Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανησυχία και οργή στον εμπορικό κόσμο
Ανησυχία και οργή στον εμπορικό  κόσμο

Ανησυχία και οργή στον εμπορικό κόσμο

του Κ. Πανταζώνα

Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού

Με βαθιά ανησυχία και οργή ο εμπορικός κόσμος όλης της χώρας αλλά και της επαρχίας Αλμυρού πληροφορήθηκε με το τέλος ακόμη μιας “περήφανης” αξιολόγησης που οδήγησε στο 4ο μνημόνιο, την πρόθεση της Κυβέρνησης να ψηφίσει την της Κυριακής αργίας για 32 Κυριακές το χρόνο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με έγγραφο που διέρευσε.

Η απόφαση αυτή, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την 100/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία κρίνει την Κυριακη ως πολύ σημαντική και αναντικατάστατη ημέρα για τη ζωή και την ανάπτυξη της προσωπικότητας τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων.
Είναι ολοφάνερη η αντισυνταγματική εκτροπή που επιχειρείται, καθώς και η σύγκρουση με τον τελευταίο πυλώνα υπεράσπισης της συνταγματικής νομιμότητας από τις αυθαιρεσίες της εκάστοτε κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης -στην περίπτωσή μας- της οποίας ο πρωθυπουργός υπόσχονταν ότι θα αποτελέσει”κάθε λέξη” του Συντάγματος.
Η μικρομεσαία επιχείρηση, η ραχοκοκκαλιά της εθνικής οικονομίας, θα χάσει μεγάλο ποσοστό αγοραστικής κίνησης, το οποίο θα μετακινηθεί στις πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα εμπορικά κέντρα των μεγάλων πόλεων.
Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί τη χαριστική βολή στη μικρομεσαία επιχείρηση, που είναι ήδη θρυμματισμένη από τις αποτυχημένες πολιτικές των τελευταίων ετών και ειδικότερα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στα γραφεία των Νομαρχιακών Επιτροπών της οποίας, βρίσκονται ακόμη τα πανώ και τα πλακάτ με συνθήματα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.
Αυτά τα ίδια πλακάτ κρατούσαν και οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην τους προς την Κυβέρνηση. Τους καλούμε να σταθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους (γιατί την ιδεολογία τους την έχουν ήδη εγκαταλείψει) και να μην ψηφίσουν αυτό το ολέθριο και καταδικαστικό μέτρο για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, προκειμένου να παρατείνουν για λίγους ακόμη μήνες την παραμονή τους στην εξουσία, σε βάρος μιας κοινωνικής-επαγγελματικής τάξης που συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία, δημιουργώντας ΑΕΠ και θέσεις εργασίας.
Κύριοι
Ήρθατε στην κυβερνητική εξουσία ως “προστάτες των αδύναμων”, ως “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”. Οι αδύναμοι στην περίπτωση αυτή, είναι οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, εσείς όμως, αν ψηφίσετε την της Κυριακής αργίας, θα είστε ολοφάνερα η κυβέρνηση των ισχυρών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου.
Είναι η ώρα των αποφάσεων και της ευθύνης. Σας καλούμε να μην προδώσετε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που επένδυσαν πάνω σας την ελπίδα τους.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα κριθείτε μόνο από τη συνείδησή σας, αλλά και από τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Κ. Πανταζώνας
Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση