Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ » Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για την 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση
Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για την 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ανακοίνωση του ΕΠΑΜ για την 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Με αφορμή την 8η Ελληνογερμανική συνέλευση , η οποία θα γίνει στην Χερσόνησο Κρήτης από 1 έως 3 Νοεμβρίου , ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός της ς και εντεταλμένος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Νόρμπερτ Μπάρτλε, προχώρησε σε νέες «συγνώμης» για τις γερμανικές θηριωδίες κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:   «Οι Γερμανοί ομολογούμε την ιστορική και ηθική μας ευθύνη. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έγιναν φριχτά εγκλήματα στην Ελλάδα.

Ειδικά στην Κρήτη, οι κατακτητές έδρασαν με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Την ίδια θέση εξέφρασε και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Σταϊνμάιερ κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα. Το βλέπω και στους Γερμανούς πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης που δραστηριοποιούνται στο δίκτυο της ΕΓΣ και έχουν επίγνωση του γερμανικού παρελθόντος.

Στις προσωπικές συζητήσεις μεταξύ δημάρχων, περιφερειαρχών και επάρχων, το θέμα αυτό επανέρχεται συχνά.  Συνεπώς, οι Γερμανοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν ακόμα έναν λόγο για να συμμετέχουν στη συνεργασία δήμων και περιφερειών, έτσι ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στην Ευρώπη»

Η , επί της ουσίας, δεν αναγνωρίζει τα εγκλήματα που ο στρατός της διέπραξε, τη λεηλασία από την οποία το της επωφελήθηκε, τη φοβερή καταστροφή που προκάλεσε στη χ μας υπονομεύοντας το της Ελλάδας. Ψελλίζει ένα «συγγνώμη» με σχεδόν ανάλογη αλαζονεία με εκείνη των τότε καιρών. Και με αυτή τη «συγγνώμη» θεωρεί ότι οι νεκροί ξεχάστηκαν, τα χωριά αναστήθηκαν, οι ζημιές επουλώθηκαν. Η σημερινή γερμανική κυβέρνηση μας ζητά να συμβάλλουμε στην «θεραπεία του τραύματος» στις σχέσεις των χωρών μας, λες και το «τραύμα» το προκάλεσε ο δικός μας λαός, η δική μας χ, λες και τα θύματα είναι συνυπεύθυνα με τους θύτες για τα όσα φρικτά έγιναν.

Και δυστυχώς, σήμερα όπως και τότε, βρίσκονται συμπατριώτες μας πρόθυμοι να ξεσκονίσουν τα παπούτσια του ισχυρού, πρόθυμοι να του κάνουν τα χατίρια, να επιλέξουν τα δικά του επιχειρήματα σε βάρος του δίκιου του λαού μας. Με αντάλλαγμα το ίδιο όπως και τότε: κάποιες «δουλειές», κάποιες «επενδύσεις», κάποια «ωφελήματα» υπέρ των ολίγων προθύμων. Δεν ταιριάζει στο λαό μας αυτή η συναλλαγή, δεν ταιριάζει με την Ιστορία μας αυτή η υποτέλεια.  Δε ταιριάζει με την αξιοπρέπεια του λαού μας. Μια αξιοπρέπεια που την έχει κερδίσει με αγώνες, χωρίς να την επαιτεί.

Όταν ένας Δήμος ή μια Περιφέρεια, ανοίγει μια συμφωνία με τη Γερμανία, η Γερμανία γίνεται μέρος των τοπικών, οικονομικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Δηλαδή γίνεται συνέταιρος και   ουσιαστικά στοχεύει  στην αρπαγή  του πλούτου  των Δήμων της Χώρας μας  για τους υπερχρεωμέ γερμανικούς Δήμους.

Η  «Ελληνογερμανική Συνέλευση» όπως και το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» αποτελούν Δούρειους Ίππους για την της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα.

Άλλωστε, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει «Ελληνογερμανική Συνέλευση» και άλλες συναφείς πρωτοβουλίες ψευδεπίγραφης συμφιλίωσης ενώ οι δύο χώρες είναι ακόμη σε καθεστώς λήξης εμπόλεμης κατάστασης, με ευθύνη της Γερμανίας, που αρνείται να υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης με την Ελλάδα;

Το ΕΠΑΜ, σταθερό στις θέσεις του, τονίζει πως, δεδομένου ότι  αυτό το κατοχικό καθεστώς στηρίζεται σε μυστικά , που συνωμοτικά έχουν υπογράψει κυβερνήσεις δωσιλογικές  ενάντια στο συμφέρον του ελληνικού λαού, εν αγνοία του και με σκόπιμη παραπλάνηση κι εξαπάτησή του, είναι εφικτή η αναστροφή της αποικιοκρατικής υποδούλωσης της χώρας μας και η έξοδος από τον κύκλο της εξαθλίωσης που της έχει επιβληθεί. Κι αυτό μπορεί να γίνει από μια πατριωτική δημοκρατική κυβέρνηση που επαγγέλλεται το ΕΠΑΜ!

Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να την αναδείξει και να διεκδικήσει την Ανεξαρτησία του και την Αξιοπρέπειά του!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση