Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Αναπτυξιακές προτάσεις χρειάζεται ο τόπος μας και όχι μίζερες αντιπαραθέσεις
Αναπτυξιακές προτάσεις χρειάζεται  ο τόπος μας και όχι μίζερες αντιπαραθέσεις

Αναπτυξιακές προτάσεις χρειάζεται ο τόπος μας και όχι μίζερες αντιπαραθέσεις

του Παύλου Γ. Μαρκάκη
υπευθύνου ς της ‘'ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ''
π. ς

Μέσα από τις ανούσιες αντιπαραθέσεις, τόσο για την ακύρωση πτήσεων από διάφορες χαμηλού κόστους εταιρίες στο Αεροδρόμιο της Ν. Αγχίαλου, όσο και για τις βλάβες στο απαρχαιωμένο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου και για το ‘'ποιος φταίει'' τελικά, αναδείχθηκε η πραγματική ανάγκη να δρομολογηθούν στην περιοχή μας οι επενδύσεις που είχα την δυνατότητα πριν πολλά χρόνια να προτείνω και οι οποίες δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν δρομολογήθηκαν αλλά ούτε παρουσιάζονται σαν από τους φορείς και το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας.

Υπενθυμίζω λοιπόν και προτείνω να προκηρυχθεί μια πρόταση ς ενδιαφέροντος για την κατασκευή ενός τελεφερίκ που θα ξεκινάει από μια μεγάλη έκταση δίπλα στον Περιφερειακό και θα οδηγεί σε πρώτη φάση στα Χάνια και σε δεύτερη φάση προς το Ανατολικό με δυνατότητα πρόσβασης στις παραλίες του με μικρά μεταφορικά μέσα.

Στην ίδια θα περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποστηρικτικών δομών και εγκαταστάσεων.

Μπορεί να υπάρξει δυνατότητα να μελετηθεί και η ενός αντίστοιχου από μηδενική βάση αλλά σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου στην Όθρυ που θα υποστηρίζεται από τον Αλμυρό και τα ορεινά χωριά της περιοχής.

Η κατασκευή και η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων μαζί ή χωριστά θα ανατεθούν σε εξειδικευμένες εταιρείες, οι οποίες θα κάνουν απόσβεση της επένδυσης από τον χρόνο λειτουργίας τους. Στον σχήμα θα μπορούν να συμμετέχουν με ποσοστά ή ετήσιο τίμημα οι σημερινοί ιδιοκτήτες ή οι τοπικοί φορείς.

Εδώ καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο η λειτουργία του αεροδρομίου που πρέπει η πολιτεία να δρομολογήσει την αξιοποίησή του από φορέα που να έχει την δυνατότητα επένδυσης και πρόσκλησης αρκετών αεροπορικών εταιριών.

Το αεροδρόμιο εκτός από την προώθηση του τουρισμού, θα δημιουργήσει παράλληλα ένα πλέγμα γειτονικών σε αυτό επιχειρήσεων και μονάδων αλλά και εναλλακτικών δραστηριοτήτων που υπάρχουν στην περιοχή αλλά παραμένουν ανενεργές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα του Νομού μας, το Νοτιοδυτικό, που έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και ομορφιές, που είναι αναξιοποίητες καθόσον παραμένουν μέχρι σήμερα απομονωμένες.

Περιμένω κυρίως από τα σημερινά πολιτικά πρόσωπα να ενεργοποιηθούν και με εφαλτήριο την και την σύμπραξη των Δήμων του Βόλου και του Αλμυρού να κάνουν βήματα προς αναπτυξιακές δραστηριότητες και να αφήσουν την μιζέρια και τους ψευτοπαλικαρισμούς άμα θέλουν να γίνουν χρήσιμοι.

Αν δεν μπορούν είναι σίγουρο ότι το εκλογικό σώμα θα τους κρίνει και στείλει στα σπίτια τους και θα εκλέξει άλλους που να έχουν όρεξη και οράματα για την περιοχή μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση