Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση του συλλόγου των κατοίκων των Παλαιών και του Παλιού Λιμεναρχείου
Ανακοίνωση του συλλόγου των κατοίκων των Παλαιών και του Παλιού Λιμεναρχείου

Ανακοίνωση του συλλόγου των κατοίκων των Παλαιών και του Παλιού Λιμεναρχείου

Για την συνάντηση εκπροσώπων του με τον αστυνομικό διευθυντή ς

Την Παρασκευή 03/06/2022 επιτροπή του συλλόγου των Παλαιών συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή ς για να του εκθέσει το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή από τη μετατροπή της σε διασκεδαστήριο και την έντονη ηχορύπανση που δημιουργείται από τα διάφορα μαγαζιά νυχτερινής “διασκέδασης”.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπαλατσούκα που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και που δεσμεύτηκε πως η να επιτελέσει τον ρόλο της με εντατικούς ελέγχους.

Η θετική ανταπόκριση που έδειξε στην αγωνία που του μεταφέραμε μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι η γειτονιά μας θα ξαναβρεί τους κανονικούς τους ρυθμούς και την ισορροπία που το τελευταίο διάστημα έχουν διαταραχθεί ολοκληρωτικά.

Από την πρώτη στιγμή η επιτροπή των Παλαιών ξεκαθάρισε ότι στόχος της ς των κατοίκων δεν είναι να κλείσουν τα νυκτερινής διασκέδασης. Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι έμποροι που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζούμε στην περιοχή αυτή, θέλουμε η γειτονιά μας να είναι ζωντανή και να φιλοξενεί πολλαπλές δραστηριότητες. Όλα όμως στο πλαίσιο της τήρησης των κανονισμών.

Όμως τίθεται ζήτημα διαβίωσης όταν το βράδυ διάφορα μαγαζιά που ενώ λειτουργούν με καφενείου ή καφέ, μετατρέπονται σε κλαμπ και έχουν τη μουσική σε ένταση που ξεπερνά κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια.

Αυτό που ζητάμε λοιπόν είναι το αυτονόητο, όλες οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή να είναι στο πλαίσιο της ομαλής λειτουργίας της γειτονιάς και με σεβασμό προς όλους. Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από το να τηρηθούν οι κανονισμοί σωστής λειτουργίας των καταστημάτων που λειτουργούν ως καφενεία.

Αυτό σημαίνει τα εξής:

1. Η μουσική οφείλει να είναι εντός των επιτρεπτών ορίων και όχι κατά τη διάρκεια των ωρών κοινής ησυχίας

2. Τα των καταστημάτων εστίασης επίσης να είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων κι όχι να καταλαμβάνουν το μεγάλο μέρος της πλατείας ή και ολόκληρους τους πεζόδρομους, οι οποίοι είναι κοινόχρηστοι χώροι κι όχι ιδιωτικοί

3. Να μην τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα, σταντ, σκαμπό κ.ά. στο οδόστρωμα αλλά ούτε και να καταλαμβάνονται τα πεζοδρόμια των βασικών δρόμων της περιοχής. Αυτό εμπεριέχει και ζητήματα ασφάλειας όσων κάθονται εκεί αφού μπορεί να προκληθεί κάποιο .

4. Να μην γίνονται κατασκευές όπως πάγκοι σερβιρίσματος ποτών (μπαρ) ή τοποθέτηση των dj και των ηχοσυστημάτων σε εξωτερικούς χώρους όπως πλατεία και . Αυτό είναι θέμα και της πολεοδομίας.

Διαφορετικά αυτό που πάει να γίνει είναι μια περιοχή κατ'επίφαση τουριστική, που θα διωχθεί κάθε άλλη χρήση που τόσα χρόνια υπάρχει στη γειτονιά των Παλαιών (μόνιμη κατοίκηση, εμπορική δραστηριότητα, εστίαση κ.ά.) και θα μείνει μόνο η νυχτερινή “διασκέδαση”.

Προφανώς κάτι τέτοιο ούτε ανάπτυξη είναι αλλά ούτε δίνει ουσιαστική σε μια γειτονιά.

Από την πλευρά μας θα επιμείνουμε στην τήρηση των κανονισμών και της ομαλής συνύπαρξης όλων των δραστηριοτήτων κάτι που κάνει την γειτονιά των Παλαιών μία από τις ιστορικότερες αλλά και πιο ζωντανές γειτονιές της πόλης μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση