούναρης). Η απάντηση την οποία έλαβα ήταν πως όχι. Ουδείς εκ των ανωτέρω ζήτησε ενημέρωση αλλά ούτε καν έκανε τον κόπο να περάσει από την ΔΕΥΑΜΒ. Οι πλέον αρμόδιοι και γνώστες της λειτουργίας της Υδρευσης είναι το επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ, που ασχολείται με τον τομέα αυτό εδώ και δεκαετίες. Εξ άλλου, αυτοί διαχειρίζονται καθημερινά την λειτουργία της ύδρευσης, γνωρίζουν τα πάντα, καλύτερα από τον καθένα και είναι οι μόνοι, που μπορούν να πούνε τι συμβαίνει σαν αρμόδιοι υπάλληλοι και σαν επιστήμονες. Όλοι αυτοί αγνοηθήκαν από τους προαναφερθέντες οι οποίοι όμως απεφάνθησαν!

Εδώ πλέον προκύπτει τεράστιο πολιτικό θέμα με όλους τους προαναφερόμε. Πως βγάζουν ανακοινώσεις για το πρόβλημα, πως καταγγέλλουν και ειρωνεύονται χωρίς να είναι ειδικοί και το κυριότερο, χωρίς να έχουν ενημερωθεί!

Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έμπειροι στη . Προφανώς, αποβλέποντας στα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη με τη τρέχουσα κατάσταση, δεν διστάζουν να λαϊκίζουν επικίνδυνα. Ανεύθυνα, χωρίς την στοιχειώδη πληροφόρηση από το επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ, χωρίς εν πολλοίς, να έχουν ιδέα τι συμβαίνει, ομιλούν σαν επιστημονικές αυθεντίες ενώ στην ουσία δεν γνωρίζουν, που πάνε τα τέσσερα. Ιδιαίτερα όσοι από τους ανωτέρω είναι μηχανικοί, θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ρίχνοντας στη πληγή, το πρόβλημα γίνεται πλέον οδυνηρό αλλά σε καμία περίπτωση οι κυρίες και οι κύριοι αυτοί θα εισπράξουν τα εύσημα. Τα απρόσμενα τεχνικά προβλήματα δεν έχουν ταυτόχρονα και ευθύνη. Ίσως να υπάρχουν ευθύνες από κακοτεχνίες του παρελθόντος, το θέμα όμως θα ξεκαθαρίσει, σύντομα υποθέτω, οπότε και ο τελευταίος πολίτης αυτής της πόλης θα πεισθεί για την υποκριτική και ανήθικη τακτική των ολίγων αυτών προσώπων.                                                                                                                       Συνιστώ στους συμπολίτες μας στο Βόλο να εξακολουθήσουν μην τους λαμβάνουν υπ' όψη τους, όπως άλλωστε κάνουν δυόμιση χρόνια τώρα, διότι όλες οι ανακοινώσεις τους είναι στο αέρα, αφού δεν φιλοτιμήθηκαν να περάσουν από την ΔΕΥΑΜΒ ή το Δημαρχείο να μάθουν τι συμβαίνει, προτού εκστομίσουν όλες αυτές τις ανοησίες, σύμφωνα με κάποιους αρμοδίους της ΔΕΥΑΜΒ.  Είναι ανάξιοι λόγου επομένως και ανάξιες λόγου και καταγγελίες τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση