Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Αντί για επιστροφές φόρων και πετρελαίου θέρμανσης, πλεόνασμα αδιαφορίας
Αντί για επιστροφές φόρων και πετρελαίου  θέρμανσης, πλεόνασμα αδιαφορίας

Αντί για επιστροφές φόρων και πετρελαίου θέρμανσης, πλεόνασμα αδιαφορίας

του

Γ. Καλτσογιάννη

μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Ο λαϊκισμός της κυβέρνησης δεν έχει όρια, ειδικά τώρα που καταρρέει στις δημοσκοπήσεις. Σε μια τελευταία προσπάθεια μήπως και συγκρατήσει κάποιες από τις δυνάμεις του και εξευμενίσει τους εξαγριωμένους του, ο κ. δίνει ψίχουλα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πετάει τα αποφάγια της λιτότητας σε αυτούς που όχι μόνο τους τα έχει πάρει ήδη με το πετσόκομμα του ΕΚΑΣ και την υπερφορολόγηση, αλλά και θα τους τα πάρει ξανά μέσα στο με τις νέες μειώσεις στις συντάξεις και επιπλέον φόρους 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό.

Κατά μέσο όρο το επίδομα προς το χαμηλοσυνταξιούχο  είναι 385 ευρώ, δηλαδή ένα ευρώ για κάθε ημέρα. Αυτή είναι ελεημοσύνη της αριστερής κυβέρνησης στους απόμαχους της ζωής που με τις μειωμένες συντάξεις τους έχουν να φροντίσουν όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τα άνεργα παιδιά και εγγόνια τους.

Η κυβέρνηση αφού στράγγιξε τους Έλληνες φορολογούμενους, αποδεκάτισε τις επιχειρήσεις και τους μικρομεσαίους, εκτίναξε την ανεργία, για να βγάλει πλεόνασμα ένα δισεκατομμύριο ευρώ παραπάνω από τους στόχους των δανειστών, έρχεται τώρα να δώσει κάτι ψίχουλα σε κάθε χαμηλοσυνταξιούχο, αποκλείοντας όμως πολλές άλλες κατηγορίες συμπολιτών που στενάζουν από την ανέχεια και τη φτώχεια.

Γιατί η λύση δεν είναι η υπερφορολόγηση των πάντων που προκαλούν ασφυξία στην αγορά, στην κοινωνία, με λουκέτα και ουρές στα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

Αν η κυβέρνηση ακολουθούσε άλλη πολιτική, αυτή που εδώ και καιρό έχει υποστηρίξει με σθένος η Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης, η χώρα μας θα είχε βγει από την κρίση και την επιτροπεία και θα μπορούσαν πολλοί περισσότεροι συμπολίτες να νιώθουν βεβαιότητα και ελπίδα για το μέλλον, καρπώνοντας παράλληλα τον εθνικό πλούτο μέσω της δίκαιης αναδιανομής.

Εγκλωβισμένη, όμως στις ιδεοληψίες της η κυβέρνηση πετά το ψαροκόκαλο για να τσιμπήσει ψήφους, αγνοώντας ότι  το σχέδιό της δεν έχει καμία τύχη.

Γιατί την ίδια στιγμή μόλις το 10% των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας και οι υπόλοιποι είναι στον Καιάδα, η επιστροφή φόρων σε μισθωτούς και επιχειρήσεις καθυστερεί δραματικά, οι πληρωμές του Δημοσίου στους ιδιώτες έχουν «παγώσει»   και τα έργα δεν προχωρούν, ενώ η πληρωμή του πετρελαίου θέρμανσης θα δοθεί το Φεβρουάριο, αφού πρώτα οι φτωχοί θα έχουν ξεπαγιάσει.

Για αυτές τις περιπτώσεις και πολλές άλλες δεν υπάρχει πλεόνασμα;

Υπάρχει. Πλεόνασμα υποκρισίας και αδιαφορίας.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση