Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών
Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Βόλου της ΚΝΕ για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών

Χαιρετίζουμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, που την Τετάρτη 18 Μαϊου έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

 

Όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ  και συνέβαλλαν ώστε να αναδειχθεί και στην πόλη μας. Όλους αυτούς που το διάστημα που μεσολάβησε από τις τελευταίες εκλογές, παλέψαμε μαζί για να γίνουμε φοιτητές ξανά, παλέψαμε για να μην πατήσει πόδι στις σχολές μας η , παλέψαμε να κρατήσουμε ζωντανούς τους φοιτητικούς συλλόγους, και τα καταφέραμε!
Ωστόσο, όσο απλά και να είναι τα μαθηματικά για να προκύψουν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του , ένα κι ένα κάνουν… όσο θέλει η ΔΑΠ.

Καταγγέλλουμε την μέχρι πρότινος πλειοψηφούσα παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία μην μπορώντας να διαχειριστεί το ιστορικό γκρεμοτσάκισμα που υπέστη σε ψήφους και ποσοστά, προσπαθεί να γυρίσει την πραγματικότητα ανάποδα, παρουσιάζοντας σε πανελλαδικό επίπεδο πλαστή εικόνα του αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών.

Αντίστοιχα, στα της πόλης μας η εικόνα δεν διαφέρει και πολύ από την συνολική, καθώς οι φοιτητές έριξαν την ΔΑΠ από την πρώτη θέση.

Ταυτόχρονα όμως η κυβερνητική παράταξη, προσπαθώντας να μειώσει την “χασούρα” της, στα αποτελέσματα που έχει η ίδια δημοσιεύσει:
1) Δεν προσμετράει τις εκλογές που διενεργήθηκαν στο νεοσύστατο σύλλογο του Τμήματος Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών, έπειτα από απόφαση των φοιτητών του τμήματος.
2) Εμφανίζει εκλογών για το Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών, ενώ κάτι τέτοιο δεν είχε συζητηθεί ποτέ από τους φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία δημιουργίας καταστατικού και ίδρυσης φοιτητικού συλλόγου.
Άραγε, πότε ανακοινώθηκε η διεξ εκλογών για αυτό το τμήμα και που στήθηκε η κάλπη;

Πως γίνεται ενώ οι φοιτητές του ίδιου του τμήματος που βρίσκονταν στην σχολή για τα μαθήματα τους να μην γνωρίζουν ότι πραγματοποιήθηκαν εκλογές στο τμήμα τους;

Μήπως η κάλπη στήθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας;

Φυσικά δεν περιμένουμε απάντηση σε κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα. Την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι οι φοιτητές που στις 18 Μαΐου τους γύρισαν την πλάτη και καταδίκασαν την που τσακίζει τις σπουδές τους. Την έδωσαν οι φοιτητές που γέμισαν τις κάλπες των συλλόγων τους με κόκκινα γαρύφαλλα.

Γαρύφαλλα αγώνα και δδίκησης για το πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη, κι αυτό είναι που δεν μπορούν να χωνέψουν στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Όσα ψέματα και να παρουσιάσει η ΔΑΠ, οι σύλλογοι πλέον βρίσκονται στα χέρια των φοιτητών και αυτό δεν αλλάζει με μαγείρεμα στους αριθμούς.
Υ.Γ 1
Παραθέτουμε την επίσημη ιστοσελίδα της Πανσπουδαστικής, όπου ο καθένας μπορεί να δει τα αποτελέσματα για κάθε ίδρυμα και για κάθε σύλλογο στην Ελλάδα. http://www.pksekloges.gr/foititikes-22/
Υ.Γ 2
Παραθέτουμε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για τα του , και καλούμε τα τοπικά ΜΜΕ να αλλάξουν άμεσα τις δημοσιεύσεις τους.

Συγκεντρωτικά Βόλου

ΨΗΦΙΣΑΝ 959
ΕΓΚΥΡΑ 887
ΑΚΥΡΑ 72
ΛΕΥΚΑ 35

ΠΚΣ 305
ΔΑΠ 154
ΕΑΑΚ 189
ΛΟΙΠΑ 204

Υ.Γ 3
Ελπίζουμε οι συνάδελφοι της ΔΑΠ να πήραν κουράγιο από την επίσκεψη του αρχηγού τους στο Βόλο μετά την ελεύθερη πτώση που κατέγραψαν τα ποσοστά της παράταξής τους στην πόλη, καθώς οι ψήφοι τους δεν έφτασαν το 50% των ψήφων που είχαν πάρει το 2019. Επίσης, ελπίζουμε με αυτό το κουράγιο να εμφανιστούν και στα διοικητικά συμβούλια ώστε να συγκροτηθούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση